Social Icons

Pages

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Pysytään erossa semmoisista puheista!



 ”Niin semmoinen puhe levisi veljien keskuuteen, ettei se opetuslapsi kuole; mutta ei Jeesus sanonut hänelle, ettei hän kuole, vaan: ’Jos minä tahtoisin, että hän jää tänne siihen asti, kunnes minä tulen, mitä se sinuun koskee?’” (Joh.21).

Olisiko tässä aihe, josta tulisi keskustella huomattavasti enemmän kuin tähän asti? Seuratessani uskovaisten ihmisten keskusteluja koen usein hyvin sekavia tuntemuksia. Joskus tuntuu todella surullisella tavalla siltä, että ”semmoisia puheita” on paljon enemmän kuin rakentavia ja uskoa vahvistavia puheita!

Tiedotusvälineet tuovat silmiimme ja korviimme aivan tavattoman määrän mitä erilaisimpia uutisia ja tiedotuksia, joista jo ns. maailma on erimielinen, ja joistakin julkaisuista käydään jopa oikeutta. Olisiko meille todella hyötyä aivan paikkansapitävistä uutisista ja toisiko varmuus tällä alueella oikeanlaista turvallisuutta? Taitaa olla juuri tässä ajassa enemmän totta kuin koskaan aikaisemmin, että joka tietoa lisää, se tuskaa lisää!

Mielessäni kummittelevat yhä vielä eräiden julistajien puheet ja kirjoitukset muutaman vuosikymmenen takaa. Todella moni saarna ja teksti alkoi painokkaalla toteamuksella: ”Oletteko lukeneet, oletteko kuulleet, eikö olekin aivan kauheata mitä tapahtuu, eikö olekin kauheaa, mitä siellä ja siellä tapahtui? Eikö olekin aivan hirvittävää, mitä siinä ja siinä julkaisussa kirjoitettiin, kuinka voi joku pappikin puhua sellaista!”

On hyvä tietää missä kokonaisuudessaan mennään, kertoohan Pyhä Sana siitä jo etukäteen perustekijät. Miksi tämän blogin kirjoittaja ei enempää pyri pitämään lukijoitaan tietoisuudessa päivittäisistä tapahtumista ja kehityksistä? Eikö tällä alueella ole jo aivan tarpeeksi tiedotusta ja julistusta, ilman että tarvittaisiin vielä yksi ”semmoisten puheiden” levittäjä? Koko maallista tiedotusta leimaa päivä päivältä enemmän leima, joka ei ole kunniaksi kenellekään. Taloudellisten etujen perusteella spekuloidaan ja kommentoidaan ja arvuutellaan että voitaisiin kertoa todella ”kauhistuttavista ja käsittämättömistä” asioista, ilman että kohta kukaan huomaa tätä harhautusta!

Aivan sama tapahtuu hengellisellä rintamalla mitä erilaisimpien arveluttavien puheiden levittämisen muodossa. Kaikessa on jonkinlainen totuuden jyvänen, mutta suurin osa on ihmismielen tuotosta aivan Vanhan Testamentin väärien profeettojen esikuvan mukaisesti. Mitä erilaisimmat korostukset ja ”kärpäsistä lähtöisin olevat härkäset” saavat käsittämättömässä määrin tilaa hengellisillä ”ilmoitustauluilla” ja palstatiloilla. Eikö meidän jo vähemmästäkin tulisi käsittää, että olemme tekemisissä, ei harhaan johdettujen sielujen, vaan aivan aitojen väärien henkien kanssa!

Ottaessamme suuhumme ja levitykseemme ”semmoisia puheita”, tulemme kosketuksiin henkivaltojen kanssa, enemmän eksyttäen kuin auttaen. Me olemme tulleet yhdeksi Herramme kanssa, ja siksi ensimmäisellä sijalla elämässämme voi olla vain entistä tiiviimpi kanssakäyminen Hänen kanssaan, Hänen Henkensä avulla. Ihminen ei elä vain leivästä, ”semmoisista puheista, leivonnaisista”, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text