Social Icons

Pages

lauantai 14. helmikuuta 2015

Puuttumattomuus osa 3




 
Hyvää ystävänpäivää kaikille!



”…ahneudessaan he valheellisilla sanoilla kiskovat teistä hyötyä…”

”Sillä kaikki, niin pienet kuin suuretkin, pyytävät väärää voittoa, kaikki, niin profeetat kuin papitkin, harjoittavat petosta.”

”Onko minusta siis tullut teidän vihamiehenne sentähden, että minä puhun teille totuuden? Heillä on intoa teidän hyväksenne, mutta ei oikeata; vaan he tahtovat eristää teidät, että teillä olisi intoa heidän hyväksensä.” (Gal.4).

Miksi ja kenen tähden Pyhän Hengen tehtävä on kirkastaa Herra Jeesus Kristus?

”…ja hän on ennen kaikkia, ja hänessä pysyy kaikki voimassa. Ja hän on ruumiin, se on: seurakunnan, pää; hän, joka on alku, esikoinen kuolleista nousseitten joukossa, että hän olisi kaikessa ensimmäinen.  Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi…” (Kol.1).

Kun nyt puhumme vääristä profeetoista ja vääristä opetuksista, ei selvästikään ole tarve uppoutua johonkin hyvin väärän leiman omaavaan opetusten suohon, johon helposti itsekin hukkuu. Lainaamistamme kohdista voimme Hengen avulla päätellä, että vääryys ei olekaan ensisijaisesti siellä, missä se näyttää olevan, vaan huutavin petos onkin siellä, missä sitä ei näytä olevan ollenkaan! Pelkästään Kolossalaiskirjeen kohdan perusteella ensimmäisen sijan asettaminen väärälle kohteelle merkitsee mitä tuhoisinta hengellistä petosta, koska se vääristää koko jumalisuuden merkityksen. Jos Herra Jeesus Kristus ei todella ole meille henkilökohtaisesti kaikessa ensimmäinen, on asemamme seurakunnassa ja hengellisessä ruumiissa enemmän kuin kyseenalainen!

Miksi emme koskaan aikaisemmin ole käsittäneet velvollisuuttamme puuttua näin kriittisiin asioihin? Miksi olemme olleet niin mukautuvaisia ja sopeutuvaisia aivan ilmiselvissä rikkomustapauksissa! Me olemme rakkauden varjolla sietäneet ja joskus jopa suosineet opettajia ja opetuksia, jotka kylläkin ”raamatullisesti” ovat korostaneet tiettyjä asioita ja henkilöitä, mutta ovat samalla vieneet pois meiltä aidon uskon perustuksen: Kristus teissä, kirkkauden toivo! Että Hän KAIKESSA OLISI ENSIMMÄINEN!

Ei ole ihme, että olemme päätyneet nykyiseen tilanteeseen! Meihin sopii erinomaisesti Kolmannen Valtakunnan tuomiohetkiin liittyvä ilmaisu:

Pahan valtaan pääsemiseksi ei tarvita muuta, kuin että hyvät eivät tee mitään!

Että Hän kaikessa olisi ensimmäinen! Mikä on tälle suurimpana esteenä nyt ja on aina ollut? Mikä aivan käytännössä on ollut tekemässä tyhjäksi tätä koko pelastushistorian merkittävintä asiaa?

”…ahneudessaan he valheellisilla sanoilla kiskovat teistä hyötyä…”

”…vaan he tahtovat eristää teidät, että teillä olisi intoa heidän hyväksensä…”

Edellisistä lainauksista voimme selvästi nähdä ne henkivallat, jotka kaikin mahdollisin tavoin pyrkivät johtamaan meidät väärälle, mutta hyvin hengelliseltä näyttävälle tielle. Siten kuljemme mitä hurskaimmalla ulkokuorella varustettuna pelastustyön varsinaisen ytimen ohitse. Ei siis ole ihme, että monet tulevat sinä päivänä Herran luokse kovalla huudolla ja merkittävillä teoilla itseään korostaen! Herra, Herra, he ovat huutaneet koko kristillisen elämänsä ajan, hyödyttäen enemmänkin jonkin julistajan karismaa, kuin Kristuksen asiaa! Heitä on kiitelty ja paijailtu hengellisin termein, mutta heidän elämänsä ei ole palvellut lähimmäisen parhaaksi, koska he ovat olleet eristettyinä johonkin hengelliseen kuppikuntaan!

Miksi on niin monia kärsiviä ja yksinäisiä uskovaisia? Olemme juuri esittäneet melkoisen määrän perusteluja sille. Papit ja leeviläiset kulkivat aikanaan haavoitetun ja puolikuolleen miehen ohitse, koska he ajattelivat vain omaa virkaansa ja etuansa. Hekin olivat omalla tavallaan hengellisten näkemysmaailmojensa eristämiä, niin että he tosin palvelivat sen aikaista yhteiskuntaa, mutta kadottivat hengellisen elämän ytimen.

Meillä on vielä mahdollisuus olla laupiaita samarialaisia, jotka eivät pelkää puuttua kohtaamiimme asioihin!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text