Social Icons

Pages

keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Herra koettelee meitä!

”…sillä Herra, teidän Jumalanne, ainoastaan koettelee teitä tietääksensä, rakastatteko Herraa, teidän Jumalaanne, kaikesta sydämestänne ja kaikesta sielustanne. Seuratkaa Herraa, teidän Jumalaanne, häntä peljätkää ja pitäkää hänen käskynsä, häntä kuulkaa, häntä palvelkaa ja hänessä kiinni riippukaa.” (5.Moos.13).

Ei ollut Pietari ensimmäinen eikä viimeinen jumalanlapsi, jolle esitettiin kysymys: ”Rakastatko minua enemmän kuin nämä?” Tämä kysymys sisältää varmastikin paljon enemmän kuin mitä inhimillinen mielemme kykenee käsittämään! Nimenomaan tässä ajassa olemme tekemisissä aivan ainutlaatuisten olosuhteiden kanssa. Kaikki on saavuttamassa kypsyytensä, niin hyvässä kuin pahassakin. ”Amorilaisten syntivelka” on aivan selvästi täyttymässä, eikä enää ole mahdollista ottaa kevyesti tehtäväämme Valon levittäjinä. Tuskin koskaan aikaisemmin on ollut tarjolla niin monenlaisia inhimillisiä ”koreja”, astioita, joilla peittää meissä sytytetty Valo!

”Mutta mikä hyvään maahan putosi, ne ovat ne, jotka sanan kuultuansa säilyttävät sen vilpittömässä ja hyvässä sydämessä ja tuottavat hedelmän kärsivällisyydessä. Ei kukaan joka sytyttää lampun, peitä sitä astialla tai pane vuoteen alle, vaan panee sen lampunjalkaan, että sisälletulijat näkisivät valon.” (Luuk.8).

Mitä meiltä aivan erikoisesti kysytään rakkauttamme testatessa, on vilpitön ja hyvä sydän, joka on istutettu ja juurrutettu Hyvään Maahan! Kadotamme olemisemme merkityksen, jos sallimme johtaa itsemme minkälaisen tahansa peitteen alle! Panen nyt ensimmäistä kertaa elämässäni merkille sanat: ”Vuoteen alle!”

Kautta aikojen on pienillä lapsilla ollut mieliteko ryömiä vuoteen alle leikkiensä varjolla. Onkohan aivan vääränlainen lapsenmielisyys vallannut lukemattomien uskovaisten mielen, niin että saapuessamme paikalle kuulemme kummallista kahinaa ja puhinaa mitä erilaisimpien sänkyjen alta! Sängynpeitot heilahtelevat aivan selvästi ja olemme todistajina kaikenlaisille hurskaille huudoille ja jopa lyhyille saarnanomaisille puheille, joista on vaikea saada kokonaiskuvaa.

Mikä on saanut niin monet peittämään Valonsa tai ryömimään sängyn alle?

”Jos teidän keskuuteenne ilmestyy profeetta tai unennäkijä ja lupaa sinulle jonkun tunnusteon tai ihmeen, ja jos sitten todellakin tapahtuu se tunnusteko tai ihme, josta hän puhui sinulle sanoen: 'Lähtekäämme seuraamaan muita jumalia, joita te ette tunne, ja palvelkaamme niitä', niin älä kuuntele sen profeetan puhetta tai sitä unennäkijää, sillä Herra, teidän Jumalanne, ainoastaan koettelee teitä tietääksensä…” (5.Moos.12).

Miten on mahdollista, että erilaisiin koettelemuksiin joutuminen on niin vieras asia jumalanlapsille, että he säikähtävät kohtuuttomasti erilaisissa tilanteissa, jotka aiheutuvat väärien profeettojen ja opettajien ”voimakkaan julistuksen” vaikutuksesta? Ilman varsinaisia ihmetekojakin joutuu moni ymmälle ilmeisten voimavaikutusten johdosta! Elämme todistettavasti ajassa, jonka hedelmät tulevat esiin eräänä kauhistuttavana hetkenä joidenkin todistuksessa:

”Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät.' Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan…” (Matt.7).

Nämä ihmeentekijät ovat tiedostamattamme vaikuttaneet hengelliseen käytökseemme siinä määrin, että olemme alkaneet epäillä omaa Valoamme ja ehkä omalla tavallamme ryömineet sängyn alle! Miksi Herramme on aina kysynyt rakkaudestamme, vaikka muistamme vain Pietarin ja Herramme keskustelun? Mitä sanoi Herra kolmeen eri kertaan Pietarin vakuutusten jälkeen? Mikä oli merkittävintä tuolloin ja vielä nytkin:

”Ruoki minun karitsoitani.”
”Kaitse minun lampaitani.”
”Ruoki minun lampaitani.”

Voidaksemme oikealla tavalla pitää huolta Herran lampaista ja karitsoista, on meidän todella rakastettava Herraa! Kuinka voisivat ”Herra, Herra” huutajat ruokkia ja johdattaa Herran omia???

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text