Social Icons

Pages

tiistai 29. joulukuuta 2015

Tuleva maailma
En voi mitään sille ajatukselle, että olemme tulleet ajankohtaan, jossa pakostakin joudumme kohtaamaan kaiken sen, mitä emme aikaisemmin ole selvittäneet itsellemme tai toisillemme. Olen viime illat kuunnellut ennen nukahtamista ruotsinkielistä Raamattua ja sieltä Heprealaiskirjettä. Erikoisella tavalla mielessäni ovat alkaneet toistua sanat: ”…tulevan maailmanajan…”

”Sillä mahdotonta on niitä, jotka kerran ovat valistetut ja taivaallista lahjaa maistaneet ja Pyhästä Hengestä osallisiksi tulleet ja maistaneet Jumalan hyvää sanaa ja tulevan maailmanajan voimia, ja sitten ovat luopuneet - taas uudistaa parannukseen, he kun jälleen itsellensä ristiinnaulitsevat Jumalan Pojan ja häntä julki häpäisevät.” (Hebr.6).

”Ja jos joku sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, niin hänelle annetaan anteeksi; mutta jos joku sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan, niin hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä maailmassa eikä tulevassa.” (Matt.12).

Raamattu käyttää lukemattomia kertoja sanontaa ”tämä maailma” tai ”tässä maailmassa”. Olen kirjoituksissani useampaan kertaan puhunut ”tulevasta maailmasta” ja jokin hengessäni on sanonut, että jotkut vierastavat tätä ajastusta, koska ajattelevat maailmana vain tätä maailmaa ja kaikkea siihen sisältyvää. Itsellenikin yllätykseksi tulevasta maailmasta puhutaan melko usein Sanassa.

Me olemme aikaan sidottuja ja koen juuri nyt tärkeäksi, uuden vuoden kynnyksellä, korostaa todellisen kansalaisuutemme merkitystä ja uutta maailmaa, joka on aivan edessämme.

”…sellaisia mekin olemme tässä maailmassa.” (1.Joh.5). Millaisia siis olemme? Herramme Jeesuksen Kristuksen kaltaisia! Me olemme matkalla, Hänessä ja Hänen kanssaan, uuteen vuoteen ja samalla uuteen, parempaan maailmaan, joka toistaiseksi on näkymätön, mutta todellisempi kuin mikään tässä varjokuvallisessa, pahan valtaan joutuneessa maailmassa.

”Sillä enkelien alle hän ei alistanut tulevaa maailmaa, josta me puhumme.” (Hebr.2).

”…kun hän herätti hänet kuolleista ja asetti hänet oikealle puolellensa taivaissa, korkeammalle kaikkea hallitusta ja valtaa ja voimaa ja herrautta ja jokaista nimeä, mikä mainitaan, ei ainoastaan tässä maailmanajassa, vaan myös tulevassa.” (Ef.1).

Vihamielisillä voimilla on suuri valta tässä elämässämme ajassa, mutta älkäämme hetkeksikään unohtako Kenelle todellinen voima ja hallitus kuuluvat!

Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.” (Room.12).

”Jeesus vastasi: ’Minun kuninkuuteni ei ole tästä maailmasta; jos minun kuninkuuteni olisi tästä maailmasta, niin minun palvelijani olisivat taistelleet, ettei minua olisi annettu juutalaisten käsiin; mutta nyt minun kuninkuuteni ei ole täältä.” (Joh.18).

Me olemme siis, Jumalalle kiitos, tulevan maailmanajan kansalaisia, jotka joutuvat käymään tämän murheenlaakson lävitse, mutta meissä on jotakin sellaista, mitä ei ole muissa, tämän maailman kansalaisissa:

”Ja hän sanoi heille: ’Te olette alhaalta, minä olen ylhäältä; te olette tästä maailmasta, minä en ole tästä maailmasta’.” (Joh.8).

”Niin Jeesus sanoi heille: ’Tämän maailmanajan lapset naivat ja menevät miehelle. Mutta ne, jotka on arvollisiksi nähty pääsemään toiseen maailmaan ja ylösnousemukseen kuolleista, eivät nai eivätkä mene miehelle. Sillä he eivät enää voi kuolla, kun ovat enkelien kaltaisia; ja he ovat Jumalan lapsia, koska ovat ylösnousemuksen lapsia.” (Luuk.20).

"Totisesti minä sanon teille: ei ole ketään, joka Jumalan valtakunnan tähden on luopunut talosta tai vaimosta tai veljistä tai vanhemmista tai lapsista, ja joka ei saisi monin verroin takaisin tässä ajassa, ja tulevassa maailmassa iankaikkista elämää.” (Luuk.18).

Tähän aikakauteen kuuluvat niin Nooa vedenpaisumuksineen ja Sodoma  ja Gomorra tuhoavine tulineen, esikuvana siitä, mikä vielä on kohtaava tätä maailmaa.

Mutta tulevan maailmanajan veljeni ja sisareni, nyt vuoden vaihteessa ja uutta odottaessamme, olkoon mielemme siihen mikä on tuleva, ylhäällä! Lohduttakoon Herran Henki teitä jokaista aivan erikoisella tavalla Sanalla, jonka Hän paljastaa meille!

”Kuka on tämän tehnyt ja toimittanut? Hän, joka alusta asti kutsuu sukupolvet esiin: minä, Herra, joka olen ensimmäinen ja viimeisten luona vielä sama.” (Jes.41).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text