Social Icons

Pages

torstai 13. elokuuta 2015

Hän katsoo pienenkin puoleen!

”Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu
ja valkeus minun tielläni.” (Ps.119).

Kuinka kovasti mielemme tarvitseekaan jumalallista, rakkaudellista, Sanan mukaista avartumista! Olen istunut koko kesän ajan tiistaisin kolme tuntia seurakunnan järjestämässä kahvilassa ystävieni ja tuntemattomienkin kanssa. On puhuttu tarpeellisista, sydäntä kalvavista asioista, sekä ehkä aivan tarpeettomistakin. Tärkeätä on ollut sosiaalinen tapaaminen ja yhdessä olo. Loppupäätelmänä näille tapaamisille voidaan todeta, että ihminen todellakin tarvitsee toista ihmistä tavalla tai toisella. Ihmistä on aina kohdeltu enemmän huonosti kuin rakentavasti, ja tämä asianlaita tuntuu vain vahvistuvan tässä mitä hankalimmassa ajassa.

Ongelmana on aina ollut ja on vieläkin se, ettei ihminen osaa hallita mieltänsä ja kieltänsä, vaan posauttaa ulos asioita, jotka saavat aikaan harmia ja rikkinäistä mieltä kuulijoissa. Olemme jo saavuttaneet tietoisuuden tilan, jossa meidän tulisi todellakin varoa astumasta rauta-anturaisin kengin sinne, minne enkelitkin kavahtavat astua. Suussamme vallitseva uloke on vaarallisin osa kehoamme, aikaansaaden kaikenlaista pahaa lähimmäisillemme ja lopuksi itsellemme. Meitä eivät saastuta ja tee iankaikkisuuskelvottomaksi suuhumme mättämät aineet, vaan turhat äänivärähtelyt, jotka tulvivat ulos huultemme välistä. Me todellakin joudumme tilille jokaisesta lausumastamme sanasta!

”Herra, sinun armosi ulottuu taivaisiin, sinun totuutesi pilviin asti. Sinun vanhurskautesi on kuin Jumalan vuoret, sinun tuomiosi niinkuin suuri syvyys, ihmistä ja eläintä sinä autat, Herra. Kuinka kallis on sinun armosi, Jumala! Ihmislapset etsivät sinun siipiesi suojaa. Heidät ravitaan sinun huoneesi lihavuudella, sinä annat heidän juoda suloisuutesi virrasta. Sillä sinun tykönäsi on elämän lähde; sinun valkeudessasi me näemme valkeuden.” (Ps.36).

”Ihmistä ja eläintä sinä autat, Herra!” Jos kerran olemme tämän Herran lapsia ja omaisia, emmekö mekin toimi Isämme esikuvan mukaisesti? Meidät on tarkoitettu itkemään itkevien kanssa ja iloitsemaan iloitsevien kanssa. Me olemme siis armahtavaisimpia ja lempeimpiä ja myötätuntuisimpia ihmisiä maan päällä! (???????).

Meidän on ainakin joskus ajateltava myös eläinkunnan jäseniä raamatullisesti. Niillä on aivan erityinen asema Jumalan silmissä:

”Sillä minun ovat kaikki metsän eläimet ja tuhansien vuorten karjat. Minä tunnen kaikki vuorten linnut, ja kaikki, mikä kedolla liikkuu, on minun edessäni.” (Ps.50).

Mieleeni palautuu eräs saarna, jonka yhteydessä maailmanlaajuisesti tunnettu saarnaaja suurella paheksunnalla toteaa, kuinka joku sisar hädässään oli soittanut hänelle ja pyytänyt… pyytänyt todellakin rukoilemaan rakkaan kissansa puolesta! Paheksunta paheksuntana, mutta eikö meidän tulisi enemmänkin ajatella sitä, mitä tulee julki lausua, ja mitä pitää sisimmässään? Mitä ajatteli sisar, kuullessaan häneen kohdistuvan moitteen kaikkialle maailmaan levinneeltä äänitteeltä?

Vastaavaa on tapahtunut omassa maassamme, on sitten ollut kysymys koirasta tai kilpikonnasta! Tällaiset pieneltä mutta erittäin hurskaalta kalskahtavat tapahtumat osoittavat meille, kuinka vähän tunnemme Jumalan Sanaa, sekä lähimmäisemme tunne-elämää ja olemusta. Meidän tulee arvostaa sitä, mikä on arvokasta veljelle ja sisarelle. Eikö meidän todellakin tule ahkeroida sitä, mikä on hyvää kaikkien ihmisten silmissä?

Meillä on todella paljon oppimista eläimistäkin, sen antaa Sana ymmärtää. Jopa muurahainenkin on päässyt Sanaan!

”Mene, laiska, muurahaisen tykö, katso sen menoja ja viisastu. Vaikka sillä ei ole ruhtinasta, ei päällysmiestä eikä hallitsijaa, se kuitenkin hankkii leipänsä kesällä ja kokoaa varastoon ruokansa elonaikana.” (Snl.6).

”Neljä on maassa vähäisintä, mutta viisaan viisasta silti: Muurahaiset ovat voimaton kansa, mutta he hankkivat leipänsä kesällä; tamaanit ovat heikko kansa, mutta he laittavat majansa kallioihin; heinäsirkoilla ei ole kuningasta, mutta koko lauma lähtee järjestyksessä liikkeelle; sisiliskoon voi tarttua käsin, mutta kuitenkin se oleskelee kuninkaan linnoissa.” (Snl.30).

Minäkään en siis ole tyhmä, jos kesällä täytän pakastintani, kun kaikki on edullista! Tämän olen oppinut muurahaiselta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text