Social Icons

Pages

tiistai 1. maaliskuuta 2016

Hänessä me olemme ja elämme!


”Joka tuulta tarkkaa, ei kylvä; ja joka pilviä pälyy, ei leikkaa. Niinkuin et tiedä tuulen teitä etkä luitten rakentumista raskaana olevan kohdussa, niin et myöskään tiedä Jumalan tekoja, hänen, joka kaikki tekee. Kylvä siemenesi aamulla äläkä hellitä kättäsi ehtoollakaan; sillä et tiedä, tuoko onnistuu vai tämä vai onko kumpikin yhtä hyvä.” (Saar.11).

Meidän ei tarvitse tietää kaikkea voidaksemme perustella jokaisen erillisen tekomme tai toimintaamme yleensä. Me olemme varmaankin alkaneet järkeillä aivan liian suuressa mittakaavassa, käsittämättä oikealla tavalla olemassaolomme tarkoitusta. Meidät on kutsuttu palvelemaan Herraamme, ja samalla lähimmäisiämme koko elämällämme, pyrkimättä liiaksi perustelemaan kaikkea inhimillisen käsityksemme mukaisesti. Suurin osa ns. tietoa ja inhimillistä viisautta on peräisin lähteestä, josta luemme:

”Ja Herra sanoi: ’Katso, he ovat yksi kansa, ja heillä kaikilla on yksi kieli, ja tämä on heidän ensimmäinen yrityksensä. Ja nyt ei heille ole mahdotonta mikään, mitä aikovatkin tehdä’.” (1.Moos.11).

Meitä ei ole kutsuttu tietämään paljon, vaan uskomaan ja kokemaan jumalallista maailmaa, jossa siinäkin on tietty määrä aivan tietynlaista tietoa, mutta jossa kaikki on tarkoitettu toteutettavaksi Jumalan Hengen avulla ja välityksellä.

Aikanaan inhimillinen viisaus saavutti uskomattomat mittasuhteet siinä määrin, että jatkumokin kulkee Baabelista saamansa nimityksen alla, vaikka kaikelle pyritään antamaan hengellinen leima. Ei olekaan kysymys Jumalan tarkoittamasta tiedosta ja viisaudesta, vaan pyrkimyksestä luoda jotakin ihmisen kunniaksi ja hänen viisautensa toteuttamiseksi!

”Niinkuin et tiedä tuulen teitä etkä luitten rakentumista raskaana olevan kohdussa, niin et myöskään tiedä Jumalan tekoja, hänen, joka kaikki tekee.”

Lainauksessamme on kolme sanaa, jotka ovat hyvin merkittävät oikean ymmärryksen saavuttamiseksi: JOKA KAIKKI TEKEE! Kuka on tehnyt ihmisen, joka kerskailee saavutuksillaan ja uskoo jopa aikaansaavansa elämää? Aivan yhtä järjetön kuin on ajatus alkuräjähdyksestä, jossa olematon räjähti hirvittävällä voimalla vastoin koko tieteellistä peruskäsitystä, aivan yhtä mieletöntä on väittää luovansa jotakin aivan uutta! Mistä tämä viisas ihminen hakee olemattoman aineistonsa, josta hän luo ennen olematonta?

”…että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää - hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä; sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme…” (Apt.17)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text