Social Icons

Pages

torstai 6. elokuuta 2015

Älä suorita elämää!

”Kuinka saatatte sanoa: 'Me olemme viisaita, ja meillä on Herran laki'? Totisesti! Katso, valheen työtä on tehnyt kirjanoppineiden valhekynä. Viisaat saavat häpeän, kauhistuvat ja joutuvat kiinni. Katso, he ovat hyljänneet Herran sanan - mitä heillä on viisautta?” (Jer.8).

Ainoa todellinen ja kestävä Elämä on vain Jumalan Sanassa! Raamattu on ainakin toistaiseksi ollut maailman laajimmalle levinnyt kirja, ja se todistaa sen olevan jotakin aivan erikoista kaikesta vastustuksesta huolimatta. Se liittyy mitä olennaisimmin Israelin maahan ja kansaan. Ajatelkaamme yksinomaan sitä, että ei ole yhtään ainoata päivää, jolloin ei uutisoitaisi jotakin tuohon Raamatun kansaan liittyvää asiaa! Mutta meidän on pidettävä mielessämme se, ettei pelkkä kirjoitettu ja silmin havaittava Sana riitä, vaan se on ymmärrettävä oikealla tavalla ja annettava Sen kirjoittaneen tahon selittää se meille Hengen silmiemme edessä!

Mieleeni tulee jälleen ilmestyksen omainen kokemus kuusikymmenluvun puolivälistä tai sen loppupuolelta. Minulla oli sisäisen kehotuksen mukaisesti ostettu hieno, nahkakantinen Raamattu. Luin sitä melko ahkerasti, ja pian totesin sen olevan hieman liian pientä tekstiä, koska silmät väsyivät ja alleviivaukset painuivat paperin lävitse. Jo pelkästään mieleen painumisen kannalta tarpeeksi iso teksti on hyväksi. Eräänä yönä sitten koin tulleen hetken siirtyä pois tästä elämästä, ja mieleeni tuli tärkeimpänä asiana saada tuo nahkakantinen Raamattu käteeni. Hapuilin pimeässä ympärilleni, mutta en löytänyt sitä. Silloin kuulin äänen, joka sanoi: ”Mitä sinua hyödyttää hieno nahkakantinen Raamattusi? Sanan täytyy olla sinussa!”

Olemme jo kirjoittaneet siitä, että meissä olevan Sanan on sulauduttava meihin, eli se on vielä sisäisesti vastaanotettava:

”Sentähden pankaa pois kaikki saastaisuus ja kaikkinainen pahuus ja ottakaa hiljaisuudella vastaan sana, joka on teihin istutettu ja joka voi teidän sielunne pelastaa. Mutta olkaa sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne.” (Jaak.1).

Mutta meidän on selvitettävä itsellemme, minkä sanan tekijöitä me olemme! Eilen kirjoitimme oppineiden henkilöiden valhekynästä, joka on varustettu aivan käsittämättömällä taitavuudella ja oveluudella. Se on aina saanut aikaan kirjoituksia ja niin Sanan kaltaista tekstiä, että jos mahdollista, valitutkin tulisivat eksytetyiksi! Tässä kohden ajatuksemme menevät narsistiseen käytökseen ja mahdollisesti hyvinkin näyttävään uskonnollisuuteen, jossa ei kuitenkaan eletä todeksi puhuttua ja esitettyä, vaan ainoastaan SUORITETAAN OPITTUA ELÄMÄÄ!

Jumalamme haluaa kaiken suorittamisen olevan kaukana meistä! Me olemme aidon Sanan tekijöitä ainoastaan, jos kaikki tulee julki siinä jäljessä, jonka elämämme jättää lähimmäisiimme ja tähän maailmaan! Kavahtakaamme kaikkea selittelyä ja puolustelua, joka perustuu inhimilliseen viisauteen ja ”elämänkokemukseen”.

”Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä; sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat

puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta.” (2.Piet.1).

Koko Raamattu on profeetallinen Kirja, ja se kokonaisuudessaan on:

”Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.” (Joh.1).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text