Social Icons

Pages

maanantai 2. huhtikuuta 2018

Tyhjä hauta Jerusalemissa!

”…niin he tuomitessaan hänet myös toteuttivat profeettain sanat, joita kunakin sapattina luetaan; ja vaikka he eivät löytäneet mitään, mistä hän olisi kuoleman ansainnut, anoivat he Pilatukselta, että hänet surmattaisiin. Ja kun he olivat täyttäneet kaiken, mikä hänestä on kirjoitettu, ottivat he hänet alas puusta ja panivat hautaan. Mutta Jumala herätti hänet kuolleista. Ja hän ilmestyi useina päivinä niille, jotka olivat tulleet hänen kanssansa Galileasta Jerusalemiin ja jotka nyt ovat hänen todistajansa kansan edessä. Ja me julistamme teille sen hyvän sanoman,” (Apt.13).

Kuinka monella tapaa me voimmekaan toteuttaa profeettojen sanoja, sekä vahingoksemme että iankaikkiseksi parhaaksemme! Ensimmäinen kristillinen pääsiäinen on omalta osaltaan valtavan ilon ja hyvän sanoman aika, mutta samalla kaikkien aikojen suurimman valheen ja rikkomuksen aika! Mikä on meidän osuutemme kaikessa tässä? Pääsiäinen ei ole vain jotakin menneisyydessä, vaan se on aivan erityisellä tavalla nyt, juuri nyt, tässä! Profetia ei toteudu vain kerran, vaan se on jumalallisessa jatkuvuudessa!

”…niin he tuomitessaan hänet myös toteuttivat profeettain sanat, joita kunakin sapattina luetaan; ja vaikka he eivät löytäneet mitään, mistä hän olisi kuoleman ansainnut…”

Tuon ajan ihmisten, etenkin papiston, olisi viikoittain kuulemansa ja lukemansa perusteella tullut käsittää millaisten asioiden kanssa, Kenen kanssa he olivat tekemisissä! Käsitämmekö me, tämän vuosituhannen ihmiset, millaisen jatkuvuuden kanssa me olemme tekemisissä? Ensimmäinen kristillinen pääsiäinen ei ole vain jokin hartaan muistelemisen hetki, muutaman päivän pituinen, vaan se on mitä elävintä todellisuutta ja ajankohtaisuutta, juuri nytkin! Tästä johtuen me voimme juuri nyt syyllistyä samanlaiseen tuomionhenkeen omassa elämässämme, toteuttaessamme aivan saman lähimmäisellemme: me tuomitsemme, vaikka emme ole löytäneet mitään todellista syytä! Mieleeni tulee juuri nyt blogissani oleva runo: ”Jälleen kerran pääsiäinen”.

Jumalallisessa mielessä pääsiäinen on todellisempi ja läheisempi, ajankohtaisempi kuin usein tulemme ajatelleeksikaan! Mitä me teemme lähimmäisellemme, sen me teemme todellisuudessa Herrallemme! Jumalan silmissä monet meidän näkemystemme mukaan vanhentuneet asiat ovat kuin juuri nyt tehtyjä! Mitä ei Veri ja Sovitus ole peittänyt, puhuu meitä vastaan omista näkemyksistämme riippumatta!

”Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään. Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että ’yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä.’” (2.Piet.3).

Jumalan silmissä pääsiäinen ei siis ole meillekään mikään helposti ohitettava asia, vaan se on korkeintaan kahden päivän takana!

Tyhjä hauta Jerusalemissa on siis merkki ja todiste Jumalan Rakkaudesta, Äärettömästä Rakkaudesta, joka jo ennen maailman perustamista, ennen meidän olemassaoloamme. laati suunnitelmansa meidän palauttamiseksi Hänen yhteyteensä. Me omine synteinemme johdimme kaiken profetian täyttymykseen, minkä perusteella meille on tehty selvääkin selvemmäksi täydellinen riippuvaisuutemme Jumalan pelastusteosta Herrassamme Jeesuksessa Kristuksessa! Me olimme mukana kun:

”…ja vaikka he eivät löytäneet mitään, mistä hän olisi kuoleman ansainnut, anoivat he Pilatukselta, että hänet surmattaisiin. Ja kun he olivat täyttäneet kaiken, mikä hänestä on kirjoitettu, ottivat he hänet alas puusta ja panivat hautaan.”

Millainen Armon osoitus ja Armon Sanoma sisältyykään pääsiäiseen! Meidän on vain jälleen kerran ratkaistava miten suhtaudumme Jumalan Sanaan! Jos me emme halua vastaanottaa sitä juuri sellaisena kuin se on meille annettu, me yhä vielä huudamme: ”Ristiinnaulitse, ristiinnaulitse!”, sillä Hän on Sana! Jos me hetkemme tullen haluamme olla osallisia iankaikkisesta Elämästä, on meidän suostuttava kuolemaan omalle itsellemme ja tulemaan haudatuksi Hänen kanssansa – vain siten voimme olla osallisia ylösnousemukseen, Hänen ylösnousemukseensa!

”Mutta Jumala herätti hänet kuolleista. Ja hän ilmestyi useina päivinä niille, jotka olivat tulleet hänen kanssansa Galileasta Jerusalemiin ja jotka nyt ovat hänen todistajansa kansan edessä. Ja me julistamme teille sen hyvän sanoman,”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text