Social Icons

Pages

tiistai 17. huhtikuuta 2018

Hän on lähellä, meissä!

”Koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni. Hän huutaa minua avuksensa, ja minä vastaan hänelle, minä olen hänen tykönänsä, kun hänellä on ahdistus, minä vapahdan hänet ja saatan hänet kunniaan. Minä ravitsen hänet pitkällä iällä ja suon hänen nähdä antamani pelastuksen.” (Ps.91).

Kuinka vastavuoroinen onkaan meidän suhteemme Herraan Jeesukseen Kristukseen! Tämä meidän on todella käsitettävä, ehkä aivan uudella tavalla! Hän ei ole kuin jokin karamelliautomaatti, johon silloin tällöin itsellemme sopivalla hetkellä, hätämme hetkellä, ujutamme nopean rukouksen avun saamiseksi, ja sitten jatkamme elämäämme ilman minkäänlaista todellista muutosta. Hän ei ole mikään jatke omalle olemuksellemme ja näkemyksillemme, vaan Hän haluaa olla koko elämämme ja olemuksemme täyttävä tekijä, joka hallitsee kaikkea meille ja meissä tapahtuvaa. Hän on kylläkin lähellämme auttaaksensa meitä hätämme hetkellä, mutta Hän ei ole kuin palokunta tai poliisi tai lääkäri, joita kylläkin tarvitsemme akuutissa tilanteessa, mutta joista tiedämme vain sen, että valitsemalla oikean hätänumeron, paikalle saapuu täysin tuntematon ihminen tai ryhmä, joka jää tapahtuman selvittyä meille täysin vieraaksi.

Meidän on käsitettävä hengellinen hätänumerokin oikealla tavalla:

”Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua.” (Ps.50:15).

Lähes aina tämän hätänumeron jakamisessa on vain numero 5015 ja korostus ajatukselle avuksi huutamisesta ja avun saamisesta, mutta jätetään painottamasta jakeen loppuosaa, joka tekee asiasta vastavuoroisen! ”Ja sinun pitää kunnioittaman minua!” Merkittävät ja ymmärrystä avaavat ovat myös seuraavat jakeet:

 ”Mutta jumalattomalle Jumala sanoo: ’Mikä sinä olet puhumaan minun käskyistäni ja ottamaan minun liittoni suuhusi? Sinä, joka vihaat kuritusta ja heität minun sanani selkäsi taakse!”

Hätänumeron tietoineen ja inhimillisine selityksineen voidaan katsoa päteväksi ja toimivaksi ensimmäisellä hädän hetkellä, jonka jälkeen Auttava Taho on tullut ihmeellisen apunsa johdosta tuttuakin tutummaksi ja saa kaiken sille kuuluvan kunnioituksen! On syntynyt aivan uudenlainen tuttavuussuhde, joka on vertaansa vailla siinä määrin, että on muodostunut oikeanlainen riippuvaisuussuhde, josta ei pääse eroon! On tapahtunut suoranainen ihme, joka uudistaa koko ihmisen olemuksen ja ajattelun!

”Koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni. Hän huutaa minua avuksensa, ja minä vastaan hänelle, minä olen hänen tykönänsä…

Kuinka hengellistä ymmärrystä avaava onkaan lainauksemme juuri tässä ajassa:

”Mutta jumalattomalle Jumala sanoo: ’Mikä sinä olet puhumaan minun käskyistäni ja ottamaan minun liittoni suuhusi? Sinä, joka vihaat kuritusta ja heität minun sanani selkäsi taakse!”

On jo kymmeniä vuosia siitä, kun ensimmäistä kertaa kuulin ajatuksen, että teologian opiskelijaksi ei toivota uskovaisia ihmisiä! Tämä ei päde vain teologiseen tiedekuntaan, vaan se näyttää olevan totta kaikkialla, lähes jokaisessa uskonnollisessa yhteisössä! Miksi emme uskoisi tätä jo pelkästään lainauksemme perusteella. Jumala itse toteaa nimenomaan jumalattomille osoitetulla nuhteella Sanansa väärin selittämisen ja sen pitämisen ”jumalattomissa suissa”. Milloin oikein pääsemme tiedostamaan yhden merkittävimmistä jumalallisista vertauskuvista, joka jo Raamatun ensimmäisillä lehdillä tuodaan silmiemme eteen? Kuka ja mikä oli ensimmäinen jumalaton sananselittäjä ja väärin tulkitsija kaikesta ”hengellisestä viisaudestansa” huolimatta, karismaattisuudestansa ja kirkollisuudestansa huolimatta?

”Onko Jumala todella sanonut?”

Kyllä, Hän on todella sanonut ja tarkoittaa mitä Hänen Sanansa sisältää! Hän Itse selittää Sanansa toteuttamalla Sen sopusoinnussa kaiken muun kirjoitetun kanssa! Siksi sitoudumme Häneen ja Hänen sanaansa:

”Koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni.”

Kuinka paljon tärkeämpi onkaan Nimi kuin numero!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text