Social Icons

Pages

keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Viimeisten luona Sama!


”Kuka on tämän tehnyt ja toimittanut? Hän, joka alusta asti kutsuu sukupolvet esiin: minä, Herra, joka olen ensimmäinen ja viimeisten luona vielä sama.” (Jes.41).

Elämme nyt tämän vuoden viimeisiä hetkiä. Herra on ollut armollinen ja pitänyt meistä huolta, mahdollisesti tavalla, joka ei oikein ole ollut meidän mieleemme.

Herra Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti, sanoo Heprealaiskirje 13:8. Hän ei ole milloinkaan luvannut antaa meille niin kuin tämä maailma antaa, ja siksi moni Hänen antamansa tai sallimansa asia ei ole lihallisen olemuksemme mieleen.

Elämme ajassa, jossa itse asiassa kaikki on päälaellaan ja on mahdotonta saada tervehenkistä ja oikeaa elämän mallia näillä maallisilla silmillä katsellen. Siksi on hengellisesti elintärkeää luoda katse muualle kuin tähän maailmaan. Kuinka kiitollisia saammekaan olla siitä, että meillä vielä on Jumalan Sana, Raamattu!

Kaikki kohtaamamme on jopa yksityiskohtia myöten kuvattu ennalta varoitukseksi meille, jotta emme antaudu mitä erilaisimpien hengellisen leiman omaavien virtausten kuljetettavaksi. Tämä ei tarkoita sitä, että meistä tulisi uskonnollisia tai hengellisiä fanaatikkoja, vaan aivan päinvastoin. Uskon meidän tulleet aikaan, jossa Herramme esimerkki on mitä elävin:

”…että kävisi toteen, mikä on puhuttu profeetta Esaiaan kautta, joka sanoo: ’Katso, minun palvelijani, jonka minä olen valinnut, minun rakkaani, johon minun sieluni on mielistynyt; minä panen Henkeni häneen, ja hän on saattava oikeuden sanomaa pakanoille. Ei hän riitele eikä huuda, ei hänen ääntänsä kuule kukaan kaduilla. Särjettyä ruokoa hän ei muserra, ja suitsevaista kynttilänsydäntä hän ei sammuta, kunnes hän saattaa oikeuden voittoon. Ja hänen nimeensä pakanat panevat toivonsa.” (Matt.12).

Uskonnon ja hengellisyyden vastustus on kasvamassa päivä päivältä, sillä eiväthän ihmiset ole sokeita eikä kuuroja kaikelle sille ns. ”hengellisyydelle”, jota he joutuvat todistamaan, itselleen ehkä täysin vieraana. Jokainen kovia kokenut ihminen on herkkä aistimaan olemmeko tosissamme vai esitämmekö vain jotakin. Aivan liian monet uskovaisen nimellä kulkevat eivät elä puheidensa ja oppiensa mukaisesti, vaan suorittavat hengellistä elämää, mikä ei jää ulkopuolisilta ihmisiltä huomaamatta.

Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.” (Room.12).

Mitä meillä on tarjottavana tämän ajan ihmisille? Meillä ei ole kultaa eikä rikkauksia, mutta yhä vielä on kaipaavia ihmisiä, jotka eivät ole kääntäneet selkäänsä Herralle eivätkä sulkeneet sydämiänsä, mutta jotka ehkä enemmän kuin koskaan aikaisemmin odottavat kohtaavansa uskovaisia, jotka voivat välittää heille Jumalan tahdon, hyvää ja otollista ja täydellistä! He haluavat maistaa tulevan maailman voimia ja saavuttaa meidän kanssamme iankaikkisen päämäärän ikuisessa Valtakunnassa!

Tällaista Uutta Vuotta 2016 toivotan Teille kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text