Social Icons

Pages

perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pitkäperjantai


 
Kaikki, mikä on totta


”Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa; mitä myös olette oppineet ja saaneet ja minulta kuulleet ja minussa nähneet, sitä tehkää, niin rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne.” (Fil.4).

Ei todellakaan kuulu hyvältä kaikki se pääsiäiseen liittyvä tiedottaminen, jota voi seurata tiedotusvälineistä vuosi vuodelta radikaalimpana. Jopa meidän Herramme persoonallisuus ja ominaisuudet pyritään perustelemaan tieteellisesti, ottaen malliksi jokin nuoren ihmisen pääkallo, jota sitten läpivalaistaan ja pyritään luomaan kuva siitä, millainen Herramme oli. Tiede, tiede, tutkimus, inhimillinen viisaus! Ihmisen mielettömyys on nyt saavuttanut äärirajansa aivan sen mukaisesti, mitä meille on ennalta kerrottu Pyhässä Sanassa!

Meidän Herraamme ei voi verrata mihinkään maalliseen esimerkkiin, vaikka Hän tulikin omalla tavallaan täysin meidän kaltaiseksemme. Hän oli täysin ihminen, mutta ilman kaikkea meidän perimäämme vääryyttä ja pahuutta! Hän oli puhtaista puhtain Pääsiäisuhri, joka uhrattiin ihmisen näkökulmasta käsittämättä sillä hetkellä sen merkitystä. Uskonnollinen johto ei voinut seurata tuomittavaansa roomalaisiin tiloihin, joihin he Hänet pakottivat. He halusivat pysyä puhtaina ja saastuttamattomina voidakseen nauttia pääsiäisateriansa! Hänet, aidon Pääsiäisuhrin, jota he olivat niin kauan odottaneet, he luovuttivat pahojen ajatusten ja aikomusten saattelemana sen vallan alle, jota he eniten vihasivat tässä maailmassa! Heidän kansaankin iskostamansa viha ja tuomiohenki tulivat äärikohtaansa huudossa: ”Tulkoon hänen verensä meidän ja meidän lastemme ylle!” Kuinka kauhistuttavalla tavalla kaikki toteutuikaan vuosituhansien kuluessa!

Hengellisen johdon ja sen luoman ilmapiirin vaikutuksesta suuri osa kansaa antoi viedä ajatuksensa aivan väärille, tuomiota itsensä ylle tuoviin ajatuksiin. Miten on meidän suhteemme tässä ajassa, jos yhdymme median julkituomiin näkemyksiin Herrastamme? Miksi tiede ja oppineet ihmiset sellaisella tavalla seuraavat Herramme ajan hengellisen ylimystön jalanjäljissä, tehden näkemyksillään tyhjäksi koko lunastustyön, ja saaden jopa osan kirkollista johtoa liittymään mukaan huutoon: ”Antakaa mennä, tällä Miehellä ei ole mitään todella jumalallista taustaa, vaan hän on ainoastaan yksi meistä, tavallisista kuolevaisista!” Omilla teoillaan ja asenteillaan kaiuttaa tämän ajan kansa ensimmäisen pääsiäisen Jerusalemia järisyttäneen huudon kaikua: ”Ristiinnaulitse, ristiinnaulitse!”

Mutta jos Kristus ei ole noussut kuolleista, turha on silloin meidän saarnamme, turha myös teidän uskonne; ja silloin meidät myös havaitaan vääriksi Jumalan todistajiksi, koska olemme todistaneet Jumalaa vastaan, että hän on herättänyt Kristuksen, jota hän ei ole herättänyt, jos kerran kuolleita ei herätetä. Sillä jos kuolleita ei herätetä, ei Kristuskaan ole herätetty. Mutta jos Kristus ei ole herätetty, niin teidän uskonne on turha, ja te olette vielä synneissänne.” (1.Kor.15).


Hauta on tyhjä, jo parin tuhannen vuoden ajan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text