Social Icons

Pages

perjantai 24. huhtikuuta 2015

Hengelliset selitettävä hengellisesti 1


 
”Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin. Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Samoin ei myös kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki. Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut; ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti. Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti. Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan. Sillä: ’kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?’ Mutta meillä on Kristuksen mieli.” (1.Kor.2).


Tästä kohdasta riittäisi ajateltavaa ja puhuttavaa rajoittamattomaksi ajaksi. Se tuli mieleeni tänä aamuna kuunneltuani jälleen kerran yhden aamuhartauden. En nyt viittaa siihen, vaan yleensä radion eri hartauksiin, joihin tuntuu kelpaavan melkein mikä tahansa, kunhan se vain tavalla tai toisella nimetään ”hengelliseksi” tai muuten asiaan sopivaksi. Saa todella harvoin kuulla syvällistä ja koskettavaa sanomaa!

”…selittäen hengelliset hengellisesti.”

Jos meillä todella on Kristuksen mieli, vaikuttaa se koko olemukseemme. Ei vain puheisiimme tai hengellisiin tapoihimme, vaan se leimaa meidät kokonaisvaltaisesti. Koko maailma on täynnä hengellisyyttä ja uskonnollisuutta, joka ei kuitenkaan ole aidossa kosketuksessa alkuperäisen ja todellisen Elämän kanssa. Ihminen voi valita itselleen sellaisen määrän uskonnollista aineistoa, että se pursuaa hänestä kokoaikaisesti ja sellaisella voimallisuudella, että hän melkein loistaa kuin aurinko, mutta häneltä puuttuu kuitenkin yhteys alkuperäiseen Lähteeseen, joka ei voi kummuta hänen kauttaan, ja kaikki hänen kanssaan kosketuksiin joutuvat jäävät aivan samalla tavalla ilman sitä, mikä on tärkein asia elämässämme: Herran Jeesuksen Kristuksen sisäinen tunteminen!

Jatkamme aiheesta seuraavissa kirjoituksissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text