Social Icons

Pages

perjantai 15. joulukuuta 2017

Viekää pois silmistämme Israelin Pyhä!”Mene siis nyt ja kirjoita se tauluun heidän läsnäollessaan ja piirrä se kirjaan, että se säilyisi tuleviin aikoihin, ainiaan, iankaikkisesti. Sillä he ovat niskoitteleva kansa, ovat vilpillisiä lapsia, lapsia, jotka eivät tahdo kuulla Herran lakia, jotka sanovat näkijöille: ’Älkää nähkö’, ja ennustajille: ’Älkää ennustako meille tosia, puhukaa meille mieluisia, ennustakaa silmänlumeita. Poiketkaa tieltä, väistykää polulta; viekää pois silmistämme Israelin Pyhä.” (Jes.33).

Edellinen lainaus ei ole pätevä vain siinä ajassa, jossa se tallennettiin kirjoituksena, vaan se puhuu asioista, jotka toteutuvat meidänkin ajassamme! Mitä sanotaan kirjaimellisesti?

”…piirrä se kirjaan, että se säilyisi tuleviin aikoihin, ainiaan, iankaikkisesti.”

Meidän Jumalamme on Rakkauden Jumala, mitä korostetaan erikoisella tavalla tässäkin ajassa, mutta usein aivan väärässä hengessä ja tarkoituksessa! Olemme saapuneet ja todellisuudessa eläneet jo pitkään ajassa, josta sanotaan:

Mutta kaiken loppu on lähellä. Sentähden olkaa maltilliset ja raittiit rukoilemaan. Ennen kaikkea olkoon teidän rakkautenne toisianne kohtaan harras, sillä rakkaus peittää syntien paljouden.’ Olkaa vieraanvaraisia toinen toistanne kohtaan, nurkumatta. Palvelkaa toisianne, kukin sillä armolahjalla, minkä on saanut, Jumalan moninaisen armon hyvinä huoneenhaltijoina. Jos joku puhuu, puhukoon niinkuin Jumalan sanoja…” (1.Piet.4):

Mitä tarkoittaa ”kaiken lopun lähellä oleminen”? Se tarkoittaa jotakin muutakin lähellä olemista! Tämä maailma on uskonnollinen ja kaipaa ja tarvitsee Jumalaa, mutta millaisen jumalakuvan se tahtoo itselleen? Se haluaa unohtaa tuomion väistämättömän läheisyyden! Siitä olemme päässeet selvyyteen menneiden vuosikymmenien ja – satojenkin aikana! Jumala on läsnä aidossa ja alkuperäisen mukaisessa sananjulistuksessa, koska puhdas Sana merkitsee yhä vielä Uutta Elämää ja Jumalan lähelle, aivan lähelle tulemista. Hän on vieläkin ”Kuluttavainen Tuli!”

”Sillä niinkuin sade ja lumi, joka taivaasta tulee, ei sinne palaja, vaan kostuttaa maan, tekee sen hedelmälliseksi ja kasvavaksi, antaa kylväjälle siemenen ja syöjälle leivän, niin on myös minun sanani, joka minun suustani lähtee: ei se minun tyköni tyhjänä palaja, vaan tekee sen, mikä minulle otollista on, ja saa menestymään sen, mitä varten minä sen lähetin. Sillä iloiten te lähdette, ja rauhassa teitä saatetaan; vuoret ja kukkulat puhkeavat riemuun teidän edessänne, ja kaikki kedon puut paukuttavat käsiänsä.” (Jes.55)

Mitä sanotaan tämän edellä?:

”Sillä minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra. Vaan niin paljon korkeampi kuin taivas on maata, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne.”

Mikä saa ihmiset jumalakaipuunsa keskellä kuitenkin huudahtamaan?:

”’Älkää nähkö’, ja ennustajille: ’Älkää ennustako meille tosia, puhukaa meille mieluisia, ennustakaa silmänlumeita. Poiketkaa tieltä, väistykää polulta; viekää pois silmistämme Israelin Pyhä.”

Mitä aikaansaa Jumalan Sanan julistus kuulijoissa? Mitä tapahtui helluntaina Pyhän Hengen vaikutuksesta?

”Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: ’Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?’ Niin Pietari sanoi heille: ’Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan’.” (Apt.2).

Niin surullista kuin se onkin, useimmille tämä pisto sydämessä on aivan liian tuskallinen maailman rakkauden johdosta. Haluttaisiin toki iankaikkinen elämä ja Pyhän Hengen voimakin, mutta ilman parannuksen tekemistä! Mitä tähän pistoon myöskin sisältyy?:

”Sillä jos joku on sanan kuulija eikä sen tekijä, niin hän on miehen kaltainen, joka katselee kuvastimessa luonnollisia kasvojaan; hän katselee itseään, lähtee pois ja unhottaa heti, millainen hän oli.”

Ihminen totisesti muistuttaa enemmän kuin käsitämmekään sadun kuningatarta, joka puhuu peilille, käskien sitä näyttämään mieluisan kuvan itsestään! Nimenomaan tässä ajassa ihminen haluaa unhottaa todellisen olemuksensa, antaen käsittämättömän käskyn jumalallisen peilin pois viemisestä:

”Viekää pois silmistämme Israelin Pyhä!”

Ei häntä voi kukaan viedä pois, mutta Hänet voidaan yrittää piilottaa uskonnollisen toiminnan taakse!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text