Social Icons

Pages

maanantai 6. marraskuuta 2017

Muuttumaton Jumala 4



”Sillä minä, Herra, en muutu…” (Mal.3).


Sentähden tulee meidän sitä tarkemmin ottaa vaari siitä, mitä olemme kuulleet, ettemme vain kulkeutuisi sen ohitse. Sillä jos enkelien kautta puhuttu sana pysyi lujana, ja jokainen rikkomus ja tottelemattomuus sai oikeudenmukaisen palkkansa, kuinka me voimme päästä pakoon, jos emme välitä tuosta niin suuresta pelastuksesta, jonka Herra alkuaan julisti ja joka niiden vahvistamana, jotka olivat sen kuulleet, saatettiin meille, kun Jumala yhdessä heidän kanssaan todisti tunnusmerkeillä ja ihmeillä ja moninaisilla väkevillä teoilla ja jakamalla Pyhää Henkeä tahtonsa mukaan?” (Hebr.2).

Olemme nyt, vielä tässä ajassa, tekemisissä muuttumattoman Jumalan kanssa! Meidän tulee ymmärtää oikein mitä Saarnaaja julistaa muuttumattomana ja aina olleena. Hän puhuu maallisista asioista, jotka ovat aikakausien vaihteluiden muunneltavina. Kuitenkin kaikki Jumalaamme ja Hänen Sanaansa koskeva on jotakin sellaista, mikä meidän inhimilliselle mielellemme on käsittämätöntä ja vain uskon kautta ymmärrettävää. Se on jotakin niin lujasti perustettua ja asetettua, että meidän tulee todella tarkata omia liikkeitämme tuon liikkumattoman kohdalla! Se ei liiku, me liikumme, ja siksi tekstistämme jäivät muutamat sanat erikoisella tavalla soimaan mielessäni:

”Sentähden tulee meidän sitä tarkemmin ottaa vaari siitä, mitä olemme kuulleet, ettemme vain kulkeutuisi sen ohitse.”

Jumalallisessa olotilassa keskellämme, aivan lähellämme, on jotakin kalliotakin lujempaa ja varmempaa, mutta meidän on käsitettävä sen olemus ja hengellinen tarkoitus! Ei ainoastaan Jumalamme ole muuttumaton, vaan kaikki Häneen ja Hänen suunnitelmaansa kuuluva, koska se on ajatonta:

”Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa, niinkuin hän ennen maailman perustamista oli hänessä valinnut meidät olemaan pyhät ja nuhteettomat hänen edessään, rakkaudessa, edeltäpäin määräten meidät lapseuteen, hänen yhteyteensä Jeesuksen Kristuksen kautta, hänen oman tahtonsa mielisuosion mukaan…” (Ef.1).

Me ihmisinä, inhimillisellä alueella, arvostamme kaikkea vanhaa ja alkuperäistä, mutta jumalallinen maailma ja järjestys näyttää olevan pahasti hakusessa!

”Ja jos te Isänänne huudatte avuksi häntä, joka henkilöön katsomatta tuomitsee kunkin hänen tekojensa mukaan, niin vaeltakaa pelossa tämä muukalaisuutenne aika, tietäen, ettette ole millään katoavaisella, ette hopealla ettekä kullalla, lunastetut turhasta, isiltä peritystä vaelluksestanne, vaan Kristuksen kalliilla verellä, niinkuin virheettömän ja tahrattoman karitsan, hänen, joka tosin oli edeltätiedetty jo ennen maailman perustamista, mutta vasta viimeisinä aikoina on ilmoitettu teitä varten…” (1.Piet.1).

Me olemme omassa itsessämme, omassa olotilassamme, jatkuvien muutosten ja vaihteluiden alaisia, mutta kuinka toisin onkaan Herramme suhteen!

”Älkää eksykö, rakkaat veljeni. Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa. Tahtonsa mukaan hän synnytti meidät totuuden sanalla, ollaksemme hänen luotujensa esikoiset. Te tiedätte sen, rakkaat veljeni.” (Jaak.1).

Meidän tulee siis varoa kulkeutumasta ohitse, eksymästä, juoksemasta väärien äänien ja asioiden perässä:

”Sentähden, kun Jumala lupauksen perillisille vielä tehokkaammin tahtoi osoittaa, että hänen päätöksensä on muuttumaton, vakuutti hän sen valalla, että me näistä kahdesta muuttumattomasta asiasta, joissa Jumala ei ole voinut valhetella, saisimme voimallisen kehoituksen, me, jotka olemme paenneet pitämään kiinni edessämme olevasta toivosta. Se toivo meille on ikäänkuin sielun ankkuri, varma ja luja, joka ulottuu esiripun sisäpuolelle asti, jonne Jeesus edelläjuoksijana meidän puolestamme on mennyt…” (Hebr.6).

Ankkuroitukaamme siis iankaikkiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text