Social Icons

Pages

maanantai 21. maaliskuuta 2016

Mikä on Jumalan tahto tänään?



”Älköön kukaan pettäkö teitä tyhjillä puheilla, sillä semmoisten tähden kohtaa Jumalan viha tottelemattomuuden lapsia; älkää siis olko niihin osallisia heidän kanssaan. Ennen te olitte pimeys, mutta nyt te olette valkeus Herrassa. Vaeltakaa valkeuden lapsina - sillä kaikkinainen hyvyys ja vanhurskaus ja totuus on valkeuden hedelmä -  ja tutkikaa, mikä on otollista Herralle; älköönkä teillä olko mitään osallisuutta pimeyden hedelmättömiin tekoihin, vaan päinvastoin nuhdelkaakin niistä.” (Ef.5).

”Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.” (Room.12).

Me olemme jatkuvassa prosessissa, kehityksessä, jonka lopputulosta emme itse ole kykeneviä näkemään eikä toteamaan! Ketkä me? Me, jotka olemme todella valinneet hyvän ja pahan välillä. Koko maailma on Sanan mukaan pahan vallassa, lukuun ottamatta Ristin tien valinneita. Tämä Tie on voimassa ja olemassa entistä todellisempana tässä kovalla vauhdilla pimenevässä ajassa. Me emme enää ole sitä, mitä ennen olimme, mutta emme vielä ole saavuttaneet täydellisesti sitä, mitä meistä on tuleva. Me olemme siis prosessissa, joka ainakin kirjoittajaa ravistelee aivan erikoisella tavalla. Miten toteuttaa tässä ajassa kaikkea sitä, mihin meidät on kutsuttu?

”Ennen te olitte pimeys, mutta nyt te olette valkeus Herrassa. Vaeltakaa valkeuden lapsina…”

Aivan niin kuin pimeydellä ja valheella ei ole mitään tekemistä Herramme kanssa, aivan samoin meissä ei enää tässä vaiheessa tulisi olla mitään tämän maailman menoa tukevaa. Miten vaeltaa valkeuden lapsena, kun juuri kukaan ei tunnu todella vaeltavan rinnalla ja tukevan omia vakaumuksia?

”Älköön kukaan pettäkö teitä tyhjillä puheilla, sillä semmoisten tähden kohtaa Jumalan viha tottelemattomuuden lapsia…”

Olemme mitä laajimman petoksen vyöryn keskellä, jos on uskominen tiedotusvälineitä ja omiakin kokemuksia. Ei voi luottaa mihinkään tarjouksiin sen paremmin puhelimessa kuin ei tietokoneellakaan, kuten olen jo aikaisemmin kertonut.

Mieleeni tulee erikoisella tavalla hyvin lipevä ja runsaspuheinen puhelinmyyjä, joka hiljattain melkein sai minut tilaamaan uuden ja paremman nettiyhteyden. Hinta olisi todella erityisen edullinen kaksine sim-kortteineen ja kaikkine muine lisukkeineen. Mitä tekisin kahdella sim-kortilla, sitä en oikein tullut ajatelleeksi, sen paremmin kuin lisäetuja, joita en todellakaan tarvitse. Kaiken huippu on se, kun myyjä huomaa ainakin viidentoista minuutin esittelyn ja tyrkyttelyn jälkeen, että tarjoushinta oli vanhentunut eilisen jälkeen. Et kai peruuta tilaustasi parin lisäeuron tähden, tarjous on silti hyvä? Kyllä, nuo muutamat eurot merkitsevät paljon! Mies käy johtajansa luona valittamassa tilannetta, mutta ei saa lupaa myydä vanhentuneella hinnalla! Esimerkki paljosta turhasta puheesta!

”Älköön kukaan pettäkö teitä tyhjillä puheilla, sillä semmoisten tähden kohtaa Jumalan viha tottelemattomuuden lapsia…”

Tämän maallisen esimerkin perusteella voimme nähdä paljon laajempia petoksia hengellisellä alueella, kun meille tarjotaan jotakin ”hyvää ja edullista”, jonka esittely perustuu vääriin käsityksiin ja tietoihin. Meille kaupitellaan kaikkea mahdollista hyvältä kuulostavaa, mutta joka ei kuitenkaan perustu Jumalan Sanan kokonaistodistukseen. Siksi on ehdottoman tärkeätä juuri nyt:

”Vaeltakaa valkeuden lapsina - sillä kaikkinainen hyvyys ja vanhurskaus ja totuus on valkeuden hedelmä
-  ja tutkikaa, mikä on otollista Herralle…”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text