Social Icons

Pages

lauantai 12. maaliskuuta 2016

He tulevat Herran nimessä!


”Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: ’Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä. Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monta’.” (Matt.24).

Meillä länsimaissa tapahtuu hyvin harvoin, että joku nousee esiin väittäen olevansa Kristus tai Jeesus. Mutta sitäkin useampi korottaa itsensä hengelliseen hierarkiaan esittämällä toimivansa Herran nimessä ja valtuuttamana. Tämä kaikki tapahtuu useimmiten niin hämäävällä ja kätketyllä tavalla, että Herramme katsoi tarpeelliseksi varoittaa meitä.

Lainauksemme jatkuu Sanassa lopunajan kuvauksilla, viimeisten aikojen tapahtumilla. Juuri nämä kiinnostavat poikkeuksetta niitä, jotka katsovat tarpeelliseksi tavalla tai toisella nousta esiin kansanjoukkojen keskeltä. Heillä on ikään kuin tarve olla päätä pidempiä, jotta heidät pantaisiin merkille ja heitä kuunneltaisiin aivan erikoisina puhetorvina. Mutta voiko todellisessa jumalanvaltakunnassa erottautua tällä tavoin vain Sanaa lukemalla ja siteeraamalla? Ei suinkaan, vaan tarvitaan jotakin hyvin poikkeavaa ja radikaalia, mutta silti vaikeasti määriteltävää!

”Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monta.”

Meidän aikanamme länsimaissa on erikoisella tavalla tärkeää havaita se seikka, että Herramme puhe sisältää varoituksen meillekin, jotka ehkä kuvittelemme olevamme kaukana entisaikojen ja kaukomaiden eksyttäjistä.

Kuinka usein alkoikaan monen julistajan puhe varoituksella: ”Olkaa todella tarkkoja sanomani suhteen!” Ei, ei ja ei! Hän ei varoittanut jostakin mahdollisesti väärästä opetuksesta tai paikkansa pitämättömistä asioista, vaan hänen varoituksensa kuului: ”Olkaa todella tarkkaavaisia, sillä nyt olette kuuleva jotakin aivan ainutlaatuista ja aikaisemmin julistamatonta, jonka voitte kuulla vain minulta! Sen perusteella on tapahtuva jotakin todella suurta ja merkittävää!”

Eikö jokainen kuulija heti huomaa, jos julistus todella sisältää aivan erikoista Jumalan puhetta? Sitä ei totisesti tarvitse ennalta ilmoittaa, koska jokin sydämessämme heti kertoo meille kosketuksestamme Itse Kaikkivaltiaaseen, joka puhuu yksinkertaisuudessa yksinkertaisen välikappaleen kautta! Mutta olemme yksinkertaistakin yksinkertaisempia, väärällä tavalla, jos kyseiset varoitukset eivät saa meitä varuillemme ja varpaillemme!

Kuinka monta profeettaa ja voideltua (Kristus = Voideltu) onkaan nimetty ja korotettu meidänkin maassamme mitä erilaisimpien julistusten ja profetoimisten johdosta, ilman että tuloksena olisi ollut aito herätys tai ihmisten mielenmuutos! Meitä eivät eksytä niinkään vastakristukset eivätkä hengelliset väärinselitykset, vaan nimenomaan Herran nimessä esiin astuvat ”Kristukset”, joiden voitelu ei lainkaan palvele Jumalan Hengen asiaa, vaan sen takana olevaa vääryyden henkivaltaa. Nämä voitelut ovat usein niin aidon tuntuisia ja näköisiä, että ne poikkeavat vain hiukan aidosta voitelusta. Hengellisellä rintamalla yksikin prosentti tekee tyhjäksi koko toiminnan! Ihminen voi olla aidosti voideltu, mutta jos hänen sydämessään on vääryys…

Kaikesta johtuen eksytys on jotakin sellaistakin mitä emme ehkä heti tule ajatelleeksi:

”Etkö sitten olekaan se egyptiläinen, joka hiljakkoin villitsi ne neljätuhatta murhamiestä ja vei heidät erämaahan?” (Apt.21)

Miettikäämme sitä, että jopa Paavalin ylle tuli varjo jonkun fanaatikon toiminnan johdosta!

Jos Herra suo, jatkamme tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text