Social Icons

Pages

tiistai 4. elokuuta 2015

Häpeän tuovaa julistusta?


”Niinpä, kun minä tulin teidän tykönne, veljet, en tullut puheen tai viisauden loistolla teille Jumalan todistusta julistamaan. Sillä minä olin päättänyt olla teidän tykönänne tuntematta mitään muuta paitsi Jeesuksen Kristuksen, ja hänet ristiinnaulittuna.

Ja ollessani teidän tykönänne minä olin heikkouden vallassa ja pelossa ja suuressa vavistuksessa,

ja minun puheeni ja saarnani ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista, ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan. Kuitenkin me puhumme viisautta täydellisten seurassa, mutta emme tämän maailman viisautta emmekä tämän maailman valtiasten, jotka kukistuvat, vaan me puhumme salattua Jumalan viisautta, sitä kätkettyä, jonka Jumala on edeltämäärännyt ennen maailmanaikoja meidän kirkkaudeksemme…” (1.Kor.2).

Meillä ei taida olla puutetta kristillisistä puheista ja saarnoista ja opetuksista. Mutta mikä on todella kristillistä ja mikä ei? Olisiko syytä kiinnittää erityinen huomio Paavalin sanoihin:

”…vaan Hengen ja voiman osoittamista, ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan.”

Meidän uskomme on ominaisuudeltaan yliluonnollinen, joten se tarvitsee yliluonnollista ravintoa kehittyäkseen ja kasvaakseen. Ainoastaan Henki itse voi ravita ja kehittää alkamaansa työtä meissä, eikä todellakaan ole pohjimmiltaan kysymys joidenkin uskomattomalta tuntuvien asioiden totena pitämisestä. Sielunvihollinen ja sen voimat pitävät totena niin Jumalan kuin Paavalinkin, sekä jokaisen todellisen jumalanlapsen. Ne vapisevat tietoisuudessaan ja viisaudessaan, jota ne vääristeltynä jakavat ihmislapsille. Mitä vihollisen voimat pelkäävät ja odottavat kohdallensa, siinä kohden ihminen tulee pitää väärässä uskalluksessa ja turvallisuudessa! Tätä turvallisuutta ei julista ja vie eteenpäin kukaan muu sellaisella taidolla kuin valheellinen kristillinen opetus:

”Haikarakin taivaalla tietää aikansa; metsäkyyhkynen, pääskynen ja kurki pitävät vaarin tuloajastansa, mutta minun kansani ei tunne Herran oikeutta. Kuinka saatatte sanoa: 'Me olemme viisaita, ja meillä on Herran laki'? Totisesti! Katso, valheen työtä on tehnyt kirjanoppineiden valhekynä. Viisaat saavat häpeän, kauhistuvat ja joutuvat kiinni. Katso, he ovat hyljänneet Herran sanan - mitä heillä on viisautta?” (Jer.8)

On hirvittävää langeta Elävän Jumalan käsiin! Kuka enää julistaa Herran Sanan kansalle ja saa aikaan oikeaa muutosta? Emme toki halua joutua häpeään ja kauhistua aivan liian myöhäisellä hetkellä!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Suokoon Herra, että jaksatte vielä muistaa perhettä, jonka puolesta olen pyytänyt esirukousta. Tilanne on todella ahdistava itsellenikin, enkä haluaisi enää lisää murheita tältä alueelta!

Kiitos muistamisestanne!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text