Social Icons

Pages

keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Kätkeytymistä ja kätkemistä 3


”Sinä kansa, joka asut Siionissa, Jerusalemissa, älä itke! Hän on sinulle totisesti armollinen, kun apua huudat; sen kuullessaan hän vastaa sinulle kohta. Vaikka Herra antaa teille hädän leipää ja ahdistuksen vettä, niin ei sinun opettajasi sitten enää kätkeydy, vaan sinun silmäsi saavat nähdä sinun opettajasi. Ja sinun korvasi kuulevat takaasi tämän sanan, milloin poikkeatte oikealle tai vasemmalle: "Tässä on tie, sitä käykää.’” (Jes.30).

”Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä…” (Room.1).

Oi, millaisella tavalla Jumalamme onkaan paljastanut meille suunnitelmansa ja Olemuksensa! Tätä Hän ei ole tehnyt lainkaan siinä mielessä että me vain pitäisimme kaikkea näkemäämme ja kuulemaamme totena, koska sen perusteella emme missään suhteessa poikkeaisi vihamielisistä voimista!

”Sinä uskot, että Jumala on yksi. Siinä teet oikein; riivaajatkin sen uskovat ja vapisevat. Mutta tahdotko tietää, sinä turha ihminen, että usko ilman tekoja on voimaton?” (Jaak.2).

Pelkkä uskokaan ei siis ole se, mistä todella on kysymys! On olemassa niin monenlaista uskoa, mutta me puhummekin nyt siitä uskosta, joka kerta kaikkiaan on pyhille annettu! (Juud.1:3). Mikä olisikaan tehokkaampi peite ja kätkentätapa Jumalan todelliselle Olemukselle kuin usko ilman tekoja, aidoksi elämäksi muuttumattomana? Tästä kaikesta voimme jo päätellä, että uskonnolliset menot ja käytännöt ovat vain peiteoperaatiota sille, mitä Jumalamme on todella valmistanut ja tarkoittanut meille! Mihin kulkeutuivat ajatukseni jo vuoteella maatessani tänä aamuna? Mitä Jumalamme haluaa sanoa meille Roomalaiskirjeen kohdan ohella?:

”Minä olen suostunut niiden etsittäväksi, jotka eivät minua kysyneet, niiden löydettäväksi, jotka eivät minua etsineet; minä olen sanonut kansalle, joka ei ole otettu minun nimiini: Tässä minä olen, tässä minä olen!” (Jes.65).

Mitä siis vihamieliset voimat haluavat peittää ja vääristää luomisessa ja hengellisessä tietoisuudessamme? Ne eivät suinkaan ole tietämättömiä Jumalan voiman ja kaikkivaltiuden suhteen, koska vapisevat ja pelkäävät tulevaa, uskoen kohtaloaan helpottavan suuren sielumäärän, jonka haluavat eroon Jumalasta ja omaan seuraansa. Jos tutkistelemme kaikkea tarkemmin, ei niinkään ole kysymys jumalakielteisyydestä, Hänen olemassaolonsa kieltämisestä, vaan Hänen ilmestyksensä, ilmestymisensä kieltämisestä! Nimenomaan viimeisimmän lainauksemme tuoma Totuus ja Todellisuus on se, mitä vihamieliset voimat vihaavat, pyrkien kaikin tavoin peittämään ja piilottamaan sen kaikenlaisen inhimillisen viisauden ja filosofisten näkemysten taakse. Toki ne suovat pidettävän todellisuutena Jumalan, kaukaisena ja aikanaan luomisensa suorittaneena, ihmisen omaksi kuvakseen tehneenä, mutta kuinka kaikki onkaan vääristelty!

”Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.” (Room.1).

Kuinka erilainen onkaan todellinen käsitys ihmisestä Jumalan kuvana! Se tulee mitä ihanimmin julki profeetallisissa sanoissa jo vuosituhansien takaa, Jumalan omassa ilmoituksessa ja ilmestyksessä!

”Minä olen suostunut niiden etsittäväksi, jotka eivät minua kysyneet, niiden löydettäväksi, jotka eivät minua etsineet; minä olen sanonut kansalle, joka ei ole otettu minun nimiini: Tässä minä olen, tässä minä olen!” (Jes.65).

Oi, millainen suuri ja syvällinen ja armollinen Todellisuus tuleekaan julki kuudessa sanassa:

”Tässä Minä olen, tässä Minä olen!”

Tämä saa meidät huudahtamaan: ”Abba, Isä!” Sinä käsittämättömän Suuri ja Kaikkivaltias Jumala tahdot kaiken luodun ja maailmankaikkeuden Herrana ilmoittaa meille todellisen Olemuksesi ja Isän  rakkautesi niin henkilökohtaisella tavalla, että se on kuin myrkkyä kaikille vihollisillesi, niin että ne tekevät kaikkensa painaaksensa piiloon tämän puolen Sinussa!

”Tässä Minä olen, tässä Minä olen!”

Niin, me tiedämme missä Sinä olet!

”Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän; kuinka sinä sitten sanot: 'Näytä meille Isä'? Etkö usko, että minä olen Isässä, ja että Isä on minussa? Niitä sanoja, jotka minä teille puhun, minä en puhu itsestäni; ja Isä, joka minussa asuu, tekee teot, jotka ovat hänen. Uskokaa minua, että minä olen Isässä, ja että Isä on minussa; mutta jos ette, niin uskokaa itse tekojen tähden.” (Joh.14).

"Tässä on Tie, sitä käykää.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text