Social Icons

Pages

tiistai 5. syyskuuta 2017

Tuoretta hengellistä ruokaa!



 ”Mutta te, jotka riipuitte kiinni Herrassa, teidän Jumalassanne, te kaikki olette elossa vielä tänä päivänä. Katso, minä olen opettanut teille käskyt ja säädökset, niinkuin Herra, minun Jumalani, on minua käskenyt, että seuraisitte niitä siinä maassa, jota te menette ottamaan omaksenne. Noudattakaa ja seuratkaa niitä, sillä se on oleva teidän viisautenne ja ymmärryksenne kansojen silmissä.” (5.Moos.4).

Meiltä odotetaan lapsenmielisyyttä, mutta meitä ei ole tarkoitettu hengellisiksi lapsiksi koko elämämme ajan! Meidän tarkoituksemme ei ole istua vanhempiemme sylissä tuttipulloa imien, jonka senkin oletamme tulevan kuin itsestään suuhumme:

”Sillä te, joiden olisi jo aika olla opettajia, olette taas sen tarpeessa, että teille opetetaan Jumalan sanojen ensimmäisiä alkeita; te olette tulleet maitoa tarvitseviksi, ei vahvaa ruokaa. Sillä jokainen, joka vielä nauttii maitoa, on kokematon vanhurskauden sanassa, sillä hän on lapsi; mutta vahva ruoka on täysi-ikäisiä varten, niitä varten, joiden aistit tottumuksesta ovat harjaantuneet erottamaan hyvän pahasta. Jättäkäämme sentähden Kristuksen opin alkeet ja pyrkikäämme täydellisyyteen, ryhtymättä taas uudestaan laskemaan perustusta…” (Hebr.5.).

Me olemme jo puhuneet täydestä miehuudesta Kristuksessa ja samanaikaisesti oikeasta hengellisestä asenteesta Herraamme kohtaan jo tässä elämässä. Pankaamme merkille, ettei Maria istunut Herramme sylissä, vaan Hänen jalkojensa juuressa, ollen meille mitä ihanin esikuva aikuisen ihmisen suhtautumisesta tärkeänä pitämäänsä, Elävään, lihaksi tulleeseen Sanaan! Hän oli kaikinpuolisessa yhteydessä vahvaan ruokaan, koska hänen sisimpänsä paljasti hänelle Kenen ja millaisten asioiden kanssa hän oli tekemisissä! Hänellä oli lapsenmieli, joka oli avoin mitä syvällisimmille hengellisen elämän asioille! Hän riippui kiinni hengellisen Elämän Lähteessä, hän ui syvällisessä hengellisessä virrassa!

”Sillä jokainen, joka vielä nauttii maitoa, on kokematon vanhurskauden sanassa, sillä hän on lapsi; mutta vahva ruoka on täysi-ikäisiä varten, niitä varten, joiden aistit tottumuksesta ovat harjaantuneet erottamaan hyvän pahasta.”

Me todellakin tarvitsemme vahvaa ruokaa riippuaksemme kiinni Herrassamme ja tiedostaaksemme pitkäaikaisella tottumuksella Hänen todellisen Olemuksensa, johon pahalla ei ole mitään osuutta, absoluuttisesti ei mitään osuutta!

”En minä enää puhu paljoa teidän kanssanne, sillä maailman ruhtinas tulee, ja minussa hänellä ei ole mitään.” (Joh.14).

Meidän ei totisesti tule sotkea keskenään lapsenmielisyttä ja hengellistä lapsen asteelle jäämistä! Kokemus, eläminen, kasvaminen, vanhurskauden Sanassa, on koko hengellisen elämämme elinehto!

”Jättäkäämme sentähden Kristuksen opin alkeet ja pyrkikäämme täydellisyyteen, ryhtymättä taas uudestaan laskemaan perustusta…”

Kristuksen opin alkeet ovat osa jumalallista todellisuutta, mutta ne ovat hengellisen elämän alueella asia, joka tulee jättää taaksensa kuten lapsen ruokatottumukset muuttuvat kasvun myötä. Millainen näky avautuukaan sille, jonka aistit ovat tottuneet erottamaan hyvän pahasta! Maito kuuluu lapsuuteen, aivan kuten viimeisimmät tiedot lääketieteen alalta kertovat meille. Mutta kuinka lukemattomat kristilliset ihmiset kohtaavatkaan meidät kadullakin suuri tuttipullo suussaan! Väärin käytetyt hengelliset asiat voivat siis olla enemmän kuin haitallisia kasvumme kannalta!

Jumalan Sanassa meille on katettu mitä runsain ruokapöytä kaikkine tarpeellisine hengellisine ravintoaineineen. Jumalamme ei tarjoa meille mitään degeneroitunutta tai millään tavalla vahingollista ruokaa!

Mieleeni tulee jälleen kerran suorastaan ilmestyksen omainen näkyni nykyaikaisesta seurakuntalaisesta, joka kurjan näköisenä, nälästä uupuneena raataa kainalossaan isoa koria, jonka hän väittää sisältävän mitä kallisarvoisinta hengellistä ruokaa. Käsittämätöntä on vain se, miksi hän ei ole syönyt sitä! Selitykseksi riittää korin mustunut pinta ja siitä valuva pahanhajuinen neste. Siitä huolimatta hän ylistää sen sisältöä kaikille kohtaamilleen ihmisille!

Mannan laki pätee vielä tähän aikaan! Jumalalla on joka päivälle tuore, hengellinen ruoka, joka säilyy vain hengellisissä kehoissamme, syötynä, ei näytteille asetettuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text