Social Icons

Pages

tiistai 16. syyskuuta 2014

Kenen asialla?



”Näin sanoo sinun Herrasi, Herra sinun Jumalasi, joka ajaa kansansa asian…”

Kenen ja millä asialla me olemme olleet menneen elämämme aikana? Olemmeko etsineet Jumalan valtakuntaa ja Hänen vanhurskauttansa siinä määrin, että olemme saaneet kaiken tarpeellisen? Meille on osaltaan luvattu yltäkylläinen elämä, koska Herramme itse puhui siitä. ”Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys. Minä olen se hyvä paimen. Hyvä paimen antaa henkensä lammasten edestä.” (Joh. 10).
Me olemme tässä yhteydessä aina ajatelleet kai vain luonnollisia lampaita, koska emme ole juurikaan panneet merkille niitä tekijöitä, jotka ovat anastaneet meiltä valtavan määrän hyvää hengellisyyttä. Jo ennen Herramme tulemusta esiintyi suuri määrä ns. ”Messiaita”, jotka ilmoittivat olevansa vastaus kansan odotuksiin. Kaikki väärät lupaukset ja odotukset toimivat Jumalan asiaa vastaan, ja usein ihmettelemme miksi Hän sallii kaiken tämän. Vastaus on itsestään selvä, jos vain haluamme nähdä sen. Ihminen oman lankeemuksensa kautta luovutti perintönsä sielunviholliselle jo Eedenin puutarhassa, kuuntelemalla enemmän vihollisen kuin Luojansa ääntä.
Ihmisen ainoa tie takaisin oikeanlaiseen ja aitoon jumalayhteyteen kulkee ainoastaan Hänen kauttaan, joka syntyi tämän maan päälle todellisena ja aitona lihaan tulleena Jumalan ilmestyksenä. Mutta jo alun täytyy olla oikea ja meille annetun esikuvan mukainen. Hengellinen tiemme ei ala jostakin kohottavasta kokemuksesta tai inhimillisen alttarin eteen polvistumisella. Meidänkin tiemme kulkee seimen ja karjatilan tuoksujen kautta, yksinkertaistakin yksinkertaisemman ilmestyksen kautta. Alku on kuva koko pelastushistorialle, sillä kuinka meille voisi tapahtua jotakin radikaalisti Herramme kokemuksesta poikkeavaa? Hänen tiensä alkoi yksinkertaisuudella joka suhteessa. Kasvatusvanhemmat olivat yksinkertaista väkeä, yksinkertaisista olosuhteista. Seimi ei ole vain joulunajan harras kuvaelma, vaan voimakas viittaus siihen, mitä tuleva on.
Mitä vastaan me olemme itse asiassa kapinoineet itkuinemme ja suruinemme? Kokemuksemme ei ole miellyttänyt meitä kipujen ja sairauden Miehen tiellä kulkiessamme. Olemmeko oikeastaan ollenkaan käsittäneet sitä armoa, joka on osaksemme tullut? Eihän meille oikeastaan koskaan ole luvattu sellaista elämää, joka miellyttäisi meitä? Tai miellyttäisi mitä meissä? Me olemme itsessämme pieni oma maailmansa, jossa erilaiset tunteet ja olotilat vallitsevat monenlaisten sisäisten ja ulkonaisten tekijöiden vaikutuksesta. Olemmeko sittenkään jääneet paitsi monista tärkeistä ja merkittävistä asioista? Ajattelemmeko yhä vielä, että vain meitä miellyttävät asiat palvelevat meidän parhaaksemme? Eikö loppujen lopuksi kaikki murheemme ja meitä painaneet asiat sittenkin ole vaikuttaneet sen elämän ja yltäkylläisyyden lähenemiseen, mistä Herramme puhui?
