Social Icons

Pages

sunnuntai 2. elokuuta 2015

Turhaan he…


Niin kuin eilen mainitsin, kutsuttiin minut erääseen pienehköön seurakuntaan tapaamaan muualta tulleita ihmisiä. Ajattelin olevan kysymys jostakin tavanomaisesta poikkeavasta vierailevasta puhujasta. Mitä siis sanoisin, oliko puhuja tavanomainen vai poikkeava? Jälleen kerran väsyin toden teolla hengellisessä kokouksessa, enkä oikein pystynyt löytämään kolottamatonta asentoa. Tämä vanhemman puoleinen mies oli täynnä intoa, iloa, rauhaa ja lepoa, ja siksi hän kai jaksoi puhua noin kaksi tuntia! Minun piti tänään mennä erääseen toiseen kokoukseen, mutta en selvästikään jaksa!

En halua olla negatiivinen, mutta minun on pakko olla rehellinen. Puhuja selvästi nautti esiintymisestä ja sai osittain seurakunnankin mukaan intoonsa, mutta mieleni oli selvästikin hyvin raskautettu, sillä meidät ikään kuin pakolla pyrittiin siirtämään johonkin menneeseen, aikoinaan vallinneeseen ajankohtaan ja tilanteeseen. Puheessa oli joitakin epäilyttäviä kiinnekohtia, joilla pyrittiin herättämään ihmisten mielenkiintoa. Ufoilmiöt ja erikoiset taivaalta kuuluvat äänet otettiin palvelukseen Herran tulemuksen pikaisuuden osoittamiseksi jne.

Miksi koen kaiken tällaisen niin raskauttavana? Ei todellakaan riitä inhimillinen innoitus, jolla ei ole todellista kosketuskohtaa nykyhetkeen ja nykytilanteeseen! Miten niin monet puhujat voivat olla totaalisen sokeita vallitsevalle tilanteelle, esiintyen kuin menneitä vuosikymmeniä rakkauden kylmenemisineen ja luopumuksineen ei olisi olemassakaan? Puhalletaan uutta tuulta seinälle maalattuun tulenkuvaan, puhumatta käytännöllisesti katsoen ollenkaan siitä, mikä on seurakunnan ja jumalankansan todellinen ongelma! Kokouksen jälkeinen tunnelma ja keskustelut selvästi osoittivat, ettei kuulijakunta ollut todellisuudessa kokenut aitoa Hengen kosketusta. Toivotettiin siunausta ja kaikkea hyvää, mikä sinänsä on hyvä asia. Mutta kuka herättelisi meitä todella palaamaan takaisin Raamattuun ja sen esiin tuomaan Elämään?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text