Social Icons

Pages

tiistai 14. kesäkuuta 2016

Puhutaan sinusta ja minusta!



 ”Niin semmoinen puhe levisi veljien keskuuteen, ettei se opetuslapsi kuole; mutta ei Jeesus sanonut hänelle, ettei hän kuole, vaan: ’Jos minä tahtoisin, että hän jää tänne siihen asti, kunnes minä tulen, mitä se sinuun koskee?’” (Joh.21).

”Mitä se sinuun koskee!”

Eiliseen asti julkaisin Kaarinassa kirjoittamiani tekstejä. Olemustani ovat erikoisella tavalla elävöittäneet sanat:

”Ettekö tiedä, että teidän ruumiinne ovat Kristuksen jäseniä? Ottaisinko siis Kristuksen jäsenet ja tekisin ne porton jäseniksi? Pois se! Vai ettekö tiedä, että joka yhtyy porttoon, tulee yhdeksi ruumiiksi hänen kanssaan? Onhan sanottu: ’Ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi’. Mutta joka yhtyy Herraan, on yksi henki hänen kanssaan. Paetkaa haureutta. Kaikki muu synti, mitä ikinä ihminen tekee, on ruumiin ulkopuolella; mutta haureuden harjoittaja tekee syntiä omaa ruumistansa vastaan. Vai ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, joka Henki teissä on ja jonka te olette saaneet Jumalalta, ja ettette ole itsenne omat? Sillä te olette kalliisti ostetut. Kirkastakaa siis Jumala ruumiissanne.” (1.Kor.6).

”Ettekö tiedä, että teidän ruumiinne ovat Kristuksen jäseniä?”

Mistä on siis tärkeätä puhua? Me olemme aina katsoneet ruumiimme erinäisessä määrin joksikin vain maalliseksi asiaksi. Tämä sanankohta tekee tyhjäksi oman järkeilymme todistamalla aivan erityisellä tavalla aidon uskovaisen aseman niin tässä maailmassa kuin hengellisessä ulottuvaisuudessa. Lukemattomat kohdat todistavat tämän saman, mutta katson sinun asiaksesi etsiä nämä sanankohdat.

Olemme usean päivän ajan kirjoittaneet siitä, kuinka Herran kanssa yhdistynyt on yksi henki Hänen kanssaan. Tästä seuraa automaattisesti jotakin todella ennennäkemätöntä ja ainutlaatuista, minkä tulisi ylitse kaiken täyttää meidät aivan uudenlaisella ilolla, riemulla ja varmuudella:

Me emme ole itsemme omat!

Jumalamme ei ole milloinkaan halunnut eikä tarkoittanut hävittää meidän persoonaamme eikä henkistä olemustamme, minuuttamme, vaan Hän ainoastaan haluaa sydänjuuriaan myöten olla meidän sydämemme valtaistuimella johtamassa meitä oikealla tavalla siinä Elämässä, johon olemme siirtyneet uudestisyntymän johdosta! Hän ei kumoa tai hävitä persoonallisuuttamme, vaan tahtoo sen tulevan julki Uuden Elämän sanansaattajana, Kristuksen tuoksuna! Hän loi ihmisen omaksi kuvaksensa, mikä tarkoittaa sitä, mikä tulee julki kaiken täyttymyksessä:

”Katso, Herra tulee tuhannen tuhansine pyhinensä… ” (Juuda).

Vain lukemattomat pelastetut persoonat voivat oikealla tavalla tuoda julki Herramme todellisen olemuksen! Me olemme kuitenkin hengellisesti yksi ruumis, jonka Päänä on yhä vielä ja iankaikkisuuksien iankaikkisuuksiin Hän, joka on kaiken meille ansainnut. Älkäämme siis katsoko vain tämänpäiväisiin, vaan myös tulevaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text