Social Icons

Pages

lauantai 2. heinäkuuta 2016

Meidän Sanamme!




Meidän Sanamme!

”Mutta jokainen kilpailija noudattaa itsensähillitsemistä kaikessa; he saadakseen vain katoavaisen seppeleen, mutta me katoamattoman. Minä en siis juokse umpimähkään, en taistele niinkuin ilmaan hosuen, vaan minä kuritan ruumistani ja masennan sitä, etten minä, joka muille saarnaan, itse ehkä joutuisi hyljättäväksi.” (1.Kor.9).

On olemassa hyvin monia ihmisiä, jotka koko elämänsä ajan ovat olleet suopeita hengellisille asioille ja ovat osallistuneet jonkin kristillisen yhteisön toimintaan. Siitä huolimatta heille on kautta aikain tuottanut suurta mielipahaa Jobin ohella eniten Uuteen Testamenttiin tekstejä tuonut Paavali, etenkin kun hän puhuu itsehillinnästä!

Moni todellakin karttaa Raamatun avaamista edes vahingossa Jobin kirjan kohdalta, mikä omalla tavallaan todistaa meille sen, että ihminen kautta aikojen, ja etenkin nyt, on pyrkinyt pakenemaan ajatusta sairaudesta, vanhuudesta ja kuolemasta. Eikö todellakaan sitä ole olemassakaan, mistä emme puhu? Olen kuullut useammankin pahoittelevan sitä, että ihmiset niin paljon lukevat ja puhuvat siitä, mitä Paavalin kautta Kirjaan on tallennettu, sen sijaan että panisivat pääpainon Herran Itsensä puhumiin sanoihin.

On turha alkaa keräämään sanankohtia, jotka vakuuttavat meidät siitä, että ei Paavali itse todellakaan ole puhunut ja kirjoittanut mitään, vaan Herra hänessä jatkoi toimintaansa tuodaksensa eteemme käsityksen ja tiedon aidosta seurakunnallisuudesta. Tätä ei voinut tuoda esiin Hänen maanpäällisen elämänsä aikana, ja tämä osa Hänen testamenttiansa ja viimeistä toivomustansa tallennettiin meille Hänen palvelijansa kautta.

Herramme Sanat ovat Hänen Sanaansa, tulkoot ne sitten julki missä vaiheessa tahansa:

”Mutta en minä rukoile ainoastaan näiden edestä, vaan myös niiden edestä, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun, että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt.” (Joh.17).

”Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka ottaa vastaan sen, jonka minä lähetän, se ottaa vastaan minut; mutta joka ottaa vastaan minut, se ottaa vastaan hänet, joka on minut lähettänyt.” (Joh.13)

En halua ryhtyä liiaksi selittelemään, sillä niin voimakas pyhyyden ilmapiiri valtaa mieleni näiden lainausten johdosta! Syvenny Raamattusi kanssa näihin ajatuksiin ja lue myös:

”Älköön siis kukaan kerskatko ihmisistä; sillä kaikki on teidän, teidän on Paavali ja Apollos ja Keefas, teidän on maailma ja elämä ja kuolema, nykyiset ja tulevaiset, kaikki on teidän. Mutta te olette Kristuksen, ja Kristus on Jumalan.” (1.Kor.3)

Itsensä Jumalan Sana
meidän sydämessämme ja suussamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text