Social Icons

Pages

perjantai 20. helmikuuta 2015

Oikea taajuus




”Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo.” (Ilm.3:22).

Hengen äänen kuuleminen on juuri tässä ajassa tärkeämpää kuin ehkä milloinkaan aikaisemmin. Evankeliumeissa Herramme puhui kuulevista korvista monikossa. Silloin oli mahdollista kuulla jumalallinen ääni tavallisilla korvilla, koska Herramme puhui ihmisen ominaisuudessaan rajallisia asioita. Hänen mentyään Isän luokse, jatkuisi Hänen puheensa toisenlaisessa mittakaavassa ja ulottuvuudessa. Hän ei jättäisi meitä yksin, vaan lähettäisi meille Henkensä, jonka tehtävä on muistuttaa meitä kaikesta ja opettaa meille kaikki se, mitä ei ollut mahdollista ymmärtää sinä aikana. Siihen aikaan oli mahdollista kuulla Herran ääni maallisilla korvilla, mutta sydän ei välttämättä ymmärtänyt yhtään mitään kuulemastaan.

Sama pätee tänään sananjulistuksen ja opetuksen suhteen. Puheen kuuluvuus on riippuvainen vahvistinlaitteista ja säätöpöytää hoitavasta henkilöstä. Mitä ihmiset ymmärtävät kaikesta kuulemastaan, riippuu julistetusta ja sen lähtökohdasta, puhuuko Henki seurakunnille, vai onko julistaja vain taitava asettelemaan hengellisiä termejä toistensa perään.

Kun Herramme Ilmestyskirjassa puhuu korvasta, Hän tuskin tarkoittaa sillä päämme uloketta, vaan sisäistä korvaamme, joka ilmiselvästi sijaitsee alueella: ”Yli kaiken varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee!” Me voimme korvinemme kuulla kaikenlaista mahdollista ja mahdotonta, mutta sisäisen olemuksemme kuuloelin on tarkoitettu olemaan viritetty taajuudelle, jolla taivaallinen lähetys värähtelee. Mistä sitten voimme erottaa erilaiset taajuudet toisistaan? Koko maapallomme on täynnä mitä erilaisimpia radiotaajuuksia Lahden mastojen pitkistä aalloista nykyajan mikroaaltoihin. Pitkät aallot on jo käytännössä unohdettu ja nyt tarvitaan entistä tarkemmin viritettäviä laitteita halutun taajuuden kuulemiseen ja läheisten taajuuksien erottamiseen kuuluvuuden ulkopuolelle.

Millainen on meidän vastaanottimemme, jota emme milloinkaan ole nähneet, vaan tiedämme sen olemassaolon vain kuuluvuudesta? Sen kautta on mahdollista kuulla vähintään yhtä laaja valikoima erilaisia asemia, kuin pöytävastaanottimestammekin. Kun nyt meitä kehotetaan kuulemaan, mitä Henki seurakunnille puhuu, tulee meidän ehdottomasti etsiä oikea taajuus kaiken signaalimaailman keskeltä. Missä tuo taajuus on meille ilmoitettu, ja miten se viritetään? Se on omalla tavallaan salattu, koodien ilmoittama. Lukemattomat ihmiset uskovat tietävänsä sen ja ovat virittäneet vastaanottimensa parhaan ymmärryksensä mukaisesti, mutta kuulevat todellisuudessa kaikkea muuta kuin Taivaallista lähetystä, Hengen taajuudella. Taivaat ovat täynnä ilmavaltojen kohinaa ja suhinaa ja taajuuksia, joilla ei ole mitään tekemistä Isän Taivaan kanssa. Tämä selittää meille erilaisten suuntausten jatkuvasti kasvavan määrän, kaikkien niistä uskoessa olevansa oikealla taajuudella.

Mistä tunnen oikean taajuuden ja missä se on ilmoitettu? Se on mitä selvimmin sisällytetty taivaalliseen koodikirjaan, Raamattuun. Se sisältyy kirjoitettuihin riveihin, ei rivien väliin, niin kuin jotkut uskovat. Se on salainen koodi, jonka voi paljastaa ainoastaan koodin hallitsija, Pyhä Henki. Maallishenkiset lähetykset sisältävät alkeellisesta tekniikasta johtuen mitä erilaisimpia kerrannais- ja rinnakkaistaajuuksia, ja huonosta selektiivisyydestä johtuen saatamme kuulla kaikenlaista asiaan kuulumatonta. Aivan huomaamatta jokin seikka saa valitsimen liikahtamaan hiukan, niin että vasta aikojen kuluttua huomaamme kauhuksemme kuunnelleemme aivan väärää asemaa!

Jo heti kirjoittamisen alussa tänä aamuna mieleni ilahtui kuullessani ohjelmatoimistosta tärkeimmän viritysohjeen, joka takaa oikean taajuuden säilymisen. Se on kätkettynä Johanneksen Evankeliumin kymmenenteen lukuun: ”Ja laskettuaan kaikki omansa ulos hän kulkee niiden edellä, ja lampaat seuraavat häntä, sillä ne tuntevat hänen äänensä.”

Olemme jo puhuneet siitä, ettei Raamatun lukeminen vielä merkitse ollenkaan Hyvän Paimenen äänen kuulemista. Koko maailmahan lukee Raamattua, mutta yhä harvempi uskoo sen olevan Jumalan Sana. Lukemattomat ihmiset lukevat erikielisiä Raamattuja pääsemättä silti osalliseksi Hengestä, joka haluaisi kirkastaa kaiken todellisen sisällön, Herran Jeesuksen Kristuksen. Heille ei ole suotu koodia taivaallisen lähetyksen vastaanottamiseksi, syystä, jonka vain Taivaallinen Lähettäjä tietää.

Mistä siis tunnen oikean taajuuden? Hyvän Paimenen äänestä, jonka erottaa tuhansista ja tuhansista erilaisista hengellisistä taajuuksista!

Pysy taajuudella, niin jatkamme lähipäivinä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text