Social Icons

Pages

tiistai 28. huhtikuuta 2015

Kuka neuvoo ketä?


 
”Sillä: ’kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?’ Mutta meillä on Kristuksen mieli.”

Me emme ehkä niinkään ole esittäneet ohjeita henkilökohtaisesti Herralle tietynlaisen kunnioituksen johdosta. Mutta aivan kuten katolinen maailma esittää suurella rohkeudella pyyntöjä ja toivomuksia Marian välityksellä Pojalle, joka on lempeämpi kuin Itse Isä, aivan samoin lukuisat protestantit uskovat olevansa arvollisia ”käskyttämään” Pyhää Henkeä, ikään kuin tämä olisi jokin irrallinen tekijä Herramme ulkopuolella. Mitä kaikkea olemmekaan saaneet kuulla ihmisten esittävän Pyhälle Hengelle ohitse kaiken jumalallisen todistuksen!

Jo luterilaisessa uskontunnustuksessa annetaan ymmärtää usko myöskin Pyhään Henkeen, mutta onko juuri kukaan todella halukas tutkimaan Kirjoituksista Hänen todellista Olemustaan ja tehtäväänsä? Onko mahdollista toimia siten kuin lukuisissa kokouksissa tehdään, pitäen Pyhää Henkeä ikään kuin jonkinlaisena hyvien asioiden automaattina, joka jonkinlaisen hengellisen poletin pudottamisen vaikutuksesta toimii juuri odottamallamme tavalla?

”Sillä: ’kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?”

Uskommeko todella voivamme olla siinä asemassa, että Hengen kautta ohjailisimme jumalallista elämää? Vanhan Testamentin väärät profeetat ovat mitä elävin kuva siitä, kuinka ihminen väärien henkien välityksellä ja avustuksella luo itselleen jonkinlaisen sivupersoonan, jota pidetään Jumalana tai Henkenä.

”’Katso, nyt Herra on pannut valheen hengen kaikkien näiden sinun profeettaisi suuhun, sillä Herra on päättänyt sinun osaksesi onnettomuuden.’ Silloin astui esille Sidkia, Kenaanan poika, löi Miikaa poskelle ja sanoi: ’Mitä tietä Herran henki on poistunut minusta puhuakseen sinun kanssasi?’” (1.Kun.22).

Valheen henget ottavat siis paikkansa ihmisen olemuksessa aivan kuin osana häntä, niin että harhautettu ihminen uskoo tämän suoranaisen persoonallisuuden olevan osa itseään. Miksi meidän on niin vaikea nähdä asia todella sellaisena kuin se on? Eivät vuosisatoja tai – tuhansia vuosia sitten eläneet ihmiset ilmesty meille kertoen todella paikkaansa pitäviä asioita ajaltaan. Mitä lohduttavimmatkaan esiintymiset eivät ole peräisin rakkaistamme tai sukulaisistamme, vaan näissä aikanaan vallinneet henget esiintyvät poisnukkuneina läheisinämme, ollen tietoisia kaikesta siitä, mitä nämä ovat kokeneet. Ihmiset palaavat tomuun, heidän sielunsa ja henkensä irtautuvat heistä ja menevät eräänlaiseen odotustilaan, mutta heissä olleet vieraat henget siirtyvät vielä elossa olevien ihmisten vapaisiin tiloihin:

”Kun saastainen henki lähtee ihmisestä, kuljeksii se autioita paikkoja ja etsii lepoa, eikä löydä. Silloin se sanoo: 'Minä palaan huoneeseeni, josta lähdin'. Ja kun se tulee, tapaa se huoneen tyhjänä ja lakaistuna ja kaunistettuna. Silloin se menee ja ottaa mukaansa seitsemän muuta henkeä, pahempaa kuin se itse, ja ne tulevat sisään ja asuvat siellä. Ja sen ihmisen viimeiset tulevat pahemmiksi kuin ensimmäiset. Niin käy myös tälle pahalle sukupolvelle.” (Matt.12)

Meillä ei ole siis varaa pitää vapaata tilaa olemuksessamme, koska ilmaiseksi tulevia vuokralaisia on jatkuvassa jonossa! Ainoa keino välttyä tällaisilta talonvaltaajilta on luovuttaa koko olemuksemme aidon Jumalan Hengen valtaan, niin että meissä oleva Kristuksen mieli koko ajan etsii oikeita asioita ja sulkeutuu kaikelta väärältä ajattelulta!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text