Social Icons

Pages

lauantai 16. joulukuuta 2017

Niin kuin tuli ja vasara!


Edellisiin kirjoituksiin liittyen tutkistelkaamme sydämellämme näiden seuraavien jakeiden merkitystä omassa ajassamme. Ne ovat kuin kokonainen raamattutunti ilman minkäänlaisia selityksiä! Mitä todellakaan tekevät oljet jyvien seassa? Mitä sanoi Herra aikanaan Jobille, vaikka tämä ei sinänsä ollutkaan antautunut lohduttajiensa ajatusmaailmoihin?:

”Kuka olet sinä, joka taitamattomilla puheilla pimennät minun aivoitukseni?” (Job.38).  

Hyvä ja koskettava tarkoitus ei aina merkitse hyvää lopputulosta. Puhukoot siis seuraavat sanat omasta puolestaan!

”Se profeetta, jolla on uni, kertokoon unensa; mutta se, jolla on minun sanani, puhukoon minun sanani uskollisesti. Mitä tekevät oljet jyvien seassa? sanoo Herra. Eikö minun sanani ole niinkuin tuli, sanoo Herra, ja niinkuin vasara, joka kallion murtaa? Katso, sentähden minä käyn niiden profeettain kimppuun, sanoo Herra, jotka varastavat minun sanani toinen toiseltansa. Katso, minä käyn niiden profeettain kimppuun, sanoo Herra, jotka ottavat sanansa omalta kieleltään, mutta sanovat: 'Se on Herran sana.' Katso, minä käyn niiden kimppuun, jotka ennustavat valheunia, sanoo Herra, ja kertovat niitä ja eksyttävät minun kansaani valheillansa ja kerskumisellansa, vaikka minä en ole heitä lähettänyt enkä käskenyt ja vaikka heistä ei ole mitään hyötyä tälle kansalle, sanoo Herra.” (Jer.23).

Aikojen lopulla te tulette sen hyvin ymmärtämään. ’Minä en ole lähettänyt noita profeettoja, mutta silti he juoksevat. Minä en ole puhunut heille, mutta kuitenkin he ennustavat. Jos he olisivat seisoneet minun neuvottelussani, niin he julistaisivat minun sanani kansalleni ja kääntäisivät heidät pois heidän pahalta tieltään ja pahoista teoistansa. Olenko minä Jumala vain lyhyeltä matkalta, sanoo Herra; enkö ole Jumala myöskin kaukaa? Saattaako joku niin piiloon piiloutua, etten minä häntä näe? sanoo Herra. Enkö minä täytä taivasta ja maata? sanoo Herra. Minä olen kuullut, mitä sanovat nuo profeetat, jotka ennustavat minun nimessäni valhetta sanoen: 'Minä olen nähnyt unta, olen nähnyt unta.' Kuinka kauan? Mitä on mielessä noilla profeetoilla, jotka ennustavat valhetta, ennustavat oman sydämensä petosta?” (Jer.23).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text