Social Icons

Pages

sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Heikkouden vallassa!


"Ja ollessani teidän tykönänne minä olin heikkouden vallassa ja pelossa ja suuressa vavistuksessa, ja minun puheeni ja saarnani ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista, ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan.” (1.Kor.2).

Voitaisiinko ajatella ketään toista, joka sellaisella tavalla oli yhteydessä ja kosketuksissa Herramme kanssa? Jotkut pitävät merkittävinä vain Herramme omia sanoja Uudessa Testamentissa ja pahoittelevat sitä, että ihmiset kiinnittävät niin suuren huomion Paavalin kirjoituksiin. Siksi on julkaistu lähes kaikilla kielillä Uusia Testamentteja, joissa Jeesuksen lausumat sanat on painettu punaisella. Tämä seikka vastannee niihin kysymyksiin, joita minulle esitetään toistuvasti suurella ihmetyksellä. ”Miksi eivät opettajat ja julistajat puhu juuri ollenkaan niistä sanankohdista, jotka ovat hengelliselle kasvullemme ja vaelluksellemme todella tärkeitä?”

Ihminen on jo olemuksensa puolesta taipuvainen korostamaan kaikkea kaunista ja mukavaa edesmenneen esi-isänsä Kainin esimerkin mukaisesti. Kainilla oli toki eräänlainen hengellinen ilmestys, muutoin hän ei olisi ajatellutkaan jonkinlaista jumalanpalvelusta ja uhrimenoja. Jostakin syystä ajattelen hänen hartautensa olleen aivan omanlaatuistansa, iloa ja riemua jo kaiken kauniin ajattelemisen johdosta, alttarinsa kauneuden johdosta. Hän tuskin suoritti menojaan painunein päin ja itsetutkistelussa, päätellen siitä, mitä Herra hänelle puhui. Hän oli itsevarma ja vakuuttunut tekojensa merkittävyydestä ja laadusta.

”Ja Herra katsoi Aabelin ja hänen uhrilahjansa puoleen; mutta Kainin ja hänen uhrilahjansa puoleen hän ei katsonut. Silloin Kain vihastui kovin, ja hänen hahmonsa synkistyi. Ja Herra sanoi Kainille: ’Miksi olet vihastunut, ja miksi hahmosi synkistyy? Eikö niin: jos teet hyvin, voit kohottaa katseesi; mutta jos et hyvin tee, niin väijyy synti ovella, ja sen halu on sinuun, mutta hallitse sinä sitä!’” (1.Moos.4).

Tuolloin oli kysymys jumalanpalveluksesta samoin kuin nytkin! Mikä yhdistää nämä kaksi hengellisyyttä toisiinsa sellaisella tavalla, että siitä kannattaa puhua, vuosituhansia myöhemmin? Meidän jumalanpalvelustamme seurataan ja valvotaan, mutta mitä pidämme tärkeänä? Me tahdomme miellyttää ja onnistua toimissamme, mutta kenelle tahdomme olla mieliksi, mikä on ratkaisevaa tässä iankaikkisuuteen liittyvässä asiassa? Miksi saarnataan niin paljon korvasyyhyyn, ihmisiä miellyttääkseen ja pitääkseen nämä uskonyhteisössänsä?

Mikä sai veljemme Paavalin niin suureen pelkoon ja vavistukseen ja heikkouden tilaan, inhimillisessä mielessä? Hän tiedosti enemmän kuin kukaan meistä kutsumuksensa olla Jumalan puhetorvena ja välikappaleena! Hän tiedosti asemansa vakavuuden etuoikeutettuna Hengen vaikutuksen saattamisessa kirjoitettuun muotoon. Ei hän puhunut ja kirjoittanut, vaan Henki hänen kauttansa! Mitä luemme Danielista? Hänen näkemänsä näyt saivat hänet heikkouden valtaan.

”Herrani, nähdessäni näyn valtasi minut tuska, ja minulta meni kaikki voima. Ja kuinka voi herrani palvelija, tälläinen kuin minä, puhutella sellaista, kuin minun herrani on? Sillä siitä asti ei minussa ole voimaa, tuskin enää henkeäkään.” (Dan.10).

Kuinka voisi olla toisin veljemme Paavalin suhteen, kun hän sellaisen määrän hengellistä ilmestystä saattoi luettavaksemme?

Miksi Paavali julisti mitä julisti, ajattelematta ihmisten miellyttämistä ja olalle hyväksyvästi taputtamista? Hän tiesi Kenen kanssa oli tekemisissä ja mikä oli tärkeintä Tämän silmissä, jotka näkevät kaiken!

Mitä toi Herra julki aikanaan Kainille, ja mitä Hän tahtoo sanoa tämän ajan ihmisille, jotka osallistuvat jumalanpalveluksiin ja hengelliseen toimintaan yleensä? Hän tuo ajatuksensa ja tahtonsa julki valitsemiensa ihmisten välityksellä, saaden nämä pelon ja vavistuksen valtaan, koska nämä tietävät välittävänsä Kaikkivaltiaan tahdon, hyväntahtoisen ja hyvää tarkoittavan tahdon!

”Miksi olet vihastunut, ja miksi hahmosi synkistyy? Eikö niin: jos teet hyvin, voit kohottaa katseesi; mutta jos et hyvin tee, niin väijyy synti ovella, ja sen halu on sinuun, mutta hallitse sinä sitä!”

Jätämme nyt tämän itse kunkin mietittäväksi! Miksi puhutaan niin paljon ihmistä miellyttävistä asioista, vaieten kaikesta mikä saa ihmisen synkistymään kuulemansa Sanan ja Totuuden johdosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text