Social Icons

Pages

torstai 30. huhtikuuta 2015

Elossa vielä tänäänkin




”Ja muista kaikki, mitä on tapahtunut sillä tiellä, jota Herra, sinun Jumalasi, näinä neljänäkymmenenä vuotena on sinua kuljettanut erämaassa nöyryyttääksensä sinua ja koetellaksensa sinua ja tietääksensä, mitä sinun sydämessäsi on: tahdotko noudattaa hänen käskyjänsä vai etkö.” (5.Moos.8).

Kukin meistä on vaeltanut vaihtelevan määrän vuosia Herran tiellä. Tuo tie on useimmille ollut erämaata tavalla tai toisella. Itse emme ole tuota tietä valinneet, ainakaan omasta mielestämme. Jotkin valintamme ovat kuitenkin olleet johtamassa kokemiimme nöyryytyksiin, mutta olemmehan nyt vielä hengissä ja osallisia Jumalan armosta:

”Herra ei tehnyt tätä liittoa meidän isiemme kanssa, vaan meidän kanssamme, jotka olemme tässä tänä päivänä, kaikkien meidän kanssamme, jotka nyt elämme.” (5.Moos.5).

”Mutta te, jotka riipuitte kiinni Herrassa, teidän Jumalassanne, te kaikki olette elossa vielä tänä päivänä. Katso, minä olen opettanut teille käskyt ja säädökset, niinkuin Herra, minun Jumalani, on minua käskenyt, että seuraisitte niitä siinä maassa, jota te menette ottamaan omaksenne. Noudattakaa ja seuratkaa niitä, sillä se on oleva teidän viisautenne ja ymmärryksenne kansojen silmissä.” (5.Moos.4).

Jumalamme ei koettele ja tutkistele meitä vain itsensä tähden, vaan ilmoittaakseen meille mielensä kautta, mitä me todella olemme. Totuutta Hän halajaa kaikessa toiminnassaan salatuimpaan saakka. Siksi meitä viedään erämaahan Herramme esikuvan mukaisesti, jotta meissä voisi tapahtua oikeanlaista kehitystä ja tiedostaisimme oman itsemme oikealla tavalla. Ilman Jumalamme asiaan puuttumista me ajaudumme suoranaiseen itsepetokseen.

”…ja tietääksensä, mitä sinun sydämessäsi on: tahdotko noudattaa hänen käskyjänsä vai etkö.”

Elämme ajassa, jossa meille esitetään kysymys:

”Tämän tähden monet hänen opetuslapsistaan vetäytyivät pois eivätkä enää vaeltaneet hänen kanssansa. Niin Jeesus sanoi niille kahdelletoista: ’Tahdotteko tekin mennä pois?’ Simon Pietari vastasi hänelle: ’Herra, kenen tykö me menisimme? Sinulla on iankaikkisen elämän sanat; ja me uskomme ja ymmärrämme, että sinä olet Jumalan Pyhä’.” (Joh.6).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text