Social Icons

Pages

sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Saman kuvan kaltainen!




”Sillä Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siinä on vapaus. Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.” (2.Kor.3).

Koko elämämme on muuttumista muuttumisen jälkeen! Mutta ei ole ollenkaan samantekevää miten ja miksi me muutumme! Mikään ympärillämme ei näytä pysyvän entisenä, ja päivä päivältä joudumme yhä enemmän vilkuttamaan jäähyväisiä entiselle, tutulle maailmallemme ja olotilallemme. Kaikki tämä viestittää meille sellaisen muuttumisen tarpeesta ja välttämättömyydestä, joka tuodaan julki lainauksessamme.

Meidän tulee todella varoa, ettemme joudu aivan vääränlaisiin kehityskulkuihin ja prosesseihin, jotka saavat meidät siinä määrin muuttamaan olemustamme ja näköämme, että jossakin vaiheessa jopa Herramme joutuu toteamaan meidät vieraiksi ja muukalaisiksi, ei tälle maailmalle, vaan Hänelle!

”Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.” (Matt.7)

”Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.”

Me tunnemme siis oman joukkomme sen elämästä elämästä, samannäköisyydestä, sukulaissuhteesta joka näkyy jokaisen todellisen jumalanlapsen piirteistä! Meidän tulee siis ylitse kaiken varoa muuttumasta väärien ihmisten näköiseksi, sillä valinnoillamme on todella ratkaiseva merkitys olemuksellemme, jonka tulee olla tuttu Herrallemme!

”Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.”

Ei siis ole ollenkaan samantekevää mitä ja miten me katselemme! ”Kuin kuvastimesta!” Pitäkäämme huoli siitä, että tämä peili on aina edessämme!

”Mutta olkaa sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne. Sillä jos joku on sanan kuulija eikä sen tekijä, niin hän on miehen kaltainen, joka katselee kuvastimessa luonnollisia kasvojaan; hän katselee itseään, lähtee pois ja unhottaa heti, millainen hän oli. Mutta joka katsoo täydelliseen lakiin, vapauden lakiin, ja pysyy siinä, eikä ole muistamaton kuulija, vaan todellinen tekijä, hän on oleva autuas tekemisessään.” (Jaak.1).

Tärkein ei siis ole omakuvamme, vaan Jumalamme kuva, ei vain peilissä, vaan todellisuudessa!
Kuinka tärkeäksi onkaan Sana tullut meille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text