Social Icons

Pages

keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Ei lakkaa kylväminen!



Ei ole teidän asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut, vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka.” (Apt.1).

Mikä on Herramme tahto ja testamentti meitä varten? Se sisältää paljon asioita, joista yhtä tahdomme korostaa tänään.

”Ja hän sanoi heille: ’Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.’” (Mark.16).

Eikö tämä sanankohta mitä selvimmin liity edelliseen lainaukseemme? Miksi sitten niin monet suorittavat mitä erilaisimpia laskelmia ja kaivavat esiin kaikenlaisia olettamuksia, vedoten luotettavilta tuntuviin tahoihin? Kuinka kauan lähetyskäsky on voimassa? Jos meidän asiamme ei ole tietää aikoja eikä hetkiä, kuinka kauan on voimassa?:

”…niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka.”

”Niin kauan kuin maa pysyy, ei lakkaa kylväminen eikä leikkaaminen, ei vilu eikä helle, ei kesä eikä talvi, ei päivä eikä yö.” (1.Moos.8).

Joka tuulta tarkkaa, ei kylvä; ja joka pilviä pälyy, ei leikkaa. Niinkuin et tiedä tuulen teitä etkä luitten rakentumista raskaana olevan kohdussa, niin et myöskään tiedä Jumalan tekoja, hänen, joka kaikki tekee. Kylvä siemenesi aamulla äläkä hellitä kättäsi ehtoollakaan; sillä et tiedä, tuoko onnistuu vai tämä vai onko kumpikin yhtä hyvä.” (Saar.11).

Olisikohan tässä lainauksessamme jonkinlainen viite siihen, mitä Herramme selvänä varoituksena sanoi ennen poismenoaan?:

”Ei ole teidän asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut…”

Ansaitsemmekohan me kiitosta omalaatuisesta tarkkaavaisuudestamme ja etsimistämme laskelmista ja edes lukemattomista profetioista, jotka perustuvat inhimilliseen hyväsydämisyyteen, pyrkien antamaan aivan uudenlaisia selityksiä Herramme sanoille? Onko kaikesta seurauksena?:

”Joka tuulta tarkkaa, ei kylvä; ja joka pilviä pälyy, ei leikkaa.”

Me voimme siis olla hengellisesti tarkkaavaisia, mutta tavalla joka saa meidät unohtamaan ja laiminlyömään alkuperäiset käskyt! Kaiken toteutuvan profetian keskellä ja edessä me teemme omia laskelmiamme ajan myöhäisyydestä, luetellen täyttyneitä seikkoja. Me laskelmoimme erilaisten, erikielisten Raamatuiden määrää, päätyen siltä pohjalta toteamukseen, ettei Herra voi vielä tulla pitkään aikaan, koska niin monta heimoa ja kieltä on vielä ilman omaa raamatunkäännöstänsä!

Käsky kuuluu selvästi kaikkeen maailmaan menemiseksi, mutta julkaistujen Raamattujen määrä ei sen perusteella ole määrite Herran tulemiselle!

En voi unohtaa pari vuotta sitten viettämäämme yhteistä juhlaa Keski-Suomessa. Yksi osanottajista oli täynnä riemua ja onnellisuutta siinä määrin, että hän vakuutti Herramme varmastikin jo muuttaneen mielensä ajan ja hetken suhteen! Eihän Isä voi sellaista asiaa salata rakkailta lapsiltaan, joille Herran Jeesuksen Kristuksen tulemus on niin tärkeä asia! En halua olla ilonpilaaja kenellekään lähimmäiselleni, mutta en ikinä usko Herran muuttavan Sanaansa tai mielipidettään!

Me tarkkaamme kaikkia opintuulia ja myrskyjäkin, mutta me kylvämme Jumalan Sanaa viimeiseen hetkeemme asti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text