Social Icons

Pages

lauantai 2. toukokuuta 2015

Riipu kiinni Herrassa!


 
”Mutta te, jotka riipuitte kiinni Herrassa, teidän Jumalassanne, te kaikki olette elossa vielä tänä päivänä. Katso, minä olen opettanut teille käskyt ja säädökset, niinkuin Herra, minun Jumalani, on minua käskenyt, että seuraisitte niitä siinä maassa, jota te menette ottamaan omaksenne. Noudattakaa ja seuratkaa niitä, sillä se on oleva teidän viisautenne ja ymmärryksenne kansojen silmissä.” (5.Moos.4).

Ihmiset ovat aina joutuneet tekemään valintoja, joiden seuraukset he ovat sitten kantaneet. Ihminen varustettiin omallatunnolla ja vapaalla ratkaisulla. Jumalan maailma on rakkauden maailma, jossa ei vallitse diktatuuri eikä pakkovalta. Ihminen valitsee tiensä ja elää elämänsä sen mukaisesti, mutta joutuu kerran tilille.

Jumala ei itse asiassa kiellä omiltaan eikä muiltakaan mitään hyvää. Kaikki Hänen esittämänsä perustuu meidän parhaaseemme ja pyrkii estämään meitä vääristä ratkaisuista. Saamme jatkuvasti kuulla kysymyksen: ”Onko tämä ja tämä syntiä?” Vastaajia tuntuu riittävän ainakin uskonnollisella rintamalla, niin että aikanaan kirjoitimme ”Omantunnon kolkuttajista.” Syntiä on kaikki se, mikä vahingoittaa ihmistä tavalla tai toisella, sillä Jumalan meille tarkoittamat asiat palvelevat parastamme. Meidän tulee kysyä näitä asioita vain Jumalan Sanalta, ei fanaattisilta uskovaisilta!

”Mutta te, jotka riipuitte kiinni Herrassa, teidän Jumalassanne, te kaikki olette elossa vielä tänä päivänä.”

Meitä ei ole kutsuttu riippumaan kiinni kenessäkään ihmisessä, ei sen paremmin julistajassa kuin ei tavallisessakaan ihmisessä. Meidän toki tulee olla esimerkkejä ja esikuvia toinen toisellemme, mutta kukaan ei selviä tämän ajan koettelemuksista lainahöyhenissä, viitaten vain siihen, mitä joku joskus ja jossakin on sanonut. Mihin on kadonnut suuri määrä aikanaan tuntemiamme henkilöitä? Eivätkö he olekaan riippuneet kiinni Herrassa, meidän Jumalassamme, koska emme tänään tiedä heistä mitään?

Osaammeko oikealla tavalla arvostaa sitä, että Herra itse asiassa on pitänyt kiinni meistä, koska olemme halunneet riippua Hänessä kiinni. Hänen otteensa meistä ei ole hervonnut, vaikka itse niin usein olemme väsyneet.

”Katso, minä olen opettanut teille käskyt ja säädökset, niinkuin Herra, minun Jumalani, on minua käskenyt…”

Miten me riipumme kiinni Herrassamme? Pitäytymällä kaikkeen siihen, mitä meille on julistettu Jumalan Sanasta sellaisena, kuin Herra on itse selvästi käskenyt. Ei ole mitään arvoa julistuksella ja opetuksella, joka tapahtuu ihmisen viisauden ja omien näkemysten pohjalta. Jo Mooseksella Herran Jeesuksen esikuvan mukaisesti oli suora yhteys Häneen, joka koko ajan näytti palvelijalleen, mitä tämän tulee tehdä ja puhua kansan saattamiseksi samaan yhteyteen ja hengelliseen Valoon.

”Noudattakaa ja seuratkaa niitä, sillä se on oleva teidän viisautenne ja ymmärryksenne kansojen silmissä.”

Tämä sanottiin aikanaan Herran kansalle, mutta se pätee meihinkin tässä ajassa. Meidän ei tule katsoa siihen, mitä muute tekevät ja ajattelevat, vaan meidän tehtävämme on nimenomaan tässä ajassa olla Herran todistajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text