Social Icons

Pages

keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Täysin varma!


”…mutta Jumalan lupausta hän ei epäuskossa epäillyt, vaan vahvistui uskossa, antaen kunnian Jumalalle, ja oli täysin varma siitä, että minkä Jumala on luvannut, sen hän voi myös täyttää.” (Room.4).

Edelliset sanat puhutaan Aabrahamista, meidän kaikkien uskon esi-isästämme. Kuinka merkittävät ovatkaan sanat: ”Antaen kunnian Jumalalle”! Mitä on sanottu kirjoittajasta, allekirjoittaneesta, useamman kerran menneiden vuosikymmenien aikana, melko närkästyneellä sävyllä? ”Miksi Markku esiintyy niin varmana?”

Olen aina pyrkinyt perustamaan puhumani ja kirjoittamani Jumalan Sanaan, lainaten mahdollisimman monia kohtia tasapainoisesti ja kokonaisvaltaisesti. Jos jotkut ovat ajatelleet minun olevan itsevarma, eivät he ole voineet erehtyä suuremmassa määrässä! Jospa he vain olisivat nähneet ulkonaisen varmuuden ohitse loputtoman arvostelun ja moitteen kutistaman minuuteni, olisivat he varmastikin säikähtäneet pahemman kerran! ”Miksi Markku esiintyy niin varmana?” Kukaan jumalanlapsi ei voi olla varma itsestään, mutta kylläkin Herrasta ja Häneen liittyvistä asioista, jotka meille on tallennettu kirjoitettuun Sanaan, ei vain kirjaimena, vaan Uutena Elämänä! Häpeä jokaiselle Sanaa lukevalle, joka katsoo oikeudekseen esiintyä epäilevänä ja epävarmana! Epävarmuus Sanan suhteen ei ole nöyryyttä, vaan aitoa epäuskoa!

Mitä on Paavalilla sanottavana tämän asian suhteen?

”Mimmoisia vainoja olenkaan kärsinyt, ja kaikista Herra on minut pelastanut! Ja kaikki, jotka tahtovat elää jumalisesti Kristuksessa Jeesuksessa, joutuvat vainottaviksi. Mutta pahat ihmiset ja petturit menevät yhä pitemmälle pahuudessa, eksyttäen ja eksyen. Mutta pysy sinä siinä, minkä olet oppinut ja mistä olet varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut, ja koska jo lapsuudestasi saakka tunnet pyhät kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa, että Jumalan ihminen olisi täydellinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmistunut.” (2.Tim.3).

Sana ”varma” esiintyy todella usein Jumalan Sanassa, ja voit itse etsiä ne jollakin hakuohjelmalla! Kuinka selventävä onkaan seuraava lainauksemme!:

”Koska monet ovat ryhtyneet tekemään kertomusta meidän keskuudessamme tosiksi tunnetuista tapahtumista, sen mukaisesti kuin meille ovat kertoneet ne, jotka alusta asti ovat omin silmin ne nähneet ja olleet sanan palvelijoita, niin olen minäkin, tarkkaan tutkittuani alusta alkaen kaikki, päättänyt kirjoittaa ne järjestyksessään sinulle, korkea-arvoinen Teofilus, että oppisit tuntemaan, kuinka varmat ne asiat ovat, jotka sinulle on opetettu.” (Luuk.1).

Me emme totisesti ole tekemisissä minkäänlaisen filosofian tai tarujen kanssa! Jumalan Sana on itse todistanut oikeutuksensa ja todellisuutensa kaikkien epäilysten ja epäuskon keskellä. On suorastaan naurettavaa ja lapsellista kieltää vuosituhansien mittainen, jatkuva Sanan eläväksi tuleminen miljoonien ja jälleen miljoonien ihmisten keskuudessa!

Jumala nuhteli kolmea Jobin lohduttajaa ja ojentajaa, masentajaa, mutta Elihun sanoissa on paljon totuutta meitäkin koskien:

”…sillä Jumala on suurempi kuin ihminen. Miksi olet riidellyt häntä vastaan, jos hän ei vastaa kaikkiin ihmisen sanoihin? Sillä Jumala puhuu tavalla ja puhuu toisella; sitä vain ei huomata.” (Job 33).

Vasta juuri nyt avautuu tämä sanankohta itselleni aivan erikoisella tavalla! Itse kukin meistä on tainnut riidellä havaittavalla tai näkymättömällä tavalla Herraansa vastaan, kuvitellen olevansa paljon todellisuutta korkeammassa asemassa? Hän on totisesti Salattu Jumala, joka ei vastaa läheskään kaikkiin jopa mielettömiin esiintymisiimme tai kyselyihimme! Mutta kaikesta huolimatta Hän on kautta aikojen puhunut kanssamme tavalla tai toisella, huomaamattammekin! Kuinka armollinen Hän onkaan ollut meitä ja kansaamme kohtaan. Meidän tarvitsee vain avata hengelliset silmämme käsittääksemme sen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text