Social Icons

Pages

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Ihmiselle selittämätön
”…selittäen hengelliset hengellisesti. Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti. Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan. Sillä: ’kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?’ Mutta meillä on Kristuksen mieli.” (1.Kor.2).


Tiedonjanomme pohjautuu usein aivan vääriin alueisiin. Me tahtoisimme ujuttaa jonkinlaisia tunnistimia lähimmäisemme persoonaan, eli meillä on suunnaton tarve tunkeutua toiseen ihmiseen. Tulee mieleeni kuinka jo kauan sitten eräs todella vihamielinen henkilö kertoi hengellisistä tavoitteistaan ja esitti tärkeimpänä toivomuksenaan saada lahja paljastaa ihmisten salaisuudet!

Sana puhuu syntien paljastamisesta seurakunnan piirissä, mutta että jokin väärämielinen ihminen tunkeutuisi ihmisten persoonaan aivan selvässä vallanjanossa, on todella vieras ajatus Jumalan valtakunnassa!

”Mutta jos kaikki profetoisivat ja joku uskosta tai opetuksesta osaton tulisi sisään, niin kaikki paljastaisivat hänet ja kaikki langettaisivat hänestä tuomion, hänen sydämensä salaisuudet tulisivat ilmi, ja niin hän kasvoilleen langeten rukoilisi Jumalaa ja julistaisi, että Jumala totisesti on teissä.” (1.Kor.14).

Ihmisen halu asettua Jumalan asemaan on varmastikin yksi suurimmista esteistä todellisen Seurakunnan kehittymiselle. Sen sijaan että olisimme Herramme tavoin aidossa yhteydessä Isään, me helposti luomme itsellemme jonkinlaisen rinnakkaispersoonan, jota luulemme Jumalaksi. Tämä on mahdollista niille, joilta on salattu se, mikä on paljastettu lapsenmielisille.

Kuinka suuri Evankeliumi onkaan meille se, mikä niin selvästi tuodaan esiin lainauksessamme:

Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan. Sillä: ’kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?’ Mutta meillä on Kristuksen mieli.”

Mieleen tulee automaattisesti usein lainaamamme kohta:

”Profeetoissa on kirjoitettuna: 'Ja he tulevat kaikki Jumalan opettamiksi'. Jokainen, joka on Isältä kuullut ja oppinut, tulee minun tyköni.” (Joh.6).

Me kaikki todelliset jumalanlapset olemme siis koskemattomia niin Jumalan kuin ihmistenkin edessä. Kenelläkään ei ole oikeutta tunkeutua meihin, koska Itse Herrakin kolkuttaa sydämemme ovelle. Meitä ei kukaan pysty tulkitsemaan, koska meillä on Kristuksen mieli!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text