Jos kaikki olisi mennyt mieleni mukaisesti koko elämäni ajan, missä silloin olisin? Olisin siellä, mikä minua miellyttäisi, mutta mitä ajattelisi Luojani minusta? Tietyt ratkaisut olisivat johtaneet minut aivan toisenlaisille teille, todellisuudessa kauaksi Jumalasta. Minulla olisi kaunis ja varakas vaimo, lauma lapsia, upea asunto, uusinta mallia oleva auto, kaikkea ihanaa ja upeaa ja mitä vain mieli saattaa kuvitella. En toki puhuisi mitään maksakirroosistani, sydänoireistani, keuhkosyövästäni tai jostakin vastaavasta. Eläisin humussa ja sumussa, täysin sokeana todelliselle tilalleni. En ole vielä koskaan tutustunut keneenkään todella onnelliseen rikkaaseen ihmiseen. En ole edes kuullut sellaisesta!
Jos elämäni olisi mennyt itse toivomallani tavalla, en olisi voinut kertoa kaikesta siitä, mikä on tallennettuna blogiini. En olisi ollut tippaakaan kiinnostunut asioista, joista on erilaisilla nettisivustoillani käyty lukemassa tai kuuntelemassa vähintään 60 000 kertaa. En ole kirjoittanut mitään itseni tähden, vaan on ollut niin lohdullista kuulla uudestaan ja uudestaan, että kaikki on kuin suoraan juuri tämän ja tämän ihmisen elämästä. En kertaakaan ole törmännyt vastustavaan mielipiteeseen, vaikka lukijoiden joukossa on ollut suuri määrä psykiatreja, psykologeja, terapeutteja, erilaisia sairaanhoitajia.
Moni asia ei meitä tänään miellytä. Mutta siitäkö olisi kysymys? Minua ei ole miellyttänyt monikaan asia elämäni aikana, mutta enkö itse kuusikymmenluvun lopulla antanut Herralle luvan tehdä elämälläni mitä tahtoo? Enkö itse painokkaasti luvannut valitsevani mieluummin vaikeamman uskon tien, pyytämättä ihmeitä ja merkkejä, kunhan vain saan aina olla varma siitä, että mitä tahansa minuun sitten tuleekin, se tulee itse Herralta? Inhimillinen mieleni on aina kapinoinut, mutta jokin sisimmässäni riemuitsee kaikesta siitä, mikä on johtanut oikeaan suuntaan ja oikealle tielle. Ilman paria eri syöpääkään en varmastikaan olisi siinä missä nyt olen. Kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, eli etsivät Hänen tahtoaan. Itse en kaikkea käsitä, mutta vaaditaanko sitä edes minulta? En käsitä oikeastaan yhtään mitään, mutta silti olen Jumalan lapsi ja perillinen, Iisakin mallin mukaisesti. Jotakin on Isämme minuun laittanut, niin etten ole Eesaun tavoin hetken mielijohteessa sanoutunut irti elämäni kalleimmasta asiasta. Eesau kumarsi hetken tarpeessa keittolautasen edessä jotakin pelottavasti suurempaa. Jaakobille siunaus oli tärkeintä hänen elämässään, vaikkakin inhimillisen vajavaisuuden keskellä.
Mikä on tällä hetkellä suurin ongelma, sen perusteella mitä minulle kerrotaan? Yksinäisyys! Hernekeitto sotki kahden veljeksen välit sellaisella tavalla, että toisen oli lähdettävä piiloon odottamaan veljen vihan lauhtumista. Mitkä ovat ne syyt, jotka meitä estävät tapaamasta ja pitämästä yhteyttä veljiin ja sisariin? Tässä kohdenkaan en käsitä yhtään mitään, en sitten mitään! Kuka auttaisi minua ymmärtämään? En uskalla julkaista sähköpostiosoitetta, se kun poikani kertoman mukaan saattaa aiheuttaa roskapostiaallon. Mutta jos haluat ottaa yhteyttä, käy katsomassa yksi sähköpostiosoitteeni sivulta www.ihminentavattavissa.net. Sen suhteen ei ole toistaiseksi ollut enää suurempia ongelmia.

Jatkuu…


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text