Social Icons

Pages

keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Sellainen kuin Hän onJoka ottaa tykönsä teidät, se ottaa tykönsä minut; ja joka ottaa minut tykönsä, ottaa tykönsä hänet, joka on minut lähettänyt. Joka profeetan ottaa tykönsä profeetan nimen tähden, saa profeetan palkan; ja joka vanhurskaan ottaa tykönsä vanhurskaan nimen tähden, saa vanhurskaan palkan. Ja kuka hyvänsä antaa yhdelle näistä pienistä maljallisen kylmää vettä, hänen juodaksensa, opetuslapsen nimen tähden, totisesti minä sanon teille: hän ei jää palkkaansa vaille." (Matt.10)

Ei ole ollenkaan samantekevää miten suhtaudumme toinen toisiimme ja yleensä ihmisiin! Millaisen taivaallisen rauhan ja sopusoinnun tulisikaan kummuta meistä tämän sanankohdan perusteella! Ajattele, mitä meiltä odotetaan, niin Korkeuksissa kuin täällä maan päällä! Me edustamme jotakin paljon suurempaa ja merkittävämpää kuin usein tulemme ajatelleeksikaan. Meidän ja meissä tulisi olla jotakin sellaista, mikä saa ihmiset kaipaamaan ja janoamaan sitä mitä me edustamme. Me olemme edustajia, jotka esimerkillään tarjoavat ihmisille jotakin sellaista, mitä heillä ei ole. Mitä olemme siis tuoneet julki olemuksellamme, kun tilanne hengellisellä alueella on juuri sellainen, kuin mistä Paavali esim. Timoteukselle kirjoittaa?

”Joka ottaa tykönsä teidät, se ottaa tykönsä minut; ja joka ottaa minut tykönsä, ottaa tykönsä hänet, joka on minut lähettänyt.”

Miksi niin harva haluaa ottaa vastaan meidät, Sinut, minut? Mitä meissä on sellaista, mikä ei saa ihmisiä avaamaan sydämiänsä eikä kotinsa ovea meille?

Ehkä meissä ei sittenkään ole varsinaista syytä ihmisten negatiivisiin asenteisiin, vaan aivan liian monet tuntemamme ihmiset ovat omalla esimerkillään ikään kuin lähettäneet sellaisia, suorastaan murskaavia henkisiä aaltoja, jotka ovat tärisyttäneet ihmisten sydänten portteja sellaisella tavalla, että ne on suorastaan suuressa hädässä teljetty myrskyn pelossa. Ollaan todella kaukana siitä, miten Herramme vaelsi tämän maan päällä:

”Katso, minun palvelijani, jonka minä olen valinnut, minun rakkaani, johon minun sieluni on mielistynyt; minä panen Henkeni häneen, ja hän on saattava oikeuden sanomaa pakanoille. Ei hän riitele eikä huuda, ei hänen ääntänsä kuule kukaan kaduilla. Särjettyä ruokoa hän ei muserra, ja suitsevaista kynttilänsydäntä hän ei sammuta, kunnes hän saattaa oikeuden voittoon. Ja hänen nimeensä pakanat panevat toivonsa.” (Matt.12).

Meidän ei tule liiaksi kiinnittää huomiotamme siihen, mitä muut tekevät ja ajattelevat. Nyt on kysymys Sinusta, minusta! Nämä sanankohdat kertovat meille tarkalleen, mitä meiltä odotetaan niin Ylhäällä, kuin täällä maankin päällä.

”Näin on rakkaus tullut täydelliseksi meissä, että meillä olisi turva tuomiopäivänä; sillä sellainen kuin hän on, sellaisia mekin olemme tässä maailmassa.” (1.Joh.4).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text