Social Icons

Pages

torstai 18. tammikuuta 2018

Totuutta noudattaen täydellisyyteen!


”…vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus…” (Ef.4).

”Sillä jokainen, joka vielä nauttii maitoa, on kokematon vanhurskauden sanassa, sillä hän on lapsi; mutta vahva ruoka on täysi-ikäisiä varten, niitä varten, joiden aistit tottumuksesta ovat harjaantuneet erottamaan hyvän pahasta.” (Hebr.5).

Oikeastaan koko elämämme uskovaisena on valmistelua tuonpuoleista varten! Kaikki edellyttää kuitenkin rakkaudellista tahtoa ja omista filosofioista luopumista Hänen sovituskuolemansa johdosta! Ilman jumalallista Rakkautta meillä ei ole todellisuudessa yhtään mitään 1.Kor. 13 mukaisesti. Meitä kohtaan on osoitettu niin merkittävää ja valtavaa Rakkautta, että sen on vaikutettava meissä vastarakkautta, ei ansaitaksemme jotakin, vaan osoittaaksemme ymmärtäneemme mitä puolestamme on täysin ilman omaa ansiotamme tehty! Kysymys ei ole todellakaan mistään filosofiasta tai kuvitelmista, vaan Täydellisestä Uhrista meidän rikkomustemme tähden. Jumala Itse oli meidän Herrassamme Jeesuksessa Kristuksessa ja sovitti meidät itsensä kanssa!

Kuinka voisimme olla välinpitämättömiä ja suhtautua kevyesti kuulemaamme Jumalalliseen Sanomaan, joka oli Jumalamme mielessä jo ennen maailman perustamista! Meidän on kuitenkin suostuttava siihen yksinkertaisuuteen ja jumalalliseen mutkattomuuteen, joka sotii inhimillisen mielen ajattelua vastaan.

”Sillä minä julistan Herran nimeä; antakaa kunnia meidän Jumalallemme. Hän on kallio; täydelliset ovat hänen tekonsa, sillä kaikki hänen tiensä ovat oikeat. Uskollinen Jumala ja ilman vääryyttä, vanhurskas ja vakaa hän on. Heidän menonsa oli paha häntä kohtaan, he eivät olleet hänen lapsiansa, vaan häpeäpilkku - tuo nurja ja kiero sukupolvi! Niinkö sinä maksat Herralle, sinä houkka ja tyhmä kansa?” (5.Moos.32).

Ihminen on alusta asti tuonut esiin omia näkemyksiään ja tuntemuksiaan käärmeen suhinan säestyksellä ja innoittamana!

”Katso, tämän ainoastaan olen löytänyt: että Jumala on tehnyt ihmiset suoriksi, mutta itse he etsivät monia mutkia.” (Saar.7).

Jumalassa ja Hänen maailmassaan ei ole mitään ristiriitoja tai vajavaisuuksia, vaan kaikki on jumalallisessa sopusoinnussa ja harmoniassa. Siksi meiltä odotetaan ihmismielelle käsittämätöntä:

”Olkaa siis te täydelliset, niinkuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on.” (Matt.5).

Meitä ei ole kutsuttu selittämään ja käsittämään tätä, vaan omaksumaan se uskon ja Pyhän Hengen vaikutuksella.

”Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa, että Jumalan ihminen olisi täydellinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmistunut.” (2.Tim3).

”Sillä hän on yhdellä ainoalla uhrilla ainiaaksi tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään. Todistaahan sen meille myös Pyhä Henki; sillä sanottuaan: ’Tämä on se liitto, jonka minä näiden päivien jälkeen teen heidän kanssaan’, sanoo Herra: ’Minä panen lakini heidän sydämiinsä ja kirjoitan ne heidän mieleensä’; ja: ’heidän syntejänsä ja laittomuuksiansa en minä enää muista.’ Mutta missä nämä ovat anteeksi annetut, siinä ei uhria synnin edestä enää tarvita.” (Hebr.10).

”Ja kärsivällisyys tuottakoon täydellisen teon, että te olisitte täydelliset ja eheät ettekä missään puuttuvaiset. Mutta jos joltakin teistä puuttuu viisautta, anokoon sitä Jumalalta, joka antaa kaikille alttiisti ja soimaamatta, niin se hänelle annetaan.” (Jaak.1).

Millaiset hengelliset näköalat meille onkaan varattuna, ulottuen esiripun sisäpuolelle asti! Kaiken me voimme Hänessä!

”…me, jotka olemme paenneet pitämään kiinni edessämme olevasta toivosta. Se toivo meille on ikäänkuin sielun ankkuri, varma ja luja, joka ulottuu esiripun sisäpuolelle asti, jonne Jeesus edelläjuoksijana meidän puolestamme on mennyt…” (Hebr.6).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text