Social Icons

Pages

tiistai 7. kesäkuuta 2016

Oikeasta ymmärryksestä Osa 1 Vierailimme Turun seudulla kesäkuun alkupäivinä ja keskustelujen ja tapaamisten väliajoilla kirjoittelin mieleeni tulleita asioita. Pienessä tietokoneessani ei ole raamattuohjelmaa ja muutenkin minulta puuttui normaali keskittyminen kirjoittamiseeni. Nyt ainakin viikon kirjoitukset perustuvat näihin muistiinpanoihin, eli nyt seuraa ajatuksiani ”yhtenä pötkönä”.

Olemme Kaarinassa tutun perheen luona. On aivan käsittämätön helle aivan kesäkuun alussa. Kun on kylmä ja ei voi istua pitkään ulkona, valitamme kylmyyttä, mutta nyt kun on kuuma, valitamme huonovointisuutta, eli emme oikeastaan koskaan ole tyytyväisiä.
Kirjoitan nyt vanhalla, pienellä minitietokoneella, johon kestää totutella normaalikokoisen laitteen jälkeen. Tuntuu vain siltä, ettei voisi jättää yhtään päivää väliin kirjoittamisessa. Me olemme aivan liian suuressa määrin kiinni tottumuksissamme ja siten rajaamme elämämme tiettyihin, totunnaisiin asioihin. Mikä ei ole täysin tuttua ja totunnaista, jää selvästi jollakin tavoin syrjään. Siten elämämme tulee rajalliseksi ja jäämme ilman monenlaista, mikä olisi meille virkistykseksi ja innoitukseksi. Ei tarvitse kauankaan keskittyä tähän koneeseen, kun kirjoittaminen jo alkaa sujua. Samoin on monien asioiden suhteen.
Jumalamme on luomisessaan osoittanut selvän tahtonsa ja tarkoituksensa meihinkin liittyvien asioiden suhteen. Meidän tarvitsee vain avata silmämme ja kohdistaa ne oikeisiin asioihin. Miksi me olemmekaan rajanneet kaiken elinpiirimme aivan luomiselle vieraalla tavalla?
Me tässä ajassa olemme aivan erikoislaatuisten etuoikeuksien omistajia. Olemme eräällä lailla kuin kahden näkemysmaailman omaavia. On itsestään selvää jo Sanan todistuksen perusteella Jumalan luominen ja tämän maailman syntyminen. Raamatun todistus on kiistämätön ja peruuttamaton, mutta nykytieteen todistus oikealla tavalla ymmärrettynä antaa meille näkökykyä johonkin sellaiseen, mistä entisaikojen ihmiset eivät osanneet edes kuvitella.
Entisaikojen ihmiset oikeassa mielenlaadussa saivat kokea ja nähdä Jumalan valtasuuruuden aivan sen mukaisesti, mitä Paavali kuvaa etenkin Roomalaiskirjeen ensimmäisessä luvussa. Mutta heillä ei ollut aavistustakaan siitä, mitä tähtiteleskoopit paljastavat päivä päivältä silmiemme eteen ja tietoisuuteemme. Jumalan valtasuuruuden tulisi olla jokaiselle meistä jotakin todella vaikuttavaa ja uskoa luovaa kaiken tietomme lisääntymisen johdosta. Tietoisuuteemme tulisi tulla hallitsevaksi sen, kuinka rajattu ihmisen mieli joka tapauksessa on!
Oikea ymmärrys ja käsitys tässä tieteen aikakaudessa todistaa meille, että olemme todella rajallisia ja voimme tietää ja käsittää paljosta vain pienen pieniä hitusia. Tieto ei siis todellisuudessa ole uskon este tai sen väheksyjä, vaan aidossa uskonyhteydessä oikea tieto muodostaa perustuksen, ei kuitenkaan ihmismielen korostamille asioille.
Tälle perustukseksi meidän tarvitsee vain oikealla tavalla ja oikeassa ymmärryksessä antaa teleskoopin viedä katseemme äärettömään avaruuteen. Tämä ei ole ainoa avaruutemme, vaan toinen avaruus on aivan keskellämme valtamerinä. Kuinka vähän todellisuudessa tiedämmekään niiden olemuksesta ja asujista!
Mielenkiintoisin asia kaiken keskellä olisi päästä näkemään tieteen kannattajien tutkimuksen taustalle, todellisten tekijöiden taustalle. Kuinka paljon kaikesta perustuukaan ihmisymmärryksen tuottamiin perusteisiin! Kuinka suuressa määrin olemmekaan rakennettuja ns. paradigmojen varaan kaikessa käsitysmaailmassamme!
Paradigma tarkoittaa käsitystä tai käsitettä, joka on hyväksytty paikkansapitäväksi ilman selvää tutkimustulosta ja perusteluja. Asiaa on vain alettu pitää totena, ja mitä seuraakaan siitä, kun suurempi määrä paradigmoja on laajempien käsitysten perusteena! Me taidamme elää melko petollisessa ja vääristyneessä maailmassa! Todellisuutemme on ehkä sittenkin kaikkea muuta kuin todellisuutta!
Ei tarvitse kuin luoda silmäys politiikkaan, joka pyörittää aivan ainutlaatuista valheellisuuden ja petoksen vyyhteä! Mikä on kaiken takana, aina ja joka paikassa, sellaisella tavalla, että olemme suorastaan unohtaneet sen olemassaolon ja vaikutuksen meidän  ja koko maailman elämässä? Koko maailma on pahan vallassa, mutta kaiken takana on rahan valta. Maailma on siis pahan rahan vallassa, ei niin että raha olisi kaiken pahan alku, vaan sen himoitseminen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text