Social Icons

Pages

keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Näin ei saa olla, veljeni! 2

”Samoin myös kieli on pieni jäsen ja voi kuitenkin kerskata suurista asioista. Katso, kuinka pieni tuli, ja kuinka suuren metsän se sytyttää! Myös kieli on tuli, on vääryyden maailma; kieli on se meidän jäsenistämme, joka tahraa koko ruumiin, sytyttää tuleen elämän pyörän, itse syttyen helvetistä. Sillä kaiken luonnon, sekä petojen että lintujen, sekä matelijain että merieläinten luonnon, voi ihmisluonto kesyttää ja onkin kesyttänyt; mutta kieltä ei kukaan ihminen voi kesyttää; se on levoton ja paha, täynnä kuolettavaa myrkkyä. Kielellä me kiitämme Herraa ja Isää, ja sillä me kiroamme ihmisiä, Jumalan kaltaisiksi luotuja; samasta suusta lähtee kiitos ja kirous. Näin ei saa olla, veljeni. Uhkuuko lähde samasta silmästä makeaa ja karvasta vettä?” (Jaak.3).

Menneinä vuosina en kuullut juuri kenenkään puhuvan tästä aiheesta sellaisella tavalla, että se olisi jäänyt mieleen. Kuinka totta se kuitenkin on ollut ja on edelleenkin! Sisimmässäni tunnen sen merkityksen moninkertaistuvan tässä ajassa, joka on mitä tärkeimmän valmistautumisen aika, puhdistautumisen aika, jumalalliseen pukeutumisen aika, sillä Herran tulemus on todella lähellä!

Olen lainannut seuraavaa sanankohtaa moneen kertaan, mutta se jälleen kerran alkoi toistuvasti soida sisimmässäni sanomana juuri tälle myöhäiselle hetkelle:

Silloin myös Herraa pelkääväiset puhuvat toinen toisensa kanssa, ja Herra tarkkaa ja kuulee; ja muistokirja kirjoitetaan hänen edessänsä niiden hyväksi, jotka Herraa pelkäävät ja hänen nimensä kunniassa pitävät. Ja he ovat, sanoo Herra Sebaot, sinä päivänä, jonka minä teen, minun omaisuuteni. Ja minä olen heille laupias, niinkuin mies on laupias pojallensa, joka häntä palvelee. Ja te näette jälleen, mikä on ero vanhurskaan ja jumalattoman välillä, sen välillä, joka palvelee Jumalaa, ja sen, joka ei häntä palvele.” (Mal.3).

Kuinka suuri merkitys ja vaikutus puheella onkaan erikoisesti yksittäisen ihmisen elämässä! Mitä me puhumme toisistamme toisillemme, säätelee hengellistä ja maallistakin elämäämme aivan sanoinkuvaamattomalla tavalla. Milloin todella tiedostamme sen, että kaikki puheemme tallennetaan jumalallisille muistijärjestelmille, joiden tallennuskapasiteetti yltää kaikkeen kaikkialla! Uskon todeksi myös sen, että ajatuksemme tiedostetaan Herramme luona kuuluvampina kuin sanamme!

”Silloin myös Herraa pelkääväiset puhuvat toinen toisensa kanssa, ja Herra tarkkaa ja kuulee; ja muistokirja kirjoitetaan hänen edessänsä niiden hyväksi, jotka Herraa pelkäävät ja hänen nimensä kunniassa pitävät.”

Eikö meitä todella tulisi kauhistuttaa tämän todellisuuden ja tallennetun tiedon määrä! Puhe ei enää liikkeelle lähdettyään olekaan vain puhetta ja ilman värähtelyä, vaan sen kautta aikaansaadaan enemmän tuhoa kuin atomipommilla!

”Katso, kuinka pieni tuli, ja kuinka suuren metsän se sytyttää! Myös kieli on tuli, on vääryyden maailma; kieli on se meidän jäsenistämme, joka tahraa koko ruumiin, sytyttää tuleen elämän pyörän, itse syttyen helvetistä.”

Kovaa puhetta, todella kovaa puhetta, mutta kaiken takana on Jumalamme Rakkaus, joka varoittaa meitä kaikesta sielullemme vahinkoa tuottavasta! Herramme aikanaan loi kaiken olevaisen Sanalla, puhumalla ajatuksensa julki, ja kaiken lopputulos oli hyvä! Hän puhuu edelleenkin saman Sanansa kautta, ollen kaiken hyvän ja todellisen Lähde. Tämä ei kuitenkaan ilahduta pimeyden henkivaltoja, jotka tekevät kaikkensa saadakseen käyttöönsä mahdollisimman paljon välikappaleita omien tarkoitusperiensä toteuttamiseksi! Ne eivät pysty luomaan, mutta kylläkin vääristelemään ja tuhoamaan, mihin tarvitaan välikappaleita, joilla on kaikki se, mitä niiltä puuttuu, ennen kaikkea suu, joka puhuu helvetin tulta!

”Kun minä olin heidän kanssansa, varjelin minä heidät sinun nimessäsi, jonka sinä olet minulle antanut, ja suojelin heitä, eikä heistä joutunut kadotetuksi yksikään muu kuin se kadotuksen lapsi, että kirjoitus kävisi toteen. Mutta nyt minä tulen sinun tykösi ja puhun tätä maailmassa, että heillä olisi minun iloni täydellisenä heissä itsessään. Minä olen antanut heille sinun sanasi, ja maailma vihaa heitä, koska he eivät ole maailmasta, niinkuin en minäkään maailmasta ole.” (Joh.17).

Mitä tähän sanoisimme? Ketä ja mitä palvelevat huulemme ja kielemme Kirjoitusten täyttämiseksi?

”Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä. Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi, ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi.” (Matt.12).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text