Social Icons

Pages

perjantai 13. huhtikuuta 2018

Herra koettelee meitä! 3

”…sillä Herra, teidän Jumalanne, ainoastaan koettelee teitä tietääksensä, rakastatteko Herraa, teidän Jumalaanne, kaikesta sydämestänne ja kaikesta sielustanne. Seuratkaa Herraa, teidän Jumalaanne, häntä peljätkää ja pitäkää hänen käskynsä, häntä kuulkaa, häntä palvelkaa ja hänessä kiinni riippukaa.” (5.Moos.13).

Olisiko mahdollista, että emme ole ollenkaan panneet merkille vakavimpia koettelemuksiamme? Sairaudet ja kaikenlaiset onnettomuudet osaamme luokitella ilman vaikeuksia koettelemuksiksi, mutta entä kun joudumme seurakunnallisessa elämässä vastakkain sisäistä hämmennystä aiheuttavien asioiden ja persoonien kanssa? Voisiko olla mahdollista, että Herramme koettelee meitä seurakunnan toiminnan piirissä tapahtuvilla asioilla ja opetuksilla? Uskallammeko edes ajatella jonkun rakkaan ja tunnetunkin henkilön käytöksen olevan Jumalan sallima koettelemus, joka vaatii meiltä aivan määrätynlaista asennetta ja ratkaisua? Entä sitten yksityiselämässämme, tai puhujanlavalta kuulemamme ristiriitaisia ajatuksia herättävät puheet ja opetukset? Tuleeko meidän olla kaikkiruokaisia näissä tilanteissa ja olla kaikin tavoin puuttumatta aivan vääriinkin esityksiin vain siksi, että on kysymys omaan joukkoon kuuluvista ihmisistä?

On kysymys todella vakavista, joskin Jumalan sallimista asioista, joiden kautta Hän haluaa nähdä mitä sydämessämme todella on! Usko ei totisesti ole jokamiehen, kaikesta kristillisestä leimasta huolimatta! Kaikki jumalanpalvelus ei todellakaan kohdistu Itse Jumalaan!

”Seuratkaa Herraa, teidän Jumalaanne, häntä peljätkää ja pitäkää hänen käskynsä, häntä kuulkaa, häntä palvelkaa ja hänessä kiinni riippukaa.”

Mihin tämä kehotus tai suoranainen käsky viittaa? Mikä on alkulähteenä tälle varoitukselle?

”…ja jos sitten todellakin tapahtuu se tunnusteko tai ihme, josta hän puhui sinulle sanoen: 'Lähtekäämme seuraamaan muita jumalia, joita te ette tunne, ja palvelkaamme niitä', niin älä kuuntele sen profeetan puhetta tai sitä unennäkijää, sillä Herra, teidän Jumalanne, ainoastaan koettelee teitä… (5.Moos.13).

Eksytys ja koettelemus eivät siis ole kaukana kenestäkään meistä, koska se on usein kätkeytyneenä läheisiin ja hyvinkin tunnettuihin persoonallisuuksiin! Katsokaamme todella tarkkaan, mitä pidämme ihmeenä ja tunnustekona! Millaisessa ajassa todella elämmekään, ajatellen kaikkea ympäri maailmaa kuulemaamme ”profetioiden” ja kaikenlaisten ennustusten hyökyaaltoa! Voiko tässä niin hyvältäkin kaikuvassa virtauksessa olla jotakin pahaa? Jos olisi, niin sallisiko Jumala kaiken tämän omassa nimessänsä tapahtuvan? Emme kai ole niin naiiveja, että emme näe saman toistuneen kautta kirkkohistorian, ihmisen vahingoksi ja onnettomuudeksi? Koska kaikki tehdään ja tapahtuu Herran nimessä, lähestytään tilannetta, jossa jos mahdollista, valitutkin eksytettäisiin?

”Mahdotonta on, että viettelykset jäisivät tulematta; mutta voi sitä, jonka kautta ne tulevat! Hänen olisi parempi, että myllynkivi pantaisiin hänen kaulaansa ja hänet heitettäisiin mereen, kuin että hän viettelee yhden näistä pienistä. Pitäkää itsestänne vaari!” (Luuk.17).

Miksi näin täytyy olla uskonnollisessa maailmassa, siihen saamme vastauksen vasta kerran ajan rajan tuolla puolen. Mikään tästä ei kuitenkaan kykene tekemään tyhjäksi Jumalan Rakkautta ja huolenpitoa, jota emme aina käsitä inhimillisen epämieluisuuden johdosta!

”Ajatelkaa häntä, joka syntisiltä on saanut kärsiä sellaista vastustusta itseänsä kohtaan, ettette väsyisi ja menettäisi toivoanne. Ette vielä ole verille asti tehneet vastarintaa, taistellessanne syntiä vastaan, ja te olette unhottaneet kehoituksen, joka puhuu teille niinkuin lapsille: ’Poikani, älä pidä halpana Herran kuritusta, äläkä menetä toivoasi, kun hän sinua nuhtelee; sillä jota Herra rakastaa, sitä hän kurittaa; ja hän ruoskii jokaista lasta, jonka hän ottaa huomaansa.’ Kuritukseksenne te kärsitte; Jumala kohtelee teitä niinkuin lapsia. Sillä mikä on se lapsi, jota isä ei kurita?” (Hebr.12).

Kaikella Herramme sallimalla on vain hyvä ja suuri päämäärä! Saakoon siis oikeanlainen kaukokatseisuus vallata olemuksemme!

”…mutta tämä kurittaa meitä tosi parhaaksemme, että me pääsisimme osallisiksi hänen pyhyydestään. Mikään kuritus ei tosin sillä kertaa näytä olevan iloksi, vaan murheeksi, mutta jälkeenpäin se antaa vanhurskauden rauhanhedelmän niille, jotka sen kautta ovat harjoitetut.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text