Social Icons

Pages

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

He tulevat Herran nimessä! Osa 2




”Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: ’Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä. Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monta’.” (Matt.24).

Kaikki ns. kristillisellä alueella tapahtuva ja nähtävä vaikuttaa ihmisiin riippumatta selvästä epäkristillisestä leimasta ja epäraamatullisuudesta. Oikeastaan kaiken negatiivisen toiminnan taustalla on jonkinlainen uskonnollinen vaikutus, kuten aikanaan:

”Etkö sitten olekaan se egyptiläinen, joka hiljakkoin villitsi ne neljätuhatta murhamiestä ja vei heidät erämaahan?” (Apt.21)

Samasta piirteestä kertoo toinenkin esimerkki:

”Israelin miehet, kavahtakaa, mitä aiotte tehdä näille miehille. Sillä ennen näitä päiviä nousi Teudas, sanoen jokin olevansa, ja häneen liittyi noin neljäsataa miestä; hänet tapettiin, ja kaikki, jotka olivat häneen suostuneet, hajotettiin, ja he joutuivat häviöön. Hänen jälkeensä nousi Juudas, galilealainen, verollepanon päivinä ja vietteli kansaa luopumaan puolellensa; hänkin hukkui, ja kaikki, jotka olivat suostuneet häneen, hajotettiin. Ja nyt minä sanon teille: pysykää erillänne näistä miehistä ja antakaa heidän olla; sillä jos tämä hanke eli tämä teko on ihmisistä, niin se tyhjään raukeaa; mutta jos se on Jumalasta niin te ette voi heitä kukistaa. Varokaa, ettei teitä ehkä havaittaisi sotiviksi itse Jumalaa vastaan.” (Apt.5).

”…sanoen jokin olevansa!”

”Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: ’Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.”

Mitä Herramme haluaa vastata meille juuri tässä ajassa? Kuinka monet viettelevätkään ihmisiä luopumaan puolellensa uskoen itse olevansa jotakin aivan erikoista! Huomatkaamme että aina täytyy luopua jostakin voidakseen liittyä tällaisiin liikkeisiin ja johtajiin! Meidän ei tule suostua erikoisimmankaan leiman omaaviin asioihin, jos ne eivät täydellisesti pidä yhtä kirjoitetun Jumalan Sanan kanssa!

”Ja nyt minä sanon teille: pysykää erillänne näistä miehistä ja antakaa heidän olla…”

Aivan samoin kuin meidän tulee jättää aidot jumalanpalvelijat rauhaan, samoin meidän tulee pysyä erossa kaikista itsensä korottaneista ja itseään suosittelevista julistajista. Kaikki väärä toiminta aikaansaa vain suurta vahinkoa, eksyttäen ihmiset jo ennalta. Kun sitten todellinen Jumalan toiminta kohtaa heitä, on heillä väärä ennakkoasenne oikeaa kohtaan.

Millaista eksytystä meidän sitten tulee erikoisesti varoa? Teudaat sun muut Juudaat aikaansaavat omankaltaistaan eksytystä ja vääriä asenteita, mutta mitä salakavalampaa sisältyy Herramme varoitukseen eksytyksestä?

”Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te annatte kymmenykset mintuista ja tilleistä ja kuminoista,
mutta jätätte sikseen sen, mikä laissa on tärkeintä: oikeuden ja laupeuden ja uskollisuuden! Näitä tulisi noudattaa, eikä noitakaan sikseen jättää.
Te sokeat taluttajat, jotka siivilöitte hyttysen, mutta nielette kamelin! Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te puhdistatte maljan ja vadin ulkopuolen, mutta sisältä ne ovat täynnä ryöstöä ja hillittömyyttä! Sinä sokea fariseus, puhdista ensin maljan sisus, että sen ulkopuolikin tulisi puhtaaksi! Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te olette valkeiksi kalkittujen hautojen kaltaisia: ulkoa ne kyllä näyttävät kauniilta, mutta ovat sisältä täynnä kuolleitten luita ja kaikkea saastaa! Samoin tekin ulkoa kyllä näytätte ihmisten silmissä hurskailta, mutta sisältä te olette täynnä ulkokultaisuutta ja laittomuutta.” (Matt.23).

Hyvännäköinen, hengellinen eksytys, uskonnollisuuden verhoamana, ”jumalisuuden” keskiössä, kuitenkin vailla todellista tarkoitusta ja täyttymystä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text