Social Icons

Pages

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Yksi Herran kanssa! Osa 3



 ”Mutta joka yhtyy Herraan, on yksi henki hänen kanssaan.” (1.Kor.6).

Millainen ajatus! Itse asiassa muutamassa sanassa koko elämämme ja olemuksemme, olemisemme!

Meitä kohtaavat niin monenlaiset asiat elämämme aikana. Aivan kuten nytkin, lämpötilat saattavat vaihdella ennennäkemättömällä tavalla, niin että ajoittain olemme tukehtumaisillamme kuumuuteen ja seuraavana päivänä on pukeuduttava mahdollisimman lämpimään. Jonakin päivänä rankkasade saattaa pakottaa meidät pysähtymään, kun ei näe juuri mitään eteensä. Mutta kun on oikea mieli, voi malttaa mielensä, olla kiihtymättä turhasta, sillä suurin osa kiivaudestamme  ja malttamattomuudestamme johtuu väärästä ajattelusta. Elämäämme mahtuu kaikenlaista, emmekä voi välttää sitä, mutta voimme rohkaistua ja turvautua ajatukseen, että synkeinkin päivä, synkeinkin hetki, on huomenna menneisyyttä!

Kuinka ihanaa onkaan, että menneisyyskin on ohitse olevaa, ikuisesti mennyttä! Miksi siis kiinnittää liiaksi huomiota takana olevaan? Tulevaisuus on täynnä uusia mahdollisuuksia ja uusia, meidän parhaaksemme vaikuttavia asioita. Kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, jotka ovat tulleet yhdeksi Hänen kanssaan, samoihin ajatuksiin Hänen kanssaan!

Millainen uusi maailma avautuukaan eteemme entistä kirkkaampana, Jumalan ajatusten maailmassa! Siinä voimme vaeltaa hetkessä, silmänräpäyksessä, luomisen alusta tuleviin, jumalallisiin maailmoihin, ulottuvuuksiin! Me emme käperry enää yksittäisiin ja hetkittäisiin vastoinkäymisiin, sillä tiedämme nyt varmuudella olevamme osa iankaikkista olemusta, suunnitelmaa, ajatusmaailmaa, joka tosin on vieras inhimilliselle olennolle, mutta todellisuutta uudesti syntyneelle olemuksellemme!

Mitä ovat pienet vastoinkäymisemme kaiken tulevan rinnalla? Meille on varattuna, jo täksi elämäksi, jotakin niin suurta, joka on käsittämätöntä inhimilliselle mielellemme, mikä ei edes ajatuksiimme mahdu. Mutta tässä juuri onkin ongelmiemme ydin! Me omalla, maallisella, inhimillisellä ajattelullamme, karkotamme ulottumattomiimme kaiken sen, mitä meille on tarkoitettu. Masennuksemme siis usein johtuu omasta ajattelustamme, asenteistamme, eikä niinkään elämän todellisuudesta. Väärä ajattelu sulkee uskomattoman määrän avoimia portteja, auringonpaisteisia rakoja synkissä pilvissä. Me itse suljemme itseltämme kaikenlaisia mahdollisuuksia. Kun Jumala sulkee jonkin oven, aukaisee hän jossakin ikkunan, mutta ihminen sulkee usein sekä ovet että ikkunat, jättäen itsensä ahtaaseen paikkaan, suureenkin pimeyteen.

Utopistista ajattelua tämän nykyisen maailman keskellä, kaiken hyvän kadotessa entistä enemmän? Mikä on hyvää maailmalle, ei läheskään aina ole hyvää meille! Olisiko niin, että olemme kääntäneet katseemme aivan vääriin asioihin, odottaen tapahtuvaksi sellaista, mikä ei tässä ajassa palvelekaan meidän parastamme? Olemmeko siirtäneet menneisyyteen selvän sanan kehotuksen: Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja Hänen vanhurskauttansa, niin tämäkin teille annetaan.

Kaikki näkemämme paha ei perustu niinkään Jumalan suunnitelmaan ja tahtoon, vaan ihmisen omiin valintoihin. Ihminen on itse omalla ajattelullaan ja toiminnallaan saastuttanut koko maanpiirin, aikaansaaden kaiken tuhon. Elämme nyt aikaa, jossa ihminen korjaa omaa kylvöään. Meitä ei ole tarkoitettu kiinnittämään liiaksi huomiota siihen, mitä ihminen tekee ja ajattelee, vaan palaamme jälleen kerran yhteiseen olemukseemme Jumalamme kanssa.

Nyt on todellakin aika ajatella Jumalan ajatuksia, voidaksemme kestää kaikkien koetusten keskellä. Me emme muuta historiaa, mutta ajattelumme on ratkaisevassa asemassa oman olemuksemme jaksamisessa. Kaiken ikävän ja mustan takana on uskovaiselle ihmiselle jotakin kirkasta ja selkeää. Siksi on tärkeää nähdä kaiken väärän ja vastenmielisen lävitse, sen sijaan että katseemme pysähtyisi kesken meille tarkoitettua matkaa.

Kuka ja mitä on sydämemme valtaistuimella? Mikä hallitsee tekemisiämme ja aikomuksiamme? Mitä ensimmäiseksi tulee mieleemme kohdatessamme haasteellisia tilanteita? Ajattele, ajattele tätä! Kuinka suuri merkitys onkaan ennakkoasenteillamme, hetkillä, jolloin joudumme toimimaan ilman selvää järkeilyä tai aikaa valita erilaisten ratkaisujen välillä. Sama mieli kuin Jumalallammekin, millainen etuoikeus, millainen turva arvaamattomalla matkallamme tässä olevaisessa maailmassa! Kuinka erilaiseksi muuttuukaan näkökenttämme meissä asuvan hengen johdosta! Me näemme jotakin aivan uutta, ennennäkemätöntä! Erilaiset tilanteet koetaan aivan erilaisella tavalla, entiset käsitykset muuttavat olemustaan oikean asenteemme johdosta. Mutta mistä saada tämä oikea asenne? Olemme korostaneet sitä jo vuosikymmenien ajan. Raamattua, Raamattua, aina vain enemmän Raamattua, Jumalan kirjalliseen muotoon laitettuja ajatuksia ja tahtoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text