Social Icons

Pages

tiistai 24. huhtikuuta 2018

Niin hyvässä kuin pahassakin! 2


”Niin saatana meni pois Herran edestä ja löi Jobiin pahoja paiseita, kantapäästä kiireeseen asti. Ja tämä otti saviastian sirun, sillä kaapiakseen itseänsä, ja istui tuhkaläjään. Niin hänen vaimonsa sanoi hänelle: ’Vieläkö pysyt hurskaudessasi? Kiroa Jumala ja kuole.’ Mutta hän vastasi hänelle: ’Sinä puhut niinkuin mikäkin houkka nainen. Otammehan vastaan Jumalalta hyvää, emmekö ottaisi vastaan pahaakin?’ Kaikessa tässä Job ei tehnyt syntiä huulillansa.” (Job.2).

Meitä siis koetellaan monin eri tavoin. Mikään ei ole niin itsestään selvää kuin moni kuvittelee, välttyäkseen kaikenlaisilta epämiellyttäviltä muutoksilta elämässään ja ympäristössään. Ihmisen tottumus asioihin on vanhan sanonnan mukaisesti toinen luonto! Tämä elämä ja aika sitovat meidät kaikenlaisiin vaihteluihin, joiden keskellä olemme voimattomia. Meidät on kuitenkin kutsuttu Elämään, joka on pysynyt ja pysyy muuttumattomana ylitse ajan rajankin.

”Ensimmäinen ihminen oli maasta, maallinen, toinen ihminen on taivaasta. Minkäkaltainen maallinen oli, senkaltaisia ovat myös maalliset; ja minkäkaltainen taivaallinen on, senkaltaisia ovat myös taivaalliset. Ja niinkuin meissä on ollut maallisen kuva, niin meissä on myös oleva taivaallisen kuva. Mutta tämän minä sanon, veljet, ettei liha ja veri voi periä Jumalan valtakuntaa, eikä katoavaisuus peri katoamattomuutta.” (1.Kor.15).

Tätä taivaallisen kuvaa muodostetaan meissä sisäisesti jo tässä olomuodossamme, ja jos se on meissä todellisuutta, voidaan se havaita ulkonaisestikin. Jokaiselle Sanaa tuntevalle on selvää, ettei ole kysymys mistään ihmisen voimin toteutettavasta, vaan Pyhän Hengen työstä meissä! Sana tuli Lihaksi ja asui meidän keskellämme silmin nähtävässä olotilassa, jotta meille voitaisiin kirjaimellisesti havainnollistaa tämän ainutkertaisen Ilmestyksen, Herramme Jeesuksen Kristuksen Elämän, jatkuvuus meidänkin saviastioissamme!

Nimenomaan se, että olemme vain saviastioita jumalallisen Elämän tallentamiseksi palvelustehtäviä varten, tarkoittaa inhimilliselle mielelle epämieluisia kokemuksia!

”…niin meissä on myös oleva taivaallisen kuva. Mutta tämän minä sanon, veljet, ettei liha ja veri voi periä Jumalan valtakuntaa, eikä katoavaisuus peri katoamattomuutta.”

Tärkeää tehtävää varten tarkoitetut ja valitut astiat on pestävä, puhdistettava huolellisesti, jotta ne eivät antaisi omaa makuansa sisältämälleen taivaalliselle ravinnolle! Tämä voi tapahtua hyvin monenlaisella tavalla, aiheuttaen tuskallisiakin kokemuksia, joista Job on selvä, mutta usein vältelty esimerkki. Inhimilliselle mielelle käsittämätöntä on se, että on kysymys aivan erikoisella tavalla Jumalaa miellyttäneestä henkilöstä!

”Oletko pannut merkille palvelijaani Jobia? Sillä ei ole maan päällä hänen vertaistansa; hän on nuhteeton ja rehellinen mies, pelkää Jumalaa ja karttaa pahaa.” (Job.1).

Suurin vihamiehemme kuvaa selvästi sitä taistelua, jota käydään hengellisessä maailmassa. Meidät pannaan merkille niin taivaallisissa kuin vastustavissakin piireissä, mitä tulemme aivan liian harvoin ajatelleeksi!

”Saatana vastasi Herralle ja sanoi: ’Suottako Job pelkää Jumalaa? Olethan itse kaikilta puolin suojannut hänet, hänen talonsa ja kaiken, mitä hänellä on; olet siunannut hänen kättensä työn, ja hänen karjalaumansa ovat levinneet ympäri maata.’” (Job.1).

Voisikohan olla niin, että me omalla ajattelullamme ja asenteillamme olemme itse kutsumassa luoksemme kaikenlaisia välttelemiämme tilanteita? Mahdollisesti käyttäydymme kuin eläisimme jo tuonpuoleisissa sfääreissä, ja meitä täytyy muistuttaa maallisen elämämme todellisuudesta! Me elämme vielä viimeiseen hengenvetoomme asti maailmassa, mutta emme silti ole maailmasta, vaan meissä on alkanut Uuden Elämän luominen. On yhä vielä totta:

”Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla, eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä.” (Luuk.17).

Tämä Sisäinen Elämä ei voi olla tulematta näkyviin ulkonaisestikin! Siksi olemme osallisia jatkuvaan prosessiin!

(Pyydän jälleen kerran esirukousta puolestani. Matkustamista estävä sairauteni on omalla tavallaan pahentunut ja masennus jo kolkuttelee ovellani! Kiitos rukouksistanne ja muistamisestanne!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text