Social Icons

Pages

perjantai 29. heinäkuuta 2016

Kuuleva korva


”Jeesus sanoi: ’Totisesti minä sanon teille: ei ole ketään, joka minun tähteni ja evankeliumin tähden on luopunut talosta tai veljistä tai sisarista tai äidistä tai isästä tai lapsista tai pelloista, ja joka ei saisi satakertaisesti: nyt tässä ajassa taloja ja veljiä ja sisaria ja äitejä ja lapsia ja peltoja, vainojen keskellä, ja tulevassa maailmassa iankaikkista elämää. Mutta monet ensimmäiset tulevat viimeisiksi ja viimeiset ensimmäisiksi’.” (Mark.10).

Meillä on niin valtava kiire maalliseen tulevaisuuteen paremman odotuksessa, että kuljemme paljon kohdallemme osuvan, tulevaan maailmaan viittaavan ohitse. Jos kerran olemme jo aidosti uudestisyntyneitä, olemme automaattisesti osallisia tuohon tulevaan maailmaan, mutta mikä ihme saa meidät jatkuvasti katselemaan aivan liiaksi maallisin silmin maallisia asioita? Mikä saa meidät sellaisessa määrin kuuntelemaan kylläkin hengellisen leiman omaavia ääniä, mutta jotka saavat mielenkiintomme keskittymään aivan vääriin asioihin, aivan väärässä korostuksessa?

”Tuo esiin sokea kansa, jolla kuitenkin on silmät, ja kuurot, joilla kuitenkin on korvat. Kaikki kansat ovat kokoontuneet yhteen ja kansakunnat tulleet kokoon.” (Jes.43).

Me olemme keskittyneet kuulemaan meille mieluisia asioita, mutta nyt elämme ajassa, jossa meitä ja koko maailmaa koetellaan ja testataan todellisten ajatusten ja näkemysten julkituomiseksi. Me elämme synnytystuskien aikaa, mikä aivan luonnostaan ei miellytä ketään, mutta jonka läpäiseminen on merkittävä voitto. Mutta mitä me todella tarvitsemme selvitäksemme kaiken epämieluisen lävitse? Meillä on, kuten jo olemme todenneet, sekä silmät että korvat, mutta puuttuuko sittenkin jotakin, tai olemmeko jättäneet jotakin liian vähäiselle huomiolle?

”Jolla on korvat, se kuulkoon.” (Matt.11).

Tämä sanotaan kahdeksan kertaa Evankeliumeissa. Mutta mitä sanotaan seitsemän kertaa Ilmestyskirjassa?

”Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo.” (Ilm.2).

Halleluja, tässä, nimenomaan tässä ajassa, meillä on mahdollisuus kuulla mitä Henki seurakunnille sanoo! Mutta sen mahdollistamiseksi meillä täytyy olla tuo korva, josta Sana puhuu! Ei siis riitä vain kahdella maallisella korvalla kuuleminen ja määrätynasteinen todentaminen, vaan tarvitsemme suoran kanavan Hengen toimintaan juuri tässä ajassa! Se on tuo korva, joka kuulee yksinomaan Hengen ääntä, Hyvän Paimenen ääntä, tulevan maailman ääntä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text