Social Icons

Pages

torstai 31. toukokuuta 2018

Emme vetäydy pois!

”Älkää siis heittäkö pois uskallustanne, jonka palkka on suuri. Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on. Sillä ’vähän, aivan vähän aikaa vielä, niin tulee hän, joka tuleva on, eikä viivyttele; mutta minun vanhurskaani on elävä uskosta, ja jos hän vetäytyy pois, ei minun sieluni mielisty häneen.’ Mutta me emme ole niitä, jotka vetäytyvät pois omaksi kadotuksekseen, vaan niitä, jotka uskovat sielunsa pelastukseksi.” (Hebr.10).

Kuka vielä aivan todellisuudessa uskoo Herran tulemukseen ja odottaa sitä? Jos olemme sopineet Herran kanssa Hänen tahtoonsa alistumisesta, sen noudattamisesta, niin käsitämmekö tämän sopimuksen todellisen merkityksen? Joidenkin maiden vihkikaavoissa on ajatus rakastamisesta niin myötä- kuin vastamäessäkin, siihen asti kun kuolema erottaa. Jokainen ajatteleva ja näkevä ihminen tietää, kuinka vähän tämä kaikki toteutuu maallisessa elämässä, avioliitoissa. Ihmisellä on aivan suunnaton tarve toteuttaa itseään ja omia tarpeitaan siinä määrin, että kysyttäessä melkein keneltä tahansa, tietääkö tämä edes yhden onnellisen, täysin tasapainoisen avioparin, vastausta saa odottaa pitkään! Mitä on todella jäljellä alkuperäisestä avioliittokäsityksestä, mitä on jäljellä aidosta liitosta Herran Jeesuksen kanssa?

 ”Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on.”

 Millaisessa määrin vedotaankaan maallisessa elämässä vihkimishetkellä annettuihin lupauksiin: ”Tahdon”! Millaisella mielellä tämä lupaus on annettu yleensä ottaen, ja mitä sillä on tarkoitettu? Alku näyttää aina melko hyvältä ja kaikki näyttää kehittyvän odotusten mukaisesti, mutta sitten vähän kerrassaan alkavat aidot totuudet kolkutella ovella tahtojen taisteluna! Kuinka vaikeaa onkaan ihmiselle luopua omista näkemyksistään ja oikeuksistaan yhdessäolon tekemiseksi mahdolliseksi! Avioliittoa ei ole tarkoitettu vahvemman osapuolen tarpeiden yksipuoliseksi tyydyttämiseksi, vaan kaiken takana on yhä vielä Jumalan näkemä totuus ihmisen olemuksesta:

”’Ei ole ihmisen hyvä olla yksinänsä, minä teen hänelle avun, joka on hänelle sopiva.’ …Mutta Aadamille ei löytynyt apua, joka olisi hänelle sopinut. Niin Herra Jumala vaivutti ihmisen raskaaseen uneen, ja kun hän nukkui, otti hän yhden hänen kylkiluistaan ja täytti sen paikan lihalla. Ja Herra Jumala rakensi vaimon siitä kylkiluusta, jonka hän oli ottanut miehestä, ja toi hänet miehen luo. Ja mies sanoi: ’Tämä on nyt luu minun luistani ja liha minun lihastani; hän kutsuttakoon miehettäreksi, sillä hän on miehestä otettu.’” (1.Moos.2).

Maallisessa mielessä kaikki menee aina vain kauemmaksi alkuperäisestä totuudesta ja jumalallisesta suunnitelmasta. Ihminen etsii vain omaa parastaan ja tyydytystään käsittämättä, haluamatta käsittää, avioliiton merkitystä! Kuinka syvällisen kuvan antaakaan viimeisin lainauksemme Jumalan tarkoituksesta ja maallisen avioliiton esikuvallisuudesta!

”Niin on myös kirjoitettu: ’Ensimmäisestä ihmisestä, Aadamista, tuli elävä sielu’; viimeisestä Aadamista tuli eläväksitekevä henki. Mutta mikä on hengellistä, se ei ole ensimmäinen, vaan se, mikä on sielullista, on ensimmäinen; sitten on se, mikä on hengellistä. Ensimmäinen ihminen oli maasta, maallinen, toinen ihminen on taivaasta.” (1.Kor.15).

Me olemme siis inhimilliseltä olemukseltamme Adamin jälkeläisiä, mutta uudestisyntymisemme kautta saamme kuulla Yljältämme saman ajatuksen, jonka Adam aikanaan lausui Eevasta:

”Tämä on nyt luu minun luistani ja liha minun lihastani; hän kutsuttakoon miehettäreksi (Morsiameksi), sillä hän on miehestä otettu.”

Kenen kanssa olemme liitossa, jota maallinen esikuva ei milloinkaan kykene ilmaisemaan todellisessa merkityksessään? Kenestä meidät on otettu ja Kenen luuta ja lihaa olemme hengellisesti?

”Iloitkaamme ja riemuitkaamme ja antakaamme kunnia hänelle, sillä Karitsan häät ovat tulleet, ja hänen vaimonsa on itsensä valmistanut. Ja hänen annettiin pukeutua liinavaatteeseen, hohtavaan ja puhtaaseen: se liina on pyhien vanhurskautus.’ Ja hän sanoi minulle: ’Kirjoita: Autuaat ne, jotka ovat kutsutut Karitsan hääaterialle!’ Vielä hän sanoi minulle: ’Nämä sanat ovat totiset Jumalan sanat.’” (Ilm.19).

Me emme siis ole hengellisesti minkäänlaisessa avo- tai koeliitossa, vaan me olemme osa Lihaksi Tullutta Sanaa! Siksi on tarpeen lupaustemme täyttämiseksi:

”Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text