Social Icons

Pages

lauantai 23. syyskuuta 2017

Ajatelkaa Häntä!

Ajatelkaa häntä, joka syntisiltä on saanut kärsiä sellaista vastustusta itseänsä kohtaan, ettette väsyisi ja menettäisi toivoanne. Ette vielä ole verille asti tehneet vastarintaa, taistellessanne syntiä vastaan, ja te olette unhottaneet kehoituksen, joka puhuu teille niinkuin lapsille: ’Poikani, älä pidä halpana Herran kuritusta, äläkä menetä toivoasi, kun hän sinua nuhtelee; sillä jota Herra rakastaa, sitä hän kurittaa; ja hän ruoskii jokaista lasta, jonka hän ottaa huomaansa’.” (Hebr.12).

Mitä tehdä entistä uuvuttavammalle väsymykselle ja hiipivälle masennukselle? Vai myönnämmekö olevamme väsyneitä ja osaltaan masentuneitakin? Missä vaeltelevat ajatuksemme ja mitä mietimme päivät pitkät? Tunnemmeko loppujen lopuksi itseämme juuri ollenkaan, ja arkailemmeko asettua Sanan peilin eteen?

Mutta olkaa sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne. Sillä jos joku on sanan kuulija eikä sen tekijä, niin hän on miehen kaltainen, joka katselee kuvastimessa luonnollisia kasvojaan; hän katselee itseään, lähtee pois ja unhottaa heti, millainen hän oli.” (Jaak.1).

Miten ovat keskenään tekemisissä nämä kaksi sanankohtaa, mikä on niiden sanoma meille? Todellisuudessa voimme kosketella niitä vain pinnallisesti, sillä ne avaavat eteemme niin laajat näkemykset, että voisimme keskustella niistä loputtomasti. Mitä aivan elämämme kululle ratkaisevaa voimme nostaa esiin juuri tätä aikaa varten?

”Ajatelkaa häntä, joka syntisiltä on saanut kärsiä sellaista vastustusta itseänsä kohtaan, ettette väsyisi ja menettäisi toivoanne.”

”Mutta olkaa sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne.”

Mikä meitä tässä ajassa eniten väsyttää ja tahtoo viedä elävän toivomme? Käsitämmekö, ettei Sanan tekeminen väsytä? Emme kai petä itseämme? Laittomuus saa yhä enemmän valtaa kristillisissä piireissä ja kaikki entinen, mihin olemme turvautuneet ja mihin olemme luottaneet, tahdotaan värittää nyt sellaisella tavalla, ettemme oikein enää tiedä mitä todella ajatella. Hämmentävintä ei siis selvästikään ole se, mitä näemme ns. maailman keskuudessa, vaan mitä näemme ns. kristillisissä piireissä! Kuka enää ajattelee Herraamme Jeesusta Kristusta totuudessa, sellaisena kuin Hän todella on? ”Sentähden minä sanoin teille, että te kuolette synteihinne; sillä ellette usko minua siksi, joka minä olen, niin te kuolette synteihinne.” (Joh.8). Ei ole kysymys totuuden tietämisestä, vaan sen noudattamisesta! Vastustajammekin uskoo ja vapisee Totuuden edessä, mutta toimii totaalisesti sitä vastaan!

Mitä siis voimme tehdä ja ajatella näiden tosiasioiden edessä, jumalallisen peilin edessä?

Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä. Sillä te olette kuolleet, ja teidän elämänne on kätkettynä Kristuksen kanssa Jumalassa; kun Kristus, meidän elämämme, ilmestyy, silloin tekin hänen kanssaan ilmestytte kirkkaudessa.” (Kol.3).

Mielemme on surullisen ailahtelevainen ja meidän on todellakin nähtävä paljon vaivaa sen hallitsemiseksi ja ohjaamiseksi oikeaan suuntaan ja oikeisiin asioihin.

”…niin olet hyvä Kristuksen Jeesuksen palvelija, joka ravitset itseäsi uskon ja sen hyvän opin sanoilla, jota olet noudattanut. Mutta epäpyhiä ämmäin taruja karta ja harjoita itseäsi jumalisuuteen. Sillä ruumiillisesta harjoituksesta on hyötyä vain vähään; mutta jumalisuudesta on hyötyä kaikkeen, koska sillä on elämän lupaus, sekä nykyisen että tulevaisen.” (1.Tim.4).

Mitä meidän tulee karttaa tässä ajassa? Olisikohan niin, että vasta nyt olemme todella päässeet käsittämään, mitä ”ämmäin tarut” ovat?

”…mutta tämä kurittaa meitä tosi parhaaksemme, että me pääsisimme osallisiksi hänen pyhyydestään. Mikään kuritus ei tosin sillä kertaa näytä olevan iloksi, vaan murheeksi, mutta jälkeenpäin se antaa vanhurskauden rauhanhedelmän niille, jotka sen kautta ovat harjoitetut. Sentähden: ’Ojentakaa hervonneet kätenne ja rauenneet polvenne…’” (Hebr.12).

Täyttäkäämme siis mielemme Jumalan Sanalla! Olen jo joskus maininnut sen, että olen säästänyt kaikki käytöstäni poistetut älypuhelimet ja täyttänyt niiden muistit erilaisilla ja erikielisillä Raamatuilla. Sen parempia mp.3 soittimia ei voi ajatellakaan! Ei tarvitse kuulokkeita ja äänenlaatu on aivan riittävä. Netistä löytyy laaja valikoima erikielisiä Raamattuja, etenkin osoitteesta: Bible.is.

Mitä olisikaan elämäni ilman näitä Sanavarastoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text