Social Icons

Pages

lauantai 9. syyskuuta 2017

Tyhmiksi tulleet!


”Sentähden pankaa pois kaikki saastaisuus ja kaikkinainen pahuus ja ottakaa hiljaisuudella vastaan sana, joka on teihin istutettu ja joka voi teidän sielunne pelastaa. Mutta olkaa sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne.” (Jaak.1).

Mitä kaikkea sisältääkään ajatus Sanan tekijänä olemisesta! Ihmiskunta kokonaisuudessaan on kautta aikojen taistellut omien näkemystensä ja viisautensa puolesta, noudattaen omaa viisauttaan ja maallisia kykyjään. Koko maailmanhistorian lävitse kantava, Jumalan valmistama pelastus perustuu omien näkemysten ja langenneen olemuksen saastaisuuden ja pahuuden hylkäämiseen, pois panemiseen.

Vain Jumalan aito Sana sisältää uuden Elämän ja pysyvyyden. Kun ihminen ei katso voivansa hyväksyä tätä, pyrkii hän kaikin voimin luomaan oman tiensä kaipaamansa tavoittamiseen, ja ryhtyy automaattisesti vastustamaan kaikkea Jumalasta lähtöisin olevaa. Rauhoittaakseen levotonta mieltään, on hänellä vain yksi mahdollisuus: hänen on löydettävä mielestään paremmat ratkaisut kaikkiin eteen tuleviin ongelmiin. Hänen on muutettava kaikki jumalallisesti säädetty omiin tavoitteisiinsa ja pyrkimyksiinsä sopivaksi.

Ihminen on oikeastaan tähän päivään mennessä muuttanut kaiken muutettavissa olevan, osoittaen mielestään suurinta mahdollista viisautta, mutta tullen kaiken jumalallisen silmissä tyhmäksi! Hän on tietoinen Jumalan luomistyöstä ja todellisesta olemuksesta itseään pelottavassa määrin, että pelossaan on tekeytynyt tyhmäksi ja tietämättömäksi. Jumalan luomakunta on tehty Hänen ylistykseksensä, mutta ihminen katsoo hallitsevansa kaikkea paremmalla ymmärryksellä, sanoinkuvaamattomassa ahneudessansa!

”Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa, koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt. Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.” (Room.1).

Palvoessaan kaikkea luotua oman hyötynsä saavuttamiseksi, on ihminen muuttanut kaiken mahdollisen omien mieltymystensä mukaisesti! En ole profetian asiantuntija, mutta seuraava lainaus tuo valoa kaikkeen tutkistelemaamme, sisältäen paljon enemmänkin kuin mitä nyt tiedämme:

”Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain…” (Dan.2).

Ihminen on aikaansaanut kaiken nyt kokemamme omilla muutoksillaan, luonnonlakienkin muuttamisella, vaikka tekeytyykin tyhmäksi kieltäessään oman vaikutuksensa luonnonilmiöihinkin. Toistakaamme vielä uudelleen, että ihminen ei jätä mitään alkuperäiseen olotilaansa, vaan aikaansaa suoranaisen kaaoksen omilla ”paranteluillaan”. Käsitämmekö ollenkaan kuinka suuri ja pysyvä merkitys on Raamatun ensilehtien sanomalla:

”’Kasvakoon maa vihantaa, ruohoja, jotka tekevät siementä, ja hedelmäpuita, jotka lajiensa mukaan kantavat maan päällä hedelmää, jossa niiden siemen on.’ Ja tapahtui niin: maa tuotti vihantaa, ruohoja, jotka tekivät siementä lajiensa mukaan, ja puita, jotka lajiensa mukaan kantoivat hedelmää, jossa niiden siemen oli.

Ja Jumala näki, että se oli hyvä.” (1.Moos.1).

Sama sanotaan kaiken elävän luomisesta, mutta ihminen päätti jo hyvin varhaisessa vaiheessa nähdä kaiken vieläkin paremmin, ryhtyen sekoittamaan ja muuntelemaan Jumalan luomia siemeniä. Sama sekoittaminen koskee myöskin Jumalan Sanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text