Social Icons

Pages

keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Niin kuin on kirjoitettu! 2



”Katso, riidaksi ja toraksi te paastoatte, lyödäksenne jumalattomalla nyrkillä. Te ette nyt paastoa niin, että teidän äänenne kuultaisiin korkeudessa. Tälläinenkö on se paasto, johon minä mielistyn, se päivä, jona ihminen kurittaa itseänsä? Jos kallistaa päänsä kuin kaisla ja makaa säkissä ja tuhassa, sitäkö sinä sanot paastoksi ja päiväksi, joka on Herralle otollinen? Eikö tämä ole paasto, johon minä mielistyn: että avaatte vääryyden siteet, irroitatte ikeen nuorat, ja päästätte sorretut vapaiksi, että särjette kaikki ikeet?...

 Silloin sinun valkeutesi puhkeaa esiin niinkuin aamurusko, ja haavasi kasvavat nopeasti umpeen; sinun vanhurskautesi käy sinun edelläsi, ja Jumalan kunnia seuraa suojanasi. Silloin sinä rukoilet, ja Herra vastaa, sinä huudat, ja hän sanoo: ’Katso, tässä minä olen.’” (Jes.58).

Ei ole muuta mahdollisuutta kuin kehottaa lukemaan koko luku ajatellen sitä, miten me jokainen voimme olla osallisia siihen, mitä on kirjoitettu. Jumalan Sanassa erikoisella tavalla kiinnittää huomiota se, kuinka meitä nuhdellaan aivan selvien raamatullisten ohjeiden noudattamisesta ja toteuttamisesta! Mistä oikein on kysymys?

”Tälläinenkö on se paasto, johon minä mielistyn, se päivä, jona ihminen kurittaa itseänsä? Jos kallistaa päänsä kuin kaisla ja makaa säkissä ja tuhassa, sitäkö sinä sanot paastoksi ja päiväksi, joka on Herralle otollinen?”

Sana selvästikin kehottaa paastoamiseen ja moneen muuhunkin asiaan, mutta mikä sitten on vialla antaumuksellisessa paastoamisessa, jonka kuka tahansa voi havaita paastoajan eleistä ja säkistä ja pöllyävästä tuhkasta? Tämä on mitä elävin kuva tämänkin ajan uskonnollisesta elämästä ja hartaista toimenpiteistä, joilla uskotaan miellytettävän niin Jumalaa kuin katselijoitakin! Mikä siis on vialla tässä mitä selvimmin Sanan todistuksen pohjalta tapahtuvassa toimenpiteessä, joka saa ihmisen niin syvälliseen kokemukseen, että pää painuu alas, tai ehkä sivulle vilkaistakseen meihin, ja ilme on todella kärsivä, osoittaen mitä suurinta hartautta?

Miten sanoisimme asian lyhyesti? Ihminen pyrkii tekemään Jumalalle palveluksia ilman että todella toteuttaa Jumalan tahdon! Mikä saa meidätkin aivan samalle paikalle, samaan asemaan? Me noudatamme kylläkin osaa Sanasta, mutta jätämme tekemättä sen, minkä tulisi edeltää tekemistämme Sanan koko harmoniassa! Me emme rakastakaan Jumalaa ja Hänen tahtoaan kokosydämisesti, vaan itse valitulla hartaudenharjoituksella, joka ei ole sidottu Sanan kokonaistodistukseen, ”Näin on kirjoitettu!” Missä sitten ovat todisteet väitteellemme? Juuri lukemassamme!

”Katso, riidaksi ja toraksi te paastoatte, lyödäksenne jumalattomalla nyrkillä. Te ette nyt paastoa niin, että teidän äänenne kuultaisiin korkeudessa.”

Mitä hyödyttää hartainkaan jumalanpalvelus, jos me emme suostu olemaan osa ”Niin kuin on kirjoitettua” omalla elämällämme? Kukaan todellinen jumalanlapsi ei toimi valikoivasti kuulemansa ja lukemansa Jumalan Sanan suhteen, vaan käsittää olevansa osa kokonaisuutta, kokonaisvaltaista Elämää, Elävää Sanaa, josta ei pieninkään piirto ole katoava! Jumalamme voi kyllästyä ja tympääntyä sananpalvelukseemme, jos emme ole siinä mukana kokonaisella sydämellämme ja olemuksellamme! Todisteita, todisteita! Tässä yksi selvimmistä!

”Minä vihaan, minä halveksin teidän juhlianne enkä mielisty teidän juhlakokouksiinne. Sillä vaikka te tuotte minulle polttouhreja ja ruokauhrejanne, eivät ne minulle kelpaa, enkä minä katso teidän yhteysuhrienne, syöttövasikkainne, puoleen. Vie pois minun edestäni virttesi pauhina, en tahdo kuulla sinun harppujesi soittoa. Mutta oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus niinkuin ehtymätön puro.” (Aam.5).

Elämme vielä ajassa, jossa meitä kuullaan Korkeudessa, mutta vain otsikon ”Niin kuin on kirjoitettu” alla!

Silloin sinun valkeutesi puhkeaa esiin niinkuin aamurusko, ja haavasi kasvavat nopeasti umpeen; sinun vanhurskautesi käy sinun edelläsi, ja Jumalan kunnia seuraa suojanasi. Silloin sinä rukoilet, ja Herra vastaa, sinä huudat, ja hän sanoo: ’Katso, tässä minä olen.’” (Jes.58).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text