Social Icons

Pages

tiistai 30. syyskuuta 2014

Kuoleman haju ja elämän tuoksu



”Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka aina kuljettaa meitä voittosaatossa Kristuksessa ja meidän kauttamme joka paikassa tuo ilmi hänen tuntemisensa tuoksun! Sillä me olemme Kristuksen tuoksu Jumalalle sekä pelastuvien että kadotukseen joutuvien joukossa: näille tosin kuoleman haju kuolemaksi, mutta noille elämän tuoksu elämäksi. Ja kuka on tällaiseen kelvollinen? Sillä me emme ole niinkuin nuo monet, jotka myyskentelevät Jumalan sanaa; vaan puhtaasta mielestä, niinkuin Jumalan vaikutuksesta, Jumalan edessä, me Kristuksessa puhumme.” (2.Kor.2)

”Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa, niinkuin hän ennen maailman perustamista oli hänessä valinnut meidät olemaan pyhät ja nuhteettomat hänen edessään, rakkaudessa, edeltäpäin määräten meidät lapseuteen, hänen yhteyteensä Jeesuksen Kristuksen kautta…” (Ef.1)

Kun rakkaus kylmenee ja laittomuus pääsee valtaan, menettää myöskin suola vaikutuksensa. Voidaanko ajatella suurempaa petosta hengellisellä alueella, kuin että syyllistymme Sanasta pois ottamiseen ja lisäämiseen siinä määrin, kuin nyt tässä ajassa tapahtuu? Kysymys ei ole siitä, että kirjaimellisesti viivaisimme jotakin ylitse tai leikkaisimme osan sivuista pois. Poisottaminen tapahtuu tietoisella tiettyjen kohtien ylitse hyppäämisellä tai lukematta jättämisellä. Tämän seurauksena automaattisesti lisätään tämän järkeilyn pohjalta omia näkemyksiä, joilla ei todellisuudessa ole mitään yhteyttä kirjoitetun Sanan kanssa.
”Sillä me olemme Kristuksen tuoksu Jumalalle sekä pelastuvien että kadotukseen joutuvien joukossa: näille tosin kuoleman haju kuolemaksi, mutta noille elämän tuoksu elämäksi.” Meidän tehtävämme on selvästi julkituotu edellisessä ajatuksessa. Ratkaisu on lähellämme olevilla ihmisillä, meidän vain tulee olla se tuoksu, joksi meidät on kutsuttu ja asetettu. Jo Herramme maan päällisen vaelluksen aikana ihmiset joutuivat ratkaisun eteen, joutuen osaltaan kohtaamaan tilanteita, joissa julistajat puistivat tomunkin jaloistaan kielteisten päätösten edessä. Tänä päivänä jalat eivät juurikaan liiku, vaan suu valitsee sovittelevia sanoja kaikkien hyväksynnän saamiseksi. Aivan tietoisesti vältellään Herramme esittämiä tilanteita varmaankin juuri sen esikuvan mukaisesti, mitä kirkkomme suurin johtaja esitti aikanaan. Luterilainen kirkko selviää kaikista tilanteista mukautumalla vallitseviin olosuhteisiin! Samaa tekevät monet muutkin, jollei sitten kaikki kirkkokunnat!
Mikä on se tuoksu, joka lähtee tämän ajan seurakunnallisista ihmisistä? Kuka haluaisi olla kuoleman tuoksu kuolemaksi? Tämä ei ole meidän päätöksemme, vaan jumalallinen suunnitelma, johon meidän on tyytyminen. Vastustavat ajatuksemme eivät oikeuta meitä käyttämään inhimillisiä tuoksuja ja deodorantteja muuttaaksemme vaikutustamme, vaan usko ei todellakaan ole joka miehen. Mutta koska meidän hedelmämme on meidän elämämme vaikutus kohtaamiimme ihmisiin, riittää se meidän osaksemme. Kiitos Jumalalle, ettei meille ole annettu oikeutta päättää muiden ihmisten puolesta tai määritellä heidän lopullinen päämääränsä! Me emme tiedä sitä varmuudella kenestäkään, joten kadotustuomion tulee olla kaukana meidän mielestämme ja suustamme!
…edeltäpäin määräten meidät lapseuteen, hänen yhteyteensä Jeesuksen Kristuksen kautta…”
Me emme tässä yhteydessä mene laajemmin ennalta määräämisen alueelle, koska se on yksi todella vakavista erimielisyyden kohteista. Ajatus siitä että joku olisi määrätty kadotukseen ja joku taivaaseen sotii usean mieltä vastaan. Asiaa tuleekin lähestyä vain niiden sanankohtien perusteella, jotka tuovat esiin Jumalamme Kaikkivaltiuden ja siihen perustuvan Kaikkitietämisen. Jokainen päivämme on jo ennalta Hänen tiedossaan, ja siten Hän omassa viisaudessaan jo ennalta laati suunnitelman, jonka kautta ihmiselle suodaan mahdollisuus palata takaisin esivanhempiemme kadottamaan jumalayhteyteen. Meidät siis määrättiin edeltäpäin lapseuteen ja jumalayhteyteen Jeesuksen Kristuksen sovitustyön perusteella.
Me olemme liian valmiita selittelemään ja etsimään ihmismielelle sopivia näkemyksiä, tahtoen siten asettua korkeampaan asemaan kuin mitä meille on tarkoitettu. Me olemme tuoksu, joka asettaa ihmiset ratkaisun eteen, ja siten me suoritamme meille kuuluvan tehtävän. Miksi tämä asia pitäisi selittää ihmismielelle ymmärrettävällä tavalla, koska usko perustuu alusta loppuun asti näkymättömän maailman kohtaamiseen, ei ihmisviisaudella, vaan Pyhän Hengen voiman kautta.
Esimerkiksi haluan ottaa meidän jumalanäkemyksemme. Mistään muusta alueesta ei ole syntynyt niin paljon riitoja ja taisteluja. Miksi sellaisessa määrin pyrimme ymmärtämään ja selittämään Jumaluutta, jota ei kukaan pysty inhimillisellä ymmärryksellä julkituomaan? Jos me pystyisimme selittämään Jumaluuden, ei Jumala enää olisi Jumala, ja me emme enää olisi ihmisiä!
Raamattu puhuu jatkuvasti siitä, että Jumala on yksi. Jos meille on todella tärkeätä keskustella tästä aiheesta, tulee meidän lähteä mielekkäältä ja Sanan mukaiselta pohjalta. Siten tulemme päätelmään, että keskustelumme ja pohdiskelumme ei tule perustua siihen,
miten kolme voi olla yksi, vaan miten Yksi voi olla kolme!
Edellinen ajatus on oleva useimmille koko elämän ratkaiseva tekijä!


Jatkuu…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text