Social Icons

Pages

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Nouskaa unesta!


 
”Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys. Ja tehkää tämä, koska tunnette tämän ajan, että jo on hetki teidän unesta nousta; sillä pelastus on nyt meitä lähempänä kuin silloin, kun uskoon tulimme. Yö on pitkälle kulunut, ja päivä on lähellä. Pankaamme sentähden pois pimeyden teot, ja pukeutukaamme valkeuden varuksiin.” (Room.13).

Millaisessa unessa me oikein olemme? Emme kai ole kadottaneet uskallustamme ja toivoamme erilaisten hengellisten tuulenpuuskien keskellä? Yhdestä suunnasta tuulee voimakkaasti mutta masentavasti, koska se tuo mukanaan viestiä rauhasta, jota ei olekaan. Uskotaan kaiken jatkuvan entiseen malliin, niin että tuulenhumina vaivuttaa väen vieläkin syvempään unentapaiseen. Toisaalta taas kohtaamme suorastaan horjuttavia tuulenpuuskia, jotka melkein kaatavat meidät viestillään ajan pahuudesta ja laittomuuden hengestä ja kylmenneestä rakkaudesta. Miten selvitä kaiken tämän keskellä?

Eiköhän ainoa keino selvitä lävitse tämän elämän ole yhä vielä tuleminen yhdeksi Jumalan Sanan kanssa! Lainaamamme kohta sisältää muutamassa lauseessa viimeisen ajan ja rakkauden lain jatkuvuuden loppuun asti. Nimenomaan tässä ajassa rakkauden merkitys korostuu aivan erikoisella tavalla, jos vain todella olemme halukkaita käsittämään missä ajassa elämme!

”’Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.’ Ja hän puhui heille vertauksen: ’Katsokaa viikunapuuta ja kaikkia puita. Kun ne jo puhkeavat lehteen, niin siitä te näette ja itsestänne ymmärrätte, että kesä jo on lähellä. Samoin te myös, kun näette tämän tapahtuvan, tietäkää, että Jumalan valtakunta on lähellä’.” (Luuk.21)

Kaikki ajan merkit viittaavat siihen tapahtumaan, jota kristikunta on kautta aikojen odottanut, mutta ilon sijasta monen mielen täyttää murhe ja jonkinlainen masennus. Näemme liian paljon negatiivista ja kristillisyyden vastaista, antautuen väärän virran vietäväksi. Me tahtoisimme tietää ajoista tarkemmin, mutta suurista julistajista huolimatta tarkempi aikataulu pysyy meiltä salassa loppuun asti!

Koska tunnemme tämän ajan, tuo Herran Henki entistä voimallisemmin sisimpäämme suuren kaipauksen ja huudahduksen:

”Amen, tule, Herra Jeesus!” (Ilm.22).










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text