Social Icons

Pages

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Koska kuulit…






”Ja Aadamille hän sanoi: ’Koska kuulit vaimoasi ja söit puusta, josta minä kielsin sinua sanoen: 'Älä syö siitä', niin kirottu olkoon maa sinun tähtesi’.” (1.Moos.3)

Jotkin käännökset sanovat: ”Koska kuulit vaimosi ääntä.” Vääränlainen kuuliaisuus ja väärän äänen kuunteleminen eivät jää vakavitta seurauksitta. Jumala ei kironnut Aadamia eikä Eevaakaan, vaan heidän valintojensa seurauksena kirous kaikkine surullisine sisältöineen kohtasi tätä maata, jonka Herramme oli tarkoittanut aivan toisenlaiseksi. Koska ihminen nyt oli valinnut iankaikkisuuden sijasta ajallisen, astuivat voimaan kaikki ajallisuuden lait. Kuolema astui esiin vääjäämättömänä ja lopullisena. Kaikki Jumalan epäilyksenalaiseksi asettamisen johdosta!

Mitä ääniä me kuuntelemme ja tottelemme? Kuka ja mikä on meidän sisäisen valtakuntamme hallitsija ja vaikuttava tekijä? Olemmeko tietoisia omasta päätösvallastamme ja vastuustamme, niin ihmisten kuin Herrammekin edessä? Hän, Kaikkivaltias, Kaikkitietävä, ei tunkeudu elämäämme väkisin, vaan antaa ymmärtää kolkuttavansa sydämemme ovella. Samalla aukeamalla Raamatussani Hänestä sanotaan: ”Joka avaa, eikä kukaan sulje, joka sulkee, eikä kukaan avaa!” Meillä on siis uskomattoman suuri valta elämäämme koskevissa asioissa. Olemme unohtaneet sen vastuunpelossamme ja olemme jakaneet sisäisen elämämme tärkeintä valtaa ulkopuolisille, eli olemme ulkoistaneet asioita, jotka kuuluvat yksinomaan omaan valtapiiriimme. Sisäinen korvamme on siten vaurioitunut ja alkanut vastaanottaa aivan vääränlaisia taajuuksia ja viestejä.

Miten voisin tuoda julki elämääkin suuremman vastuun, joka meillä jokaisella on itsestämme? Tämä vastuu on aivan rikollisella tavalla siirtynyt mitä erilaisimmille ulkopuolisille auktoriteeteille, jotka usein itsekään sitä tajuamatta ovat janonneet valtaa, joka ei ollenkaan kuulu Jumalan Valtakunnan alueelle. He eivät kaikesta huolimatta ole omanneet Hyvän Paimenen Ääntä, vaikka ovat kaikkinensa pyrkineet sitä imitoimaan, vaan heidän saavutuksensa on perustunut vain Hyvän Paimenen sanojen toistamiseen. Sinä tuskin poistut tästä elämästä jonkun suuren saarnamiehen läsnäollessa, joten lähtöhetkelläsi olet yksinomaan jumalasuhteesi varassa. Sinulta ei kysytä mihin uskonsuuntaan olet kuulunut, ja ketä olet kuunnellut. Ainoa kysymys sisältyy ajatukseen Hyvän Paimenen Äänen kuulemisesta ja Hänen seuraamisestansa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text