Social Icons

Pages

torstai 27. elokuuta 2015

Tie jota tulee käydä




”Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka opetan sinulle, mikä hyödyllistä on, johdatan sinua sitä tietä, jota sinun tulee käydä. Jospa ottaisit minun käskyistäni vaarin, niin olisi sinun rauhasi niinkuin virta ja sinun vanhurskautesi niinkuin meren aallot…” (Jes.48).

”Me tiedämme, että olemme Jumalasta, ja koko maailma on pahan vallassa. Mutta me tiedämme, että Jumalan Poika on tullut ja antanut meille ymmärryksen, tunteaksemme sen Totisen; ja me olemme siinä Totisessa, hänen Pojassansa, Jeesuksessa Kristuksessa. Hän on totinen Jumala ja iankaikkinen elämä. Lapsukaiset, kavahtakaa epäjumalia.” (1.Joh.5).

Maailmallinen ymmärrys ja viisaus ovat aina olleet Jumalan tuntemista vastaan, korostaen ihmisen erinomaisuutta ja korkeaa asemaa. Mitä enemmän ihminen luottaa omaan ymmärrykseensä, sitä kauemmaksi hän ajautuu Luojastansa, mahdollisesti paratiisimaisen metsän keskelle.

”Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi. Tunne hänet kaikilla teilläsi, niin hän sinun polkusi tasoittaa. Älä ole viisas omissa silmissäsi. Pelkää Herraa ja karta pahaa. Se on terveellistä sinun ruumiillesi ja virkistävää sinun luillesi.” (Snl.3).

Mikä siis on meille terveellistä, niin sielullemme kuin kehollemmekin? Aito jumalanpelko! Omassa viisaudessaan ihminen ylpistyy ja luottaa aivan vääriin, vaikkakin oikealta tuntuviin asioihin. Ihmisen omat ratkaisut ovat johtaneet hänet tielle, jolla on jossakin vaiheessa seurauksena sairautta terveyden sijaan, ja taloudellisen tasapainon sijasta pörssiromahdus!

Kaikessa on ratkaisevana ihmisen rakkaus rahaan siinä määrin, että siitä on tullut pakkomielle, himo, joka valtaa sekä pienen että suuren. Tällä hetkellä noin puolet varallisuudesta tässä maailmassa on yhden prosentin käsissä! Kehitys jatkuu samansuuntaisena oman ideologiansa voimassa, siten ettei kohta ole enää yhteiskunnan yhteistä rahaa ihmisten hyväksi käytettäväksi. Kaikki virtaa yksityisen tahon pohjattomiin pankkiholveihin!

Meidän ajattelumme ei siis voi perustua vallitseviin olosuhteisiin missään muodossa, vaan ainoa tie hengelliseen yltäkylläisyyteen ja tyytyväisyyteen perustuu lainaamiimme kohtiin.

”Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka opetan sinulle, mikä hyödyllistä on, johdatan sinua sitä tietä, jota sinun tulee käydä.”

”Mutta me tiedämme, että Jumalan Poika on tullut ja antanut meille ymmärryksen, tunteaksemme sen Totisen; ja me olemme siinä Totisessa, hänen Pojassansa, Jeesuksessa Kristuksessa.”





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